"CYCKI" OPADAJĄ
Rano-7.30 telefon dzwoni-miła pani,chce pieska ....czy aktualne, itp..
Ja:aktualne,to szczeniaki,skad pani jest...
P:(STAD...)Chce szczeniaka dla moich dzieci
Ja:w jakim wieku sa dzieci?
p:2 i 3 latka
Ja:ale wie Pani ,ze opieke nad psem musi przejac Pani...,ze piesek bedzie dosyc duzy i w chwili obecnej nie mozna zostawiac go dzieciom...
P:WIEM
Ja:jak to sobie Pani wyobraza,szczenie jest ruchliwe, przy takich małych dzieciach moze im niechcący krzywde zrobić, drapnac , ugryxc...
P:wiem,mielismy psa niedawno
Ja:tak?a gdzie jest?co sie stało?
P:jak to co?!Pani sie wzburzyła:cholera buta dziecku pogryzła i go oddalismy!
Ja:powinna Pani zastanowic sie nad psem za kilka lat,albo za psem juz dorosłym,takie tez domku szukają..
P:nie, my chcemy szczeniaka!!!!!!!!!
Ja:czy pani dzieci cos niszcza, bija, np.szklanke, czy sikaja w łózko,łamia zabawki?
P:OCZYWISCIE, SZCZEGÓLNIE TEN MŁODSZY...
Ja :no i co Pani z tym robi?
P:sprzatam,bo to sa dzieci prosze pani , pani chyba nie wie ,co to dzieci w domu...
Ja:mam dzieci, sprzatam po nich, chciałabym,zeby pani spojrzała na te szczenieta jak na dzieci.Kiedy pani dzwoniła zabrałam meza buta szczeniakowi, bo go porwał do pokoju...To nie jest zaden powód,aby odac zwierze,bo nie jest rzecza.Trzeba przeczekac "niemowlecy"wiek psa, tak jak dziecka...przeciez jak go pani wychowa tak będzie
P:NO O TYM NIE POMYSLAŁAM

,przepraszam,myslałam,ze niszczy złosliwie.Moge do pani zadzwonić?Bede w Siedlcach chce pieski zobaczyć na zywo
Ja:prosze,ale na dzień dzisiejszy z Pani nastawieniem nie polecam przyjecia szczeniecia..to odpowiedzialnosc,moge pomóc Pani znalexc starszego psa..takie domów szukają...przyjmujac psa do domu trzeba traktowac go jak członka rodziny,a nie wyrzucac przy najmniejszych wpadkach....prosze pomysleć, czy jestescie gotowi na takie "poswiecenie"