Polska wies--glodujace 4 psy.Pilnie potrzebna pomoc.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon maja 03, 2010 21:52 Polska wies--glodujace 4 psy.Pilnie potrzebna pomoc.

wklejone z dogomani ( obiecałam rozgłośnić temat ) link z dogomani http://www.dogomania.pl/threads/184736- ... jace-4-psy.

Polska wies--glodujace 4 psy.

" We wsi w poblizu Szczebrzeszyna sa psy,ktore potrzebuja naszej pomocy.W tej chwili sa 4 duze;3 suczki i pies.Podkopuja sie pod szambo sasiadow i wyjadaja g......Problem jest od 2 lat.Bylo tam siedem suczek,ktore dwa razy w roku rozmnazaly sie.Szczeniaki umieraly,zapchlone,chore,glodne.Pomocy udzielil UMiG,zaplacil za sterylke suczek,za szczepienia,odrobaczanie.Niestety byla to pomoc jednorazowa.Wozilysmy z funia wszystkie suczki na sterylke.Cztery suczki w ubieglym roku zmarly w niewyjasnionych okolicznosciach.Poniewaz bylo to lato,bylo podejrzenie,ze zatruly sie opryskami.Teraz sa tam cztery duze psy.Rodzina to malzenstwo,w ubieglym roku zmarl syn w wieku 29 lat.A kobieta co jakis czas zatapia smutki w alkoholu.Sama choruje na raka.Pomagam im w miare swoich mozliwosci,zawoze min.chleb dla psow,jednak oni zjadaja go sami.Ostatnio 20 kg.worek suchej karmy kupila im ala123.Psy potrzebuja wszystkiego:szczepien,odrobaczania,odpchlania,jedz enia przede wszystkim.Za kazda pomoc bede wdzieczna.Tam zostaly trzy suczki,ale kobieta miesiac temu przygarnela czarnego,duzego pieska,oczywiscie przez kogos wyrzuconego.W tej rodzinie nie ma biedy-tam jest ubostwo. "

Czy ktoś z was mógłby pomóc ? wiem że to psy a nie koty ale nie ma nic gorszego niż głód.Moją sunię znalazłam na dogomani jest najkochańszą sunią na świecie w dodatku kocha koty.Pomóżmy grosik do grosza ziarnko karmy do ziarnka by pomóc tym psom a może jakaś Fundacja pomoże trzeba rozgłaśniać temat.

Gdyby ktoś chciał pomóc jest tez nr konta: Numer konta : 12 9632 0006 3001 0000 8891 0001
Ostatnio edytowano Czw maja 06, 2010 9:57 przez kinga-kinia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto maja 04, 2010 15:06 Re: Polska wies--glodujace 4 psy.Pilnie potrzebna pomoc.

Po pierwsze;
Czy ktoś powiadomił gminny ośrodek pomocy społecznej o warunkach życia tej rodziny to pierwsza sprawa?
Jak się domyślam sytuacja taka jest od pewnego czasu dziwię się ,że kiedy była akcja sterylek nikt nie pomyślał o zabraniu części tych psów.
Wiemy ,że im większy pies tym więcej zje. Czasami więcej niż człowiek
Wiemy też iż wyżywienie tych czterech pochłonie miesięcznie no lekko licząc 300 pln liczę naitańszą karmę i ewentualne mięso jakieś.
Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś na wsiach bywały darmowe szczepienia psów- sama kiedyś załatwiłam znajomej takowe.
Przykro mi , ale nie pomogę finansowo bo sama mam na garnuszku dziesięć kotów.
Może moje rady się przydadzą.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Czw maja 06, 2010 10:07 Re: Polska wies--glodujace 4 psy.Pilnie potrzebna pomoc.

wklejam cytat z dogomani

"
Cytat Napisał Piromanka :
Czy ci ludzie korzystają z pomocy Ośrodka Pomocy Społecznej?
W każdej gminie musi taki być i ma obowiązek udzielać pomocy ubogim rodzinom.
A co do psów.... Proponuję żebyśmy spróbowały zrobić bazarek i za uzyskane środki kupić worek karmy.

Cytat napisała osoba która założyła wątek na dogomani:
Dobry pomysl z bazarkiem,a co do OPS to byc moze jakis zasilek jednorazowy mogliby dostac,jednak boje sie czy p.Joanna nie kupilaby sobie za to piwa,a zywnosci OPS nie wydaje,a im potrzeba zywnosci/kasza,ryz,makaron itd./ "

Są tam dwa problemy głodujące psy i właścicielka lubiąca wypić :( Przykre że psy muszą tak cierpieć :cry: Mam nadzieję ze dziewczyny z tamtych okolic pomogą tym psom ale wiadomo potrzebne sa fundusze na karmę na sterylki na ewentualne leczenie.
Dlatego jeżeli ktoś może chociaż 5zł wpłacić było by super.Jeżeli ktoś mógłby bazarek zrobić.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Nie maja 09, 2010 17:52 Re: Polska wies--glodujace 4 psy.Pilnie potrzebna pomoc.

jakieś wieści?
ObrazekObrazek[color=#FF0000]
Allegro cegiełkowe dla Wizusa http://www.allegro.pl/item1128868766_ow ... atnie.html i Gorbisi http://42.pl/u/2lAl

mercy

Od: Wto sie 25, 2009 20:00

Post » Nie maja 09, 2010 22:09 Re: Polska wies--glodujace 4 psy.Pilnie potrzebna pomoc.

Zapisuję ,bo temat bardzo ważny...
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25