Małe szczurki.I inne zwierza. Nie ma już hodowli ani nic..

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon maja 07, 2007 12:42

Słodziaki. Fajne są te zdjęcia w zieleni :D
Dla mnie wszystkie maluchy są cudne, bo wszystkie mają te urocze uszka, które tak mi się podobają :love:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon maja 07, 2007 12:49

Pleiades pisze:A jak ze sprowadzaniem z Wielkiej Brytanii ?

Kwarantanna. Zresztą nie sądzę by chcieli sprowadzać szczury kiedy cierpią na plagi tych dzikich. Szczególnie w rejonach portowych. Irlandczycy strasznie śmiecą, a potem się dziwią, że mają szczury.
Obrazek

I'm Nuts about Cats.

Maelen

Od: Sob kwi 28, 2007 2:05

Post » Pon maja 07, 2007 17:24

Bernard jest moim ulubieńcem :)
Obrazek
Skarpetka, Suzy, Nimfa, Szczęściarz

kajka.14

Od: Pt paź 06, 2006 21:55

Post » Sob maja 19, 2007 19:35

Co u szczurasów???
Ja dzis i jutro opiekuję sie Tofulcem i Bożem, bo D. wyjechał na rodzinne święto.
Chłopaki są duuuuuuuuuuże i baaaaaaaardzo towarzyskie.. Bożo, to by tylko lizał człowiekowi ręce, buzie, usta, szarpał włosy i właził pod bluzkę :roll: a słodki jest, do zacałowania :1luvu:
D. mówi, że już zdarza sie, że jak spędza się z nimi czas, potrafią trochę pobiegać, a potem zwinąć się na człowieku w kłębuszek i zasnąć :love: mnie tym jeszcze nie uraczyły :(
TOfik do tatusia podobny.. duuuuuuuży, aż grubiutki sie wydaje, ale to chyba to nastroszone futro :wink:
I wydaje mi sie, że mają brudne ogony :roll: czy można im umyć je? jak?
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Nie maja 20, 2007 16:33

Agata: a co ze zdjęciami Tofulca i Bożydarka, co ? :E Bo czekam i czekam.. Chcę ich zobaczyć, w końcu to pierwszy mój odchów :evil:

A co u nas ? Maluszki zostały oddzielone od matki... Mamusia wróciła do siostry i siostrzenicy (Ancory), a maluszki pozostałe same i czekają łaskawie, aż je odbiorą właściciele...

Niestety Boreas nadal nie ma domu, więc czekam, aż ktoś by go chciał wziąć. Rodowód ma, prawo rozmnażania w Stowarzyszeniu również, jedynie nie wiem jeszcze jakiego koloru jest... Tak samo jak Bernardzik. Wydaje mi się, że są one platynowe, na bazie beżowej, czyli mają czerwone oczka i szarawą sierść.. Ale może są jednak himalajskie, jak szczurki z mojego poprzedniego miotu ? Nie wiem, teraz jest chyba zbyt ciepło, aby akromelanizm u nich wyszedł. Agacior_ek - pewnie Wasze szczurki też teraz zbladły, kiedy jest tak ciepło.....

Oto zdjątka maleństw:
I przy okazji napiszę trochę o charakterkach maluchów.

Bernard - najbardziej spokojny z całej trójki, taki mały pieszczoch, który woli siedzieć w jednym miejscu, np. pod bluzką, niż zwiedzać obcy i wrogi świat :) Typ niekonfliktowego domatora.

Fotki Bernarda:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Bloo - bardzo zaborczy i przebojowy. Będzie podobny do swojego ojca, nie tylko z wyglądu, ale tez z charakteru. Ma cechy szczura raczej dominującego, bardzo lubiącego mieć nad wszystkim kontrolę i władzę :) Pewnie w życiu dorosłym będzie tak samo jak James namiętnie gwałcić klawiaturę, blat biurka, cokolwiek mu się nawinie pod... łapki ;P James wczoraj mi ładnie zbałamucił klawiaturę i tablet :E :E

Fotki Boo:
Obrazek Obrazek Obrazek

Boreas - ciekawski i uważny, pierwszy przychodzi do ręki, pierwszy rwał się do zwiedzania klatki i stołu. Typ globtrotera, który nie usiedzi w jednym miejscu zbyt długo :)

Fotki Boreasa:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiamy :)
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Nie maja 20, 2007 18:07

jak one wypiękniały :love: :love: :love:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie maja 20, 2007 21:15

Zdjęć nie ma, bo ja nie umiem obsługiwać aparatu syfrowego, a i D. nie radzi sobie z uchwyceniem maluchów.. naprawdę, one są tak ruchliwe :evil:
Rzeczywiście trochę wyjaśniały. ale porównując z tym, jakie przyjechały, wybarwiły się znacznie. Obojgu ściemniały noski, pysie.. Oczywiście Tofulec jest bardziej wybarwiony i w ogóle jest bardziej beżowy..
postaram się zmusić D do jakiś fot :evil:
Ale Asiu, powiedz jeszcze co z tymi ogonami... myć je? jak?
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Pon maja 21, 2007 8:22

Aha, z ogonami to jest problem, bo części to tak naprawdę pigment (zwaszcza przez zabarwienie włosków i fragmentów naskórka na nich - a syjamki, jak to syjamki, mają ciemne ogony), a część to faktycznie brud, zwłaszcza żółtawe plamy. Kiedyś próbowałam coś z tym robić, szorowałam ogony w szamponie dla kotów i nic... Żaden detergent na to nie pomaga... Większość szczurków ma to do tego, że o ogonki tak naprawdę nie dba, nie myje ich. Np. Roxy do dzisiaj, niemal 5 tygodni po porodzie, ma na ogonie zaschnięte plamy krwi poporodowej.... Nic na to chyba nie można poradzić, one po prostu mają te zwoje ogony "gdzieś" ;)
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)

Obrazek

Pleiades

Post » Pon maja 21, 2007 20:22

Ja mam wrażenie, że do tych ogonów coś się poprzyklejało. Spróbujemy umyć to wodą, co zejdzie to zejdzie.. a co zostanie.. trudno.. ich sprawa :wink:
Ostatnio edytowano Wto maja 22, 2007 11:43 przez agacior_ek, łącznie edytowano 1 raz
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Pon maja 21, 2007 21:07

Nadal najbardziej podoba mi się Bernard. Można wiedzieć co masz wysiane w doniczkach, po których buszują szczurki??
Obrazek

kajka.14

Post » Wto maja 22, 2007 10:03

to były zdjęcia akurat w estragonie i szpinaku, jak pamiętam...
Mam tam jeszcze w doniczkach tymianek, cząber, bazylię i kolendrę, bo lubuję się w ziołach jak diabli :)

Dzisiaj robilam kolejną sesjęzdjęciową szczurków. Jutro kończą już 5 tygodni. Wiem, że Bernard pojedzie do nowego domku dopiero po 1 czerwca. Z osobą od Bloo próbuję się umówić, na razie bezskutecznie.. No a Boreas jeszcze domku nie ma.
No to czas na trochę zdjęć:

Bloo: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Boreas i Bernard razem: Obrazek Obrazek

Wszyscy razem: Obrazek Obrazek

No i na koniec coś fajnego: Tomuś zainteresowany szczurkami :) A szczurki... Tomusiem :)
Obrazek Obrazek Obrazek

:)

Obrazek

Pleiades

Post » Wto maja 22, 2007 10:19

agacior_ek pisze:Ja mam wrażenie, że do tych ogonów coś się poprzyklejamy. Spróbujemy umyć to wodą, co zejdzie to zejdzie.. a co zostanie.. trudno.. ich sprawa :wink:

Może spróbować wyszorować szczoteczką do zębów.. No ale pewnie szczurki tego by nie lubiły..

Kiedyś robiłam szczurkom kąpiel, moim pierwszym dwóm dziewczynkom. Ile było przy tym darcia i wyrywania się, to już historia ;) Jak znajdę gdzieś te stare fotki, to wstawię :)
Od tego czasu zrezygnowałam z mycia i kąpieli futrzaków ;)

Obrazek

Pleiades

Post » Wto maja 22, 2007 12:47

Doczytałam. Śliczne foteczki :love:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro maja 23, 2007 20:06

Jak ja bym chciała szczurka. Szkoda, że moi rodzice mają odmienne zdanie co do szczurków. Myszy już mam to droga niedaleka :lol:
Obrazek

kajka.14

Post » Pt maja 25, 2007 23:02

D. umył ogony!!!!
Ogon Boża jest jak nowy :)
TOffika nie widziałam, bo hasał w drugim pokoju, ale podobno nie domył się tak ładnie. Ale Tofi ma w ogóle ciemniejszy ogon..
D. nadal twierdzi,że im się nie da zrobić zdjęć :roll:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

[poprzednia][następna]