Moderator: Moderatorzy
malutka_8 pisze:Poza tym, ogłoszenia na allegro to jedno a na tablicy to drugie, tam nie ma opcji Kup Teraz więc dozwolone jet wystawienie takiego ogłoszenia - nikt wtedy nie może zawrzeć umowy na portalu a jedynie w miejscu hodowli.
CatAngel pisze:Zacytuje z FB
Uuu to aż do takiego czegoś dochodzi??? Radzę się pilnować!!! Przed chwilą otrzymałem maila
" Mam dla Pana propozycję.Jeżeli pozwoli mi Pan tak po kryjomu sprzedawać te psiaki (yorki) to za każdego sprzedanego otrzymuje Pan ode mnie 300 zł.Jeżeli chce Pan wspołpracować to zapraszam.Tak powiem nazywa się to brzydko bo "lapowka" ale co mam zrobić jak potrzeba forsy a Pan mi tego najzwyczajniej w świecie zabrania robić"
Na takie maile musicie wszyscy uważać. Ja mam to na piśmie i dany łapowkarz będzie miał sprawę w Sądzie.Już zaraz pisze zawiadomienie. Nie ma pomiłuj.
Puffy pisze:....nie ma tutaj opcji oddania kota za zwrot kosztów utrzymania, szczepień itp.....
ależ to musi8 byc szok dla rozmnażaczy
Satyr77 pisze:A co Kasiu skończy się odławianie tych w typie i "godziwe darowizny" za ludzką próżność.
Kasia D. pisze:Puffy pisze:....nie ma tutaj opcji oddania kota za zwrot kosztów utrzymania, szczepień itp.....
ależ to musi8 byc szok dla rozmnażaczy
Ale też wylewa to z kąpielą moje prośby o dowolną darowiznę na rzecz fundacji, czy zwrot kosztów szczepienia.
Nie ma tego dużo, ale czasem się udało coś dostać dla zwierzaków. A tak-
Satyr77 pisze:W przypadku tego co zrobiła Kasia w myśl tej ustawy byłaby ścigana, co pisałem na tamtym wątku.
Kasiu to przypomnę ci wątek viewtopic.php?f=13&t=136721
Satyr77 pisze:W przypadku tego co zrobiła Kasia w myśl tej ustawy byłaby ścigana, co pisałem na tamtym wątku.
Kasiu to przypomnę ci wątek viewtopic.php?f=13&t=136721
Satyr77 pisze:Przypuszczam, że jako fundacja możecie ustalić sobie nawet cennik adopcji tak jak mają schroniska.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości