Moderator: Moderatorzy
Mamrot pisze:bardzo prosze o radę dot. ewenutalnego zastosowania insuliny w małej dawce, bez domowego monitorowania cukru we krwi... czy to możliwe? czy nie ma ryzyka nadmiernegoobniżenia? czy badanie paskiem wystarczy do stwierdzenia ewentualnego obniżenia cukru?
Szczerze mówiąc podawanie insuliny bez monitoringu to powszechna metoda leczenia cukrzycy w Polsce. Wet robi kilka pomiarów lub krzywą i ustala dawkę na tydzień, za tydzień kolejny pomiar i ewentualnie zmiana dawki. Opiekun nie mierzy cukru tylko robi zastrzyki obserwuje samopoczucie i bada mocz paskami . Przy odrobinie szczęścia kot może tak przeżyć do 3 lat. Bardziej doświadczeni w cukrzycy weci zalecają kupienie glukometru i mierzenie cukru co jakiś czas.Mamrot pisze:bardzo prosze o radę dot. ewentualnego zastosowania insuliny w małej dawce, bez domowego monitorowania cukru we krwi... czy to możliwe? czy nie ma ryzyka nadmiernego obniżenia? czy badanie paskiem wystarczy do stwierdzenia ewentualnego obniżenia cukru?
Badanie paskiem i wynik (++, +++) może pokazać że cukier jest ale na niskim poziomie.Bo może taka mała dawka niewiele zmieni?...Badanie paskiem nie pokaże aktualnego poziomu glukozy we krwi...A może Kropcia reaguje na zmianę diety - do tego organizm też się musi przyzwyczaić.
Mamrot pisze:z kropcia źle, wymiotuje...
Mamrot pisze:z kropcia źle, wymiotuje...
Mamrot pisze:jakby tego bylo mało to karmnik automatyczny przyszedl z krakvetu ale nie dziala, i nie jest to kwestia baterii... zlozyłam reklamacje, ciekawam co oni na to , wyskoczyłam ze stówki i dupa.
Mamrot pisze:jakby tego bylo mało to karmnik automatyczny przyszedl z krakvetu ale nie dziala, i nie jest to kwestia baterii... zlozyłam reklamacje, ciekawam co oni na to , wyskoczyłam ze stówki i dupa.
Edyta45 pisze:Oczywiście reklamuj, muszą przysłać nowy albo zwrot kasy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 272 gości