Maciek bierze Lotensin - na ciśnienie i na białkomocz.
Moderator: Moderatorzy
OlqaW pisze:i jak Maciek to znosi?
nie chodzi jakis taki apatyczny? bo zastanawiam sie, czy cisnienie nie spada po tym
OlqaW pisze:aaa czyli masz koty prawdziwebo moja to leniuch potworny, jak dwa razy myszke łapką pacnie, to jestem w szoku
Zośka nie miala nadciśnienia, ale ma białkomocz, ale w opisie leku jest tez info o bnizaniu ciśnienia
OlqaW pisze:jedyny bieg Zośki moglam obserwować za rzucanym kawalkiem surowizny ;D
OlqaW pisze:i jak Maciek to znosi?
nie chodzi jakis taki apatyczny? bo zastanawiam sie, czy cisnienie nie spada po tym
Yagutka pisze:(...)
Natomiast jeżeli nie ma nadciśnienia, a jest sam białkomocz, to się podaje co innego (pixie? Amlodypina tak? Bo piszę z pamięci). (...)
Yagutka pisze:(...)I może ta Semintra (czyli telmisartan) też tak działa? Bo z wstępnego przeglądu info o tym leku utkwiło mi w głowie tylko to, że zmniejsza białkomocz (i pod tym względem nie jest gorszy niż benazepril), ale nic nie było o nadciśnieniu (co dla nas jest ważne). (...)
Zorganizuj sobie recepty.ani_ pisze:Witam,
czy ktoś z Warszawy ma jakiś sposób/miejsce na tańsze kroplówki, jedna z zestawem do przetaczania kosztuje mnie 15 złotych - starcza na 3 dni, podaje codziennie od pół roku, sumarycznie leczenie kosztuje niemało miesięcznie plus inne leki z dietą renal.
Pozdrawiam,
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości