Katarzynka01 natknęłam się w pewnym wątku, że karmiłaś swojego kotka Dżygita strzykawką. Jako, że masz doświadczenie to spytam czy dobrze robię.
Miksuję Animondę Carny, raz Senior raz Kitten i podaję jednorazowo w porcjach 20 ml, a czasem udaje się nawet 40! Czy to nie za dużo na raz? Po prostu brakuje mi czasu żeby rozkładać karmienie na więcej porcji, bo nie mogę już brać więcej wolnego w pracy. Poza tym podaję Colon C i inne lekarstwa i nie chcę żeby coś tutaj upośledzało wchłanianie.
Na puszce jest napisane, że kot 4 kg powinien zjeść 200 gr (cała jedna puszka). Zazwyczaj udaje się wcisnąć te 200 mg, czasem mniej. Feluś gdy był zdrowy ważył 4,8/5 kg, teraz zaledwie 3,8. Może powinnam wstrzykiwać więcej niż jedną puszkę?
Robiłam dodatkowe testy i jestem pewna, że stracił węch (i smak też). Kompletnie nie rozpoznaje jedzenia, nawet próbowałam mu dać kawałek szynki - zero reakcji. Podsunelam też zatyczkę od perfum, wiem drastycznie, również zero reakcji

Nie wiecie może co mogło być przyczyną? Czy to postępujący chłoniak czy może efekt którychś z leków? Niedługo idziemy do neurologa to jeszcze dopytam.