Moderator: Moderatorzy
sheridan pisze:
Wiśniak, też masz paski kodowe? To ja nie ogarniam, ja mam opakowanie z napisem PASKI NIE WYMAGAJĄ KALIBRACJI.
sheridan pisze:Mamrot, ja mam takie paski, które nie wymagają już kalibracji. Ta Pani powiedziała, ze oni tylko takie teraz mają. Bo tak się to wszystko zaczęło - nie znalazłam paska kodowego (w moich poprzednich jeszcze był). Tylko właśnie się zastanawiam, glukometr był skalibrowany pod te poprzednie, więc czy z tymi nowymi jest ok...
Wiśniak, dzięki. Ale powiem szczerze, jak przeczytałam tą ulotkę, to poczułam lekki bezsens moich skrupulatnych wielomiesięcznych starań, żeby nie podać za wcześnie, za dużo... itd. Niby wiedziałam o tym, ale nigdy ta rozbieżność nie walnęła mnie tak między oczy jak dzisiaj.
Wiśniak, też masz paski kodowe? To ja nie ogarniam, ja mam opakowanie z napisem PASKI NIE WYMAGAJĄ KALIBRACJI.
Hiperglikemia poposiłkowa? Było już tak kiedyś podczas robienia krzywej cukrowej?Mamrot pisze:Tinko!
dzis rano 6.30 PRE 124 - podalam kropelkę
18.30 - 127 podalam kropelkę mam tu sytuacje której kompletnie nie kumam. na +2 h mam teraz 152 !
Tinka07 pisze:Hiperglikemia poposiłkowa? Było już tak kiedyś podczas robienia krzywej cukrowej?Mamrot pisze:Tinko!
dzis rano 6.30 PRE 124 - podalam kropelkę
18.30 - 127 podalam kropelkę mam tu sytuacje której kompletnie nie kumam. na +2 h mam teraz 152 !
Tinka07 pisze:Mamrot, jeśli masz pod ręką chociaż ostatnie 2 krzywe cukrowe od wetki, to je proszę wklej.
Zmierzyłabym dziś cukier jeszcze przy +4 i w razie czego podała następną kroplę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510 i 37 gości