POZNAŃ i Wielkopolska

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto mar 13, 2012 18:48 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Śro mar 14, 2012 18:39 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

POZNAŃ
Nie polecam weterynarza (choć to chyba zootechnik jest) z ulicy Stablewskiego. Nic nie wie o kotach, nie słyszał nawet że koty mogą mieć białaczkę albo FIV. Nawet szczepienia u niego odradzam, szczepionki przechowuje w szafce a nie w lodówce.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Czw mar 15, 2012 12:22 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

POZNAŃ
Odwiedziłam ostatnio Pana Płotkowiaka ze Stablewskiego.Człowiek dość ekscentryczny,ale sympatyczny. To emerytowany weterynarz. Szczegółowo wypytał co koty jedzą,jak wyglądają sprawy kuwetowe,jak się zachowują etc. ponieważ mam nowego kota w domu.Być może nie bardzo zna się na nowościach z rynku weterynaryjnego,ale ma lata doświadczeń. Wywarł na mnie dość pozytywne wrażenie.
Zamiast tabletek na odrobaczenie otrzymałam odmierzony proszek dla obu kotów FENBENAT 4%,kazał podać do jedzenia. Czy ktoś słyszał o nim,albo podawał kotu? Poczytałam trochę w necie viewtopic.php?t=29017 i chyba jest całkiem ok.Zapłaciłam 2zł 8O
Mam też koleżankę która miała problem z psem (chyba jakiś rumień/uczulenie jak dobrze pamiętam) leczyła u weta i nic nie pomagało,gdy choroba się zaostrzyła pojechała na Stablewskiego,wet dał jakąś maść i na drugi dzień było już dużo lepiej :D
Obrazek

Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy ;)

motylek1006

Od: Pon mar 12, 2012 19:52

Post » Czw mar 15, 2012 18:02 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Mam do was takie pytanie czy był Ktos moze w tym centrum stomatologii psa i kota animaldent na os. rusa? :?: :ryk:

madziarka1984

Od: Czw mar 15, 2012 17:59

Post » Nie mar 18, 2012 13:12 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Forumowa jerzykówka tam była ze swoją kicią. Bardzo , bardzo zadowolona.

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Nie mar 18, 2012 16:34 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Cezsc dzieki za odp. a gdzie znajde link do jej wpisu, bo jestem tutaj nowa i troche nie ogarniam niektorych rzeczy
:)

madziarka1984

Od: Czw mar 15, 2012 17:59

Post » Nie mar 18, 2012 20:51 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

viewtopic.php?f=1&t=112899&start=1005 To jest wątek jerzykówki. Na przedostatniej stronie jest post na temat tej lecznicy. :kotek:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Sob mar 31, 2012 14:58 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Wto maja 08, 2012 21:24 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Witam
czy mógł by mi ktoś polecić weta w Poznaniu do sterylki? Zależy mi aby była wykonana w jak najmniej inwazyjny i przyjazny dla kotki sposób, ponieważ koteczka jest po pierwsze bardzo drobna i delikatna - przez co chcę jak najmniej się da ją obciążyć, a po drugie jest prawe łysolkiem więc zależy mi żeby blizna była również znikoma :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

vadi

Od: Wto paź 13, 2009 10:21

Post » Wto maja 08, 2012 22:21 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Obrazek

Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy ;)

motylek1006

Od: Pon mar 12, 2012 19:52

Post » Śro maja 09, 2012 8:25 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

gabinet "Na polance" (http://napolance.pl)
specjalista chirurg Katarzyna Marciniak, malutkie blizny, kotki szybko dochodzą do formy, u mnie nie było, żadnych powikłań. Dobry kontak i przede wsystkim duże doświadczenie pani doktor :)

oxygen_78

Od: Wto paź 26, 2010 10:09

Post » Pon maja 21, 2012 18:40 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Dzisiaj byliśmy pierwszy raz u weterynarza, aczkolwiek nie było potrzeby brać kota, więc jeszcze się nie przekonał na własnej skórze jak tam jest. Postanowiłam napisać tutaj o tej przychodni, bo nikt wcześniej o niej nie pisał nic.

Poznań
Wilda
ul. Wierzbięcice

Gabinet jest na prawdę kameralny, minusem są krótkie godziny otwarcia Pn-Pt 16.30-19(a może 20, nie pamiętam dokładnie). W każdym razie wygląda, że jest tam dosyć tanio. Odrobaczanie na miejscu 25 zł już z podaniem, nic za wizytę w takim przypadku (nie wiem czy to normalne, bo pierwszy raz mam w 100% własnego sierściucha ;)). My jednak zdecydowaliśmy, że podamy kotu tabletkę sami w domu i za samą tabletkę zapłaciliśmy 15 zł. Pytaliśmy też o czipowanie, bo myślimy nad tym - całość ma kosztować 70 zł (już z "aplikacją"). Pani weterynarz bardzo miła, jeśli ktoś mieszka na Wildzie i, tak jak my, nie ma samochodu to jest to dobra opcja.

szarlotka87

Od: Pon maja 21, 2012 18:28

Post » Pt cze 01, 2012 18:41 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Szarlotka, na Wierzbięcicach 65 jest gabinet doktor Marty Adamczyk. Byłam tam w środę z kociem na czyszczeniu ząbków. Fakt, gabinet kameralny, ale pani Adamczyk ujęła mnie tym, że łopatologicznie wyjaśniła, co zrobi(ła) kotu i dlaczego. Profesjonalizm, dobre podejście do zwierzaka i jego właściciela, przystępna cena za zabieg.
Toffinek 2005-2020, Chanell 24.04.2015 u mnie od 27.06.2020
Obrazek

matka maruda

Od: Pt lis 11, 2005 10:53

Post » Pon cze 11, 2012 17:54 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Witam
Ja chciałabym polecić gabinet w Luboniu na ul. Buczka (dr Krzysztofowicz). Co prawda godziny otwarcia to 16-20 w dni powszednie ale pan dr pamięta moje koty, dopytuje ogólnie dba o wszelakich pacjentów i klientów. Do tego ceny bardzo korzystne, mam wrażenie, że za badania nie dolicza niczego, wszelkie dodatkowe zabiegi (np. podcięcie pazurów u mojego dzikuna) za darmo. Wet nie mądruje się tylko słucha tego co mówię, bo to ja na codzień obserwuję zwierzaki. Od jakiegoś czasu na stałe przypadłości jadę sama po leki, wypisuje bez problemu. Jestem bardzo zadowolona, fajerwerek nie ma ale jest zwykła uczciwość i leczenie na podstawie wyników badań a nie na czuja. Wet nie naciąga na drogie leki, nie wymyśla specjalnych probiotyków za potworną kasę. To co się da bierzemy z ludzkich leków i ani razu się nie nacięłam.

Nie polecam gabinetu na Bułgarskiej (dr Juszczak& Gorzelańczyk). Owszem podejście do zwierząt mają, niestety moje wrażenia są negatywne ze względu na wyciąganie kasy przy każdej prośbie o zajrzenie w oczy, uszy... zagubione wyniki również w przypadku mojego psa, do tego przez pół roku faszerowałam go antybiotykami bo wet nie zrobił antybiogramu. W gabinecie w Luboniu wykryta grzybica i gronkowiec, całość wyleczona i usunięta w ciągu miesiąca do zera. za ok 130zł w całości. Na Bułgarskiej co tydzień 60zł albo i więcej, totalnie niepotrzebne wyciąganie kasy.

Smalcowa

Od: Pt gru 30, 2011 21:28

Post » Sob cze 16, 2012 16:59 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

to prawda, jak jeszcze Coopi był u nas w Poznaniu (też mieszkamy na wildzie) to także chodziliśmy na Wierzbięcice 65 i byliśmy zadowoleni - ceny bardzo, bardzo OK, nie naciągają, wytłumaczą wszystko i odpowiedzą na każde pytanie, nie leczą na czuja.
My i Coopi byliśmy bardzo zadowoleni :)
Moi 2 chłopcy <3 - wkrótce powstanie ich blog ;)) || Moje miejsce w sieci - mój blog

banshie

Od: Sob paź 17, 2009 17:27

[poprzednia][następna]