Moderator: Moderatorzy
koconek pisze:Czy ktoś zna ten produkt? Jakieś opinie?
http://www.amazon.com/Renal-Essentials-Kidney-Support-count/dp/B0029DB3MA/ref=pd_sbs_k_5
Szukam produktu, który bedzie wspomagał oczyszczanie organizmu z toksyn i nie będzie to Azodyl.
casica pisze:Nie znam. Stosowałam Renal K, niewatpliwie najlepszy suplement potasu z jakim się spotkałam. Będziesz zamawiać? Jesli tak, daj proszę znać, chętnie się podłączę
PcimOlki pisze:U Olka też do kitu.
casica pisze:Będziesz zamawiać? Jesli tak, daj proszę znać, chętnie się podłączę
Slonko_Łódź pisze:Ja też... Tylko ja z azodylem- chcę spróbować chociaż przez 2 miesiące i zobaczyć czy zadziała. Na razie jak widać nie ma efektu. Ale dopiero zaczęłyśmy a z tego co tu pisały doświadczone osoby raczej po 6-8 tygodniach może być widać zmiany....
casica pisze:Odpiszę dzisiajZapomniałam po prostu w ferworze świątecznych zadań.
Przewlekłe odmiedniczkowe zapalenie nerek
Cechy:
- stanowi skutek nawracających infekcji
- zakażenie inicjuje przewlekły immunologiczny samopodtrzymujący się proces zapalny, który toczy się dalej, niezależnie od wyleczenia zakażenia, prowadząc do postępującego włóknienia i „marskości” nerki
- dodatkowe czynniki ryzyka (działające niezależnie od samej infekcji) to odpływy wsteczne i zastój moczu
Objawy:
- brak, lub wyłącznie w różnym stopniu wyrażone cechy laboratoryjne uszkodzenia kanalików nerkowych stopniowe narastanie cech PNN
Leczenie:
- brak przyczynowego
- leczenie nefroprotekcyjne spowalniające progresję PNN
Ostre polekowe cewkowo - śródmiąższowe zapalenie nerek
Objawy kliniczne:
- brak jest objawów swoistych - dominują różnego stopnia objawy uszkodzenia cewek (vide poprzednie slajdy)
(wyjątek - NSAID - mogą dać objawy zespołu nerczycowego z masywnym białkomoczem)
- objawy sugerujące ostre polekowe CŚZN („alergiczne”):
- gorączka
- wysypki skórne
- bóle stawowe
- eozynofilia+eozynofiluria+ wzrost st. IgE w surowicy
- bóle w ok. lędźwiowej
- różnego stopnia niewydolność nerek - od niewielkiego wzrostu st. kreatyniny i mocznika w surowicy po anurię i pełnoobjawową ONN
Cechy:
- może je wywołać każdy lek, najczęściej:
- antybiotyki, zwłaszcza ß - laktamowe
- NSAID
- duretyki
- cyklosporyna A
- leki przeciwwirusowe
Mechanizm - immunologiczny: reakcja nadwrażliwości, lek jako hapten
- powstawanie przeciwciał przeciwko błonom podstawnym cewek
- krążące kompleksy immunologiczne
- tworzenie kompleksów „in situ”
Uwaga: ostre CŚZN może wystąpić w różnym przedziale czasowym od rozpoczęcia stosowania leku - dni - miesiące
PcimOlki pisze:Ostre polekowe cewkowo - śródmiąższowe zapalenie nerek
Objawy kliniczne:
- brak jest objawów swoistych - dominują różnego stopnia objawy uszkodzenia cewek (vide poprzednie slajdy)
(wyjątek - NSAID - mogą dać objawy zespołu nerczycowego z masywnym białkomoczem)
- objawy sugerujące ostre polekowe CŚZN („alergiczne”):
- gorączka
- wysypki skórne
- bóle stawowe
- eozynofilia+eozynofiluria+ wzrost st. IgE w surowicy
- bóle w ok. lędźwiowej
- różnego stopnia niewydolność nerek - od niewielkiego wzrostu st. kreatyniny i mocznika w surowicy po anurię i pełnoobjawową ONN
Cechy:
- może je wywołać każdy lek, najczęściej:
- antybiotyki, zwłaszcza ß - laktamowe
- NSAID
- duretyki
- cyklosporyna A
- leki przeciwwirusowe
Mechanizm - immunologiczny: reakcja nadwrażliwości, lek jako hapten
- powstawanie przeciwciał przeciwko błonom podstawnym cewek
- krążące kompleksy immunologiczne
- tworzenie kompleksów „in situ”
Uwaga: ostre CŚZN może wystąpić w różnym przedziale czasowym od rozpoczęcia stosowania leku - dni - miesiące
Dostrzegam słabe powiązanie między podawaniem Furaginu i "PLT Flags: AG1 EOS(x.x)"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości