Dziewczyny co sądzicie o składzie tych puszeczek ?
http://www.krakvet.pl/almo-nature-senio ... -7634.html
Wg tych wyliczen co Tinka podała na pierwszej stronie wygląda na to ze jest ok.
Moderator: Moderatorzy
Almo nature od czasu do czasu nie zaszkodzi, ale nie jako karma podstawowa, bo ma niekorzystny stosunek wapnia do fosforu (zdecydowanie za dużo fosforu).
Ca : P
optymalny stosunek: 0,9-1,2 Ca : 1 P
tolerancja: 1,4 Ca : 1 P
Tinka07 pisze:Hebe, co o tym sądzisz, żeby podać Nusi jeszcze trochę insuliny, gdy dostanie kolację? Wtedy nie miałabyś tak wysokiego wyniku jutro rano.
Tinka07 pisze:Nie wiem, Hebe, sama zadecydujesz. Ja w tym przypadku podałabym z pewnością co najmniej 1 jednostkę.
Bardzo wolny metabolizm, tak mówi Twój wet. Ciekawa jestem jego argumentacji. Co na to wskazuje, konkretenie???
"Kociara" pisze:irenka_n pisze: ile dziennie karmy trzeba dawać i czy wszystkie smaki są dozwolone czy są lepsze i gorsze
Witaj !
Ja karmię Matyldę prawie wyłącznie puszkami Animondy Carny Adult - 2 razy dziennie po ok. 90-120 gr. Kocica waży teraz 5,4 - 5,5 kg.
Podjęłam decyzję o przejściu wyłącznie na mokrą karmę, muszę tylko kupic większe ilości puszek i automatyczne karmniki no i opracowa całą logistykę Wink
czy możesz mi dokłądnie napisac w jakich godzinach dajesz karmę? Rozumiem, że dajesz 2 razy dziennie puszki, w środku dnia coś innego, a czy coś dajesz kotom w nocy? czy jedzą tylko wieczorem, a później rano?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Olivka1212 i 6 gości