Dziewczyny co sądzicie o składzie tych puszeczek ?
http://www.krakvet.pl/almo-nature-senio ... -7634.html
Wg tych wyliczen co Tinka podała na pierwszej stronie wygląda na to ze jest ok.
Almo nature od czasu do czasu nie zaszkodzi, ale nie jako karma podstawowa, bo ma niekorzystny stosunek wapnia do fosforu (zdecydowanie za dużo fosforu).
Ca : P
optymalny stosunek: 0,9-1,2 Ca : 1 P
tolerancja: 1,4 Ca : 1 P
Tinka07 pisze:Hebe, co o tym sądzisz, żeby podać Nusi jeszcze trochę insuliny, gdy dostanie kolację? Wtedy nie miałabyś tak wysokiego wyniku jutro rano.
Tinka07 pisze:Nie wiem, Hebe, sama zadecydujesz. Ja w tym przypadku podałabym z pewnością co najmniej 1 jednostkę.
Bardzo wolny metabolizm, tak mówi Twój wet. Ciekawa jestem jego argumentacji. Co na to wskazuje, konkretenie???
"Kociara" pisze:irenka_n pisze: ile dziennie karmy trzeba dawać i czy wszystkie smaki są dozwolone czy są lepsze i gorsze
Witaj !
Ja karmię Matyldę prawie wyłącznie puszkami Animondy Carny Adult - 2 razy dziennie po ok. 90-120 gr. Kocica waży teraz 5,4 - 5,5 kg.
Podjęłam decyzję o przejściu wyłącznie na mokrą karmę, muszę tylko kupic większe ilości puszek i automatyczne karmniki no i opracowa całą logistykę Wink
czy możesz mi dokłądnie napisac w jakich godzinach dajesz karmę? Rozumiem, że dajesz 2 razy dziennie puszki, w środku dnia coś innego, a czy coś dajesz kotom w nocy? czy jedzą tylko wieczorem, a później rano?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 42 gości