to wyniki Centusia co myslicie?
Moderator: Moderatorzy
pixie65 pisze:Myślimy, że kot ma nieleczony stan zapalny/infekcję a do tego dość sporą (bo prawdopodobnie jeszcze maskowaną odwodnieniem) anemię z niedoboru żelaza.
pixie65 pisze:Czy całkowicie rozwalone nerki to nie jestem pewna, natomiast wątrobę ma owszem, naruszoną.
amika1 pisze:Niestety , mam problem z badaniami, są w lecznicy, tutaj nie stosuje się wydawania wyników pacjentom
amika1 pisze:jest problem też z nazewnictwem, niektóre nazwy brzmią podobnie, szczególnie te z łacińską konotacją , jak w przypadku np. kreatyniny
amika1 pisze:na nasze pytanie o diagnozę - wet stwierdził w 100%pnn, mocz nie był badany, usg nerek też nie, pnn zdiagnozowano na podstawie zachowania płytek krwi , nie wiem co to znaczy , ale tak to tłumaczono,krew badano natychmiast po pobraniu na miejscu w laboratorium.
amika1 pisze:A propos Semintra , w niemieckiej ulotce leku wyraźnie określono jako lek w chronicznej niewydolności nerek , lek nowy od 2013 roku , reguluje proteiny w moczu, tyle zdołałam przetłumaczyć.
amika1 pisze:Wet. który leczy naszego kicia to długoletni praktyk z bardzo dobrą opinią , w lecznicy pracuje kilku wetów , ten to szef , własciciel, przekonał się do nas , kiedy uporczywie wróciliśmy do lecznicy , po kroplówce , chcąc ratować kota z kataru , no i kiedy zapłaciliśmy pokaźny rachunek za pobyt i kroplówki. Sam jest zaskoczony wyglądem kota , ale diagnozy pewny. W poniedziałek jedziemy do kontroli , znów go zbada stetoskopem , powącha oddech , wymaca i stwierdzi , że kot ma się dobrze, no badania krwi nie poleca , bo po co kota stresować i tak wiele przeszedł.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości