12.04 SGGW-akcja ZAPYTAJ MINISTRA (s.91)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro sty 11, 2012 11:50 Re: UWAGA. Ważny komunikat Koalicji dla Zwierząt - str.49

[...]
trollom dziękujemy. post twój zgłosiłam :twisted:
Ostatnio edytowano Śro sty 11, 2012 11:59 przez alix76, łącznie edytowano 1 raz
Powód: usunęłam cytat

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro sty 11, 2012 13:04 Re: UWAGA. Ważny komunikat Koalicji dla Zwierząt - str.49

Nic to, kotom pomagałam, pomagam i będę pomagać nadal, bez względu na wszelakie ustawy, rozporządzenia i takie tam .....
Będzie ich trochę więcej.... zbieranych z pobocza drogi, witanych na progu domu, a wszyscy pseudomiłośnicy miejcie czyściutkie sumienia :?

eukalipto

Od: Wto sty 10, 2012 13:50

Post » Śro sty 11, 2012 13:19 Re: UWAGA. Ważny komunikat Koalicji dla Zwierząt - str.49

eukalipto pisze:Nic to, kotom pomagałam, pomagam i będę pomagać nadal, bez względu na wszelakie ustawy, rozporządzenia i takie tam .....
Będzie ich trochę więcej.... zbieranych z pobocza drogi, witanych na progu domu, a wszyscy pseudomiłośnicy miejcie czyściutkie sumienia :?

Znaczy, lepiej niech ludzie mają prawo mnożyć bez opamiętania ? Wówczas będzie mniej bezdomności ?

fiśka

Od: Śro sty 28, 2009 11:54

Post » Śro sty 11, 2012 13:27 Re: UWAGA. Ważny komunikat Koalicji dla Zwierząt - str.49

fiśka pisze:
eukalipto pisze:Nic to, kotom pomagałam, pomagam i będę pomagać nadal, bez względu na wszelakie ustawy, rozporządzenia i takie tam .....

Znaczy, lepiej niech ludzie mają prawo mnożyć bez opamiętania ? Wówczas będzie mniej bezdomności ?

Tak by wynikało. W końcu po zakazaniu pseudo koleżanka ma więcej podopiecznych :mrgreen:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro sty 11, 2012 13:46 Re: UWAGA. Ważny komunikat Koalicji dla Zwierząt - str.49

XAgaX pisze:
fiśka pisze:

Tak by wynikało. W końcu po zakazaniu pseudo koleżanka ma więcej podopiecznych :mrgreen:

Łooo masz ... :piwa:
Obrazek

fiśka

Post » Śro sty 11, 2012 13:57 Re: UWAGA. Ważny komunikat Koalicji dla Zwierząt - str.49

Mogę być pseudokoleżanką tylko dlatego, że mam w domu całe stado "dachowców" wyrzucanych z pseudohodowli :cry:
Jeśli sprzedaliby te zwierzaki choćby po symbolicznej kwocie, nie zasiliłyby rzeszy bezdomnych zwierzaków.

eukalipto

Post » Śro sty 11, 2012 14:08 Re: UWAGA. Ważny komunikat Koalicji dla Zwierząt - str.49

eukalipto pisze:Mogę być pseudokoleżanką tylko dlatego, że mam w domu całe stado "dachowców" wyrzucanych z pseudohodowli :cry:
Jeśli sprzedaliby te zwierzaki choćby po symbolicznej kwocie, nie zasiliłyby rzeszy bezdomnych zwierzaków.

Nie wiem, jakie koty i dlaczego są u Ciebie. Wiem tylko, że zakaz rozmnażanie w pseudohodowlach z pewnością zmniejszy ilość kotów bezdomnych a nie zwiększy. W końcu nie powinny, zgodnie z prawem, rodzić się nowe biedy, lądujące na ulicach lub w rękach nieodpowiedzialnych ludzi.
Obrazek

fiśka

Post » Śro sty 11, 2012 14:12 Re: UWAGA. Ważny komunikat Koalicji dla Zwierząt - str.49

eukalipto pisze:Jeśli sprzedaliby te zwierzaki choćby po symbolicznej kwocie, nie zasiliłyby rzeszy bezdomnych zwierzaków.

Ciekawy sposób rozumowania.
Btw. skoro ktoś byłby chętny je kupić, to chyba tym bardziej powinien być chętny, by przygarnąć za darmo?

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro sty 11, 2012 14:42 Re: UWAGA. Ważny komunikat Koalicji dla Zwierząt - str.49

No właśnie nie, bo jest taka zasada -"łatwo przyszło, łatwo poszło" :(

eukalipto

Post » Śro sty 11, 2012 14:48 Re: UWAGA. Ważny komunikat Koalicji dla Zwierząt - str.49

fiśka pisze:
eukalipto pisze:Mogę być pseudokoleżanką tylko dlatego, że mam w domu całe stado "dachowców" wyrzucanych z pseudohodowli :cry:

Nie wiem, jakie koty i dlaczego są u Ciebie. Wiem tylko, że zakaz rozmnażanie w pseudohodowlach z pewnością zmniejszy ilość kotów bezdomnych a nie zwiększy. W końcu nie powinny, zgodnie z prawem, rodzić się nowe biedy, lądujące na ulicach lub w rękach nieodpowiedzialnych ludzi.

Może gdybyś otworzyła oczy i zobaczyłabyś kocią bezdomna biedę dookoła siebie to nie byłabyś idiotycznie zdziwiona :?

eukalipto

Post » Śro sty 11, 2012 15:09 Re: UWAGA. Ważny komunikat Koalicji dla Zwierząt - str.49

eukalipto pisze:No właśnie nie, bo jest taka zasada -"łatwo przyszło, łatwo poszło" :(

Jak dla mnie symboliczna kwota = łatwo przyszło.
Nie ma specjalnej różnicy czy ktoś kupi kota za 200-300, czy weźmie za darmo, jeśli nie ma żadnej selekcji nabywców. A w pseudo nie ma.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro sty 11, 2012 15:50 Re: UWAGA. Ważny komunikat Koalicji dla Zwierząt - str.49

XAgaX pisze:[...]

Molli, brawo :) jestem za :) dodałabym tylko: zwierzęta bez rodowodów, W TYM MIESZAŃCE...

Poprawiona wersja:

I "ZWIERZĘTA MOGĄ BYĆ ROZMNAŻANE JEDYNIE W ZAREJESTROWANYCH HODOWLACH NALEŻĄCYCH DO (ZKwP, FCI, FPL...) I MUSZĄ PO URODZENIU OTRZYMAĆ METRYKI"

II "ZWIERZĘTA BEZ RODOWODÓW (W TYM MIESZAŃCE) MUSZĄ ZOSTAĆ PODDANE KASTRACJI/STERYLIZACJI - WYJĄTKIEM SĄ ZWIERZĘTA, KTÓRE ZE WZGLĘDU NA STAN ZDROWIA NIE MOGĄ ZOSTAĆ PODDANE ZABIEGOWI"

Czy osoby zajmujące się tworzeniem Ustawy o Ochronie Zwierząt mogą wziąść pod uwagę te dwa punkty?

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Śro sty 11, 2012 15:52 Re: UWAGA. Ważny komunikat Koalicji dla Zwierząt - str.49

jak dla mnie bomba :)

ktoś sobie jawnie jaja z ustawy robi... zgłosiłam do Gumtree, ktoś ma lepszy pomysł?

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z332399571 Tel. 503 118 109 (Słupsk)

Witam.

<<< KOCIAKI MAJĄ JUŻ NOWE DOMY >>>

Kociaki wspaniale zaaklimatyzowały się w nowych domach - są silne i zdrowe. Garną się do właścicieli są przytulaśne i pełne energii.

UWAGA:
WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH KOCIĘTAMI ZAPRASZAMY W OKOLICY ŚWIĄT WIELKANOCNYCH - PRAWDOPODOBNIE BĘDZIE NOWA GROMADKA :))

UWAGA: aby otrzymać za darmo jednego kociaka wymagane będzie zakupienie od nas jednego, specjalnego transporterka do przewozu kociąt razem z wyprawką w cenie do uzgodnienia.

Wszystkich dodatkowych informacji udzielamy telefonicznie.

pozdrawiamy
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro sty 11, 2012 16:21 Re: UWAGA. Ważny komunikat Koalicji dla Zwierząt - str.49

Molli pisze:
Poprawiona wersja:

I "ZWIERZĘTA MOGĄ BYĆ ROZMNAŻANE JEDYNIE W ZAREJESTROWANYCH HODOWLACH NALEŻĄCYCH DO (ZKwP, FCI, FPL...) I MUSZĄ PO URODZENIU OTRZYMAĆ METRYKI"

koty otrzymują Rodowody (przynajmniej w FPL/ FIFe)
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Śro sty 11, 2012 16:50 Re: UWAGA. Ważny komunikat Koalicji dla Zwierząt - str.49

miluś pisze:Ale to nie jest nowelizacja, to jest projekt ustawy.
Przepraszam za pomyłkę.
To tym bardziej napiszę :)

eukalipto, wzruszyły mnie twoje historie :twisted:
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

[poprzednia][następna]