Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lut 27, 2013 11:11 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Meg, sprawdzaj czipa. Jak wilczur i młody, to nawet domki na takie bywają, więc nie będzie tak źle.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lut 27, 2013 12:32 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

babajaga pisze:Prośba o poradę:
kot koleżanki od dwóch dni chodzi z kółko, zawsze w prawo.
Weterynarza niema jeszcze pomysłu.
Kot sprawia wrażenie, jakby miał kłopot z oceną odległości i ryzyka.
Próbuje skakać ale nie trafia w cel.
Słyszy, ma węch, je.
Przytulany i zagadywany odpowiada.
Spotkałyście się cioteczki z takim przypadkiem?

Tu przynajmniej spróbuję...
Błędnik? Coś z oczami? Tfu, tfu... guz?

Bo jak pomóc Meganie, to nie wiem...
Ogłoszenia mogę klepnąć, jak sierściuch okaże się bezczipowy i bezwłaścicielowy...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro lut 27, 2013 13:17 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Co do kota babyjagi, to obawiam się, że tylko tomografia by dała odpowiedź, bo wszystkie, które padły do tej pory są zupełnie prawdopodobne.
Co do psa, kłopoty się lęgną. Junior w rozpoczy w końcu zamknął go w garażu, żeby Mosiek, który jak się okazuje jako jedyny wyszedł (kuźwa, akurat ten jeden, co najbardziej nie powinien) - wszedł do domu z powrotem. I zażył w końcu antybiotyk.
Junior się czai na Mośka przy okienku. Pies roznosi garaż. Mój biedny rower, moje biedne butelki na wino i nieszczęsny skuter Młodego, jeszcze nie spłacony. :roll:
Ani ja, ani Teżet nie możemy się dziś urwać z roboty...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro lut 27, 2013 13:22 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

szit :?

no nie wiem co rzec
pomodlę się do wszelkich bóstw zwierzęcych, żeby jednak był zaczipowany i żeby ktoś go rozpaczliwie szukał ...

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Śro lut 27, 2013 13:46 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

wiosnę czuć, może wilczur uciekinierem-amantem jest... oby :ok:
pozdrawiam i powoli doczytuję co mnie ominęło

ps Meg widziałaś "6letniego kundelka szukającego DS"?

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro lut 27, 2013 16:19 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Łomatko! Wilczur! Niekastrowany pewnie ... i Leon pełnojajeczny ... Mam nadzieję, że garaż wytrzyma ...

Słyszy, ma węch, je.

Widzi normalnie? Peryferyjnie? Wcale? Rozjeżdżają się łapki.
U Tygrysa, jak się w styczniu zaczęły objawy neurologiczne, to właśnie od chodzenia w kółko się zaczęło... W końcu przestał na pewien czas widzieć, łapki się rozjeżdżały, leżał i kiwał główką jak PRL-owski piesek na tylnej półce samochodu, czasem chodził do tyłu. Węchu i słuchu nie stracił, ale wokalizację na trochę stracił. Nie dawał rady wskakiwać i zeskakiwać, zapomniał, gdzie co jest (o kuwecie pamiętał, albo szedł na węch), zapomniał, że umie jeść.
Po objawach, badaniach, wykluczeniu wszystkich innych możliwości, reakcji na leki, konsultacji moich wetów z neurologiem - diagnoza - na 99% guz w główce uciskający płat czołowy. Z potwierdzenia tomografią i stwierdzenia jaki to rodzaj zrezygnowaliśmy, bo najbliższa ponad godzinę samochodem ode mnie, a on fatalnie znosi wszelkie podróże. Wzrost ciśnienia krwi (z niektórych leków, ale i ze strachu i stresu również) powoduje u niego większy ucisk i nasilenie objawów. Ma 16,5 roku. W zasadzie żaden zabieg chirurgiczny w grę nie wchodzi, a jednoznaczne stwierdzenie "co to" jest możliwe dopiero po histopatologii, więc się nie dowiemy. Albo to cholerstwo niezłośliwe albo bezprzerzutowe i powoli rosnące. Wyniki dobre, poza zdiagnozowaną niewydolnością zewnątrzwydzielniczą trzustki, więc jest na sterydzie od miesiąca i w miarę ustabilizowany. Nie męczy się, nie cierpi, wzrok i mowę odzyskał, zazwyczaj żre jak maszyna (bo po sterydzie) i mało co z tego trawi (bo trzustka), rewelacji orientacyjno-ruchowej nie ma, ale jest całkiem nieźle. Czasem fotel podrapie, czasem się chwilkę pobawi. Się trzyma.

Ile ten kotuś koleżanki ma? Tzn. w wieku jest jakim?

Jeszcze może być ucho. :roll:
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Śro lut 27, 2013 17:45 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Słupek pisze:Łomatko! Wilczur! Niekastrowany pewnie ... i Leon pełnojajeczny ... Mam nadzieję, że garaż wytrzyma ...

Garaż nie wytrzymał, ale już posprzątany. Pies byłby kochanym psem, serdecznym i przyjacielskim, niestety, jest dużo za silny. Płaszcz mam już cały uświniony, a jakby mógł, wlazłby mi na plecy i tam został.
Zaraz Teżet nadciągnie z odsieczą, ale nie mam pojęcia co dalej, bo koty się boją wychodzić.
Co ciekawe - Fistasz się nie boi, wychodzi, warczy na psa jak szatan, sika i wraca ciągle warcząc.
Obrazek

Fotka przez szybę...

Obrazek

A tu pies usiłuje wejść przez okno. Jak się sprawdza takiego czipa, do weta trzeba jechać? Nawet obroży nie jestem w stanie mu sama zdjąć, by sprawdzić, czy czegoś na odwrocie nie ma...
A niech to wciórności. :?

Megana

Post » Śro lut 27, 2013 17:53 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

łomatko, jaki pysk kochany i oczy ufne

tak, czipa trzeba u weta, ale nie każdy ma urządzenie do odczytu - lepiej zadzwonić i się upewnić

trzymaj się jakoś
przynajmniej do przybycia odsieczy

pozytywka

Post » Śro lut 27, 2013 17:55 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Najlepiej najpierw zadzwonić do lecznicy i zapytać, czy mają czytnik, bo nie każda ma.
Widać, że pies młody, tak po pysku chyba...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lut 27, 2013 17:57 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Młody, młody, ząbki bielutkie i werwa życiowa godna nastolatka. Psiego, ofc.

Megana

Post » Śro lut 27, 2013 17:59 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

może rzeczywiście się zapędził za suką i zgubił

pozytywka

Post » Śro lut 27, 2013 19:10 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Niezły futrzak.
Rzeczywiście, może poszedł na panienki i się mu droga pomyliła...

Oby miał tego chipa... Albo adresówkę...
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Śro lut 27, 2013 19:15 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Słyszy, ma węch, je.

Miałam takiego tymczaska. Przyjechał po urazie, prawdopodobnie ktoś go kopnął w głowę. Uraz neurologiczny - dostał Nivalin i wit B. Dość szybko mu przeszło.

Wet wtedy mówił, ze taki efekt może być również przy zapaleniu ucha środkowego.

Czy kot miał jakiś wypadek/uraz?
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro lut 27, 2013 19:36 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Dzięki za podpowiedzi.
Kot uderzył się w głowę ale właścicielka nie potrafi dociec czy ten upadek nie był już wynikiem zaburzeń.
Dostał antybiotyk, steryd i jest lepiej.
Dzisiaj już oczy reagowały na światło, źrenice się zwężały i u weta po wyjściu z kontenera nie kręcił kółek jak wczoraj tylko zwiedzał miejsce pod stołem.

Megano przepraszam za oftop.

Psa na pewno ktoś szuka, bo to piękny pies jest!
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Śro lut 27, 2013 19:39 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Piękny pies! Tylko faktycznie za młody i szalony do Twojej geriatrii :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

[poprzednia][następna]