KONIEC Misz-masz

Forum na prywatne aukcje, oferty i ogłoszenia.

Post » Czw lut 23, 2023 15:39 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 31.01.2023

czarno-czarni pisze:miałam koty z połamaną miednicą, również większe kocury. 90x 60 było ok, trzeba tylko uważać, by kot się nie wieszał na kratach. Ja zasłaniałam klatkę od góry i z trzech boków kocami, żeby ograniczyć bodźce. Młodszy organizm szybciej się zrośnie, czasem zupełnie nieźle to wychodzi, bez problemów z kupą, ale bywa niestety różnie.
Może zapytaj, czy jakieś suplementy by się nie przydały, konkretnie przyspieszające zrost = mineralizację.
Bezruch w klatce osłabi znacząco mięśnie, nie ma co się bać, włączenie ruchu je odbuduje. Druga rzecz - bezruch może dać zaparcia a na pewno wolniejszą pracę jelit, warto włączyć jakąś lekkostrawną karmę, może z błonnikiem i koniecznie pilnować picia.

Dziękuję za rady :ok:

Dzisiaj przywozimy koteczkę do mnie do domu, klatka doszła więc nie ma co kotki stresować dalej w szpitaliku. Wczoraj nadal nie zrobiła kupy, dzisiaj jeszcze nie dodzwoniłam się do weta. Muszę wszystko przygotować na jej przyjazd. Mam nadzieję , że jednak u nas będzie miała wiecej spokoju i może przyzwyczai się do nas.
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw lut 23, 2023 22:14 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 31.01.2023

Malutka już u nas w domu , siedzi sobie w klatce i na razie ogląda wszystko wielkimi oczami.
Jak byłyśmy u weta to widać było, że już się trochę przyzwyczaiła, nawet sama zjadła. Kupy niestety nadal nie było, w powrotnej drodze było siku z krwią. Nie wiem czy nie za wcześnie ją przywiozłyśmy, odnoszę wrażenie , że wet potraktował nas trochę nonszalancko. Właściwie to niewiele więcej się dowiedziałam niż na samym początku. Trochę jestem zła bo nawet nie zrobił jej podstawowych badań krwi :roll: przecież to jest kot po wypadku. Jutro się do niego wybieram , to sobie porozmawiam . Skasował za wszystko 400 stówy, no i jeszcze zakup klatki za 200 zł.

Tak więc:
Zapraszam serdecznie na zakupy :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Pt lut 24, 2023 3:48 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 31.01.2023

Rena, a nie warto podać jakąs parafinę, laktulozę, może siemię lniane, bo najmniej inwazyjne a daje poślizg? bo to naprawdę długo bez tej kupy. Siku jest bardzo wazne, ale z krwią, czy przypadkiem coś z pęcherzem się nie stało, czy to badał?

A ona je? I ku...400zł? za co właściwie, jak badania podstawowe nie zrobione? Masa kasy..usg chociaż robił?
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pt lut 24, 2023 8:25 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 31.01.2023

maczkowa pisze:Rena, a nie warto podać jakąs parafinę, laktulozę, może siemię lniane, bo najmniej inwazyjne a daje poślizg? bo to naprawdę długo bez tej kupy. Siku jest bardzo wazne, ale z krwią, czy przypadkiem coś z pęcherzem się nie stało, czy to badał?

A ona je? I ku...400zł? za co właściwie, jak badania podstawowe nie zrobione? Masa kasy..usg chociaż robił?

Dzisiaj zrobiła wreszcie małą kupkę :ok: :ok: :ok: tak robił USG i oczywiście RTG , w tych 400 zł były też 5 dni w szpitaliku ( liczy 30 zł za dobę) i preparat spot-on na robaki, pchły wiec w sumie za badania i leki policzył 200 stówki. U weta już zaczęła jeść, u mnie jeszcze się boi, ale coś tam w nocy zubnęła. Po południu przyjdzie karmicielka , przy niej kotusia się rozluźnia i zaczyna jeść wiec ją nakarmimy. Mała dostanie imię Balbinka albo Misia.
Ostatnio edytowano Sob lut 25, 2023 13:30 przez ametyst55, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ametyst55

Post » Pt lut 24, 2023 8:53 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 31.01.2023

Laktuloza powiększy masę kałową, jak jest problem z parciem, to lepiej podawać parafinę. W klatce musi jeść mniej niż poza nią, żeby nie utyla. I warto dawać jakieś ciekawostki do wąchania i.interesowania się. Masz to RTG?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lut 24, 2023 9:40 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 31.01.2023

czarno-czarni pisze:Laktuloza powiększy masę kałową, jak jest problem z parciem, to lepiej podawać parafinę. W klatce musi jeść mniej niż poza nią, żeby nie utyla. I warto dawać jakieś ciekawostki do wąchania i.interesowania się. Masz to RTG?

Nie , dopiero pójdę do niego po papiery wiec o wszystko zapytam. Starszy wet mówił , że jest przemieszczenie kości miednicy w obrębie spojenia łonowego , nie wiem czy czegoś nie pokręciłam :oops:
Obrazek

ametyst55

Post » Sob lut 25, 2023 13:38 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 31.01.2023

Byłam u weta, trochę się dopytałam, dokumentację dostanę po niedzieli razem ze zdjęciami.
USG było robione bo chodziło też o to czy nie są uszkodzone naczynia krwionośne, pęcherz w porządku, ale wet powiedział że po takim urazie może jeszcze być krew w moczu. Misia ładnie dzisiaj już zjadła (w nocy), w ciągu dnia muszę jej podstawiać miseczkę pod nosek żeby wzięła się za jedzenie, sama już próbowała wychodzić z klatki. Za około miesiąc wet powiedział że należy zrobić kontrolne RTG, no i oczywiście taki kot cały czas musi być pod kontrolą. Badania krwi też chyba były robione, ale to dowiem się jak dostanę do ręki kartę wizyty. Misia na razie się przyzwyczaja do nowych odgłosów i otoczenia, ale wydaje mi się , że wszystko idzie w dobrym kierunku :ok:
Teraz czekamy na drugą kupę :wink:

A w poniedziałek zaczynamy podawać dalsze dawki cykloferonu (trzecia dawka dla Lucusia i Filipka, a druga dla Tinki)

Tak więc niezmiennie zapraszam na zakupy :D :ok:
Obrazek

ametyst55

Post » Sob lut 25, 2023 16:47 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 31.01.2023

ametyst55 pisze:
maczkowa pisze:Rena, a nie warto podać jakąs parafinę, laktulozę, może siemię lniane, bo najmniej inwazyjne a daje poślizg? bo to naprawdę długo bez tej kupy. Siku jest bardzo wazne, ale z krwią, czy przypadkiem coś z pęcherzem się nie stało, czy to badał?

Dzisiaj zrobiła wreszcie małą kupkę :ok: :ok: :ok: tak robił USG i oczywiście RTG , w tych 400 zł były też 5 dni w szpitaliku ( liczy 30 zł za dobę) i preparat spot-on na robaki, pchły wiec w sumie za badania i leki policzył 200 stówki. U weta już zaczęła jeść, u mnie jeszcze się boi, ale coś tam w nocy zubnęła. Po południu przyjdzie karmicielka , przy niej kotusia się rozluźnia i zaczyna jeść wiec ją nakarmimy. Mała dostanie imię Balbinka albo Misia.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lut 25, 2023 18:10 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 31.01.2023

Jednak będzie Misia :ok: ładnie zjadła przy znajomej karmicielce, dostała przeciwbólowy, a potem jak poprawiałam kocyki bo zrobiła z nich kotłowisko to na mnie nasyczała :lol:
Jutro za dnia zrobię jej zdjęcia to zobaczycie jaka to ładna burasia <3
Obrazek

ametyst55

Post » Sob lut 25, 2023 18:42 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 31.01.2023

Trzymamy kciuki za kupę, siki i całokształt.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lut 27, 2023 12:42 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 31.01.2023

Jest druga kupa :dance: :dance2: co prawda ostatnia była w czwartek w nocy , ale to i tak lepiej jak poprzednio. Sika cały czas bez problemu.
Zaczęła też interesować sie tym co na zewnątrz klatki i zaczyna z niej powolutku wychodzić. Daje się głaskać , mogę też ją wziąc na ręce przy podawaniu leków więc idzie ku dobremu :ok: Porusza się jeszcze słabo. Widać, że miednica będzie zdeformowana, ale wydaje mi się , że jest szansza na w miarę normalne funkcjonowanie koteczki :ok: .
Obrazek

ametyst55

Post » Wto lut 28, 2023 20:43 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 31.01.2023

Dzisiaj była następna kupka , ale kotusia nie chce się ruszać i muszę jej jedzenie podstawiać po nosek.
Wet ją dzisiaj obejrzał bo akurat był na wizycie domowej (następna seria cykloferonu dla białaczkowej trojki) i kazał podawać jeszcze przeciwbólowy.
Obrazek

ametyst55

Post » Nie mar 05, 2023 18:37 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 31.01.2023

Zapraszam na zakupy :D

Mała Misia zaczęła zwiedzać dom , najbardziej podoba jej się drapak. Z kupą różnie, raz była po czterech dniach , a potem jak zaczęła się ruszać to zaraz następnego, dzisiaj znowu czekamy. Miednica jest mocno zdeformowana, kotusia więcej poleguje niż chodzi, ale za to coraz sprawniej jej to idzie :ok: Zdjęcia mam , ale w aparacie :oops:
Obrazek

ametyst55

Post » Pon mar 06, 2023 17:13 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 31.01.2023

Poczytałam sobie :201435 U Was to się dzieje. Brawo za wyniki, idzie ku dobremu :piwa:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pon mar 06, 2023 17:28 Re: Misz-masz - DOKŁADKA kosmetyków 31.01.2023

Złotą maskę nr 69 do skarpety, natomiast te kuleczki do rezerwacji, bo jednak muszę skonsultować :|

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

[poprzednia][następna]