Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob maja 30, 2015 15:12 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

o jesuu, jakie cudo, ja uwielbiam kopytne , bardziej się boję ..jeży :roll: :oops:
i fcale to nie jest śmieszne, widzieliscie jakie maja zęby? :strach: :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob maja 30, 2015 15:48 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Cudny :) Oby mu się udało :ok:

I dziękuję za ciepłe słowa.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob maja 30, 2015 21:47 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

alessandra pisze:o jesuu, jakie cudo, ja uwielbiam kopytne , bardziej się boję ..jeży :roll: :oops:

Noooo widziałam ;)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie maja 31, 2015 0:16 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

alessandra pisze:o jesuu, jakie cudo, ja uwielbiam kopytne , bardziej się boję ..jeży :roll: :oops:

No... mają zębiska... w takim dobrym formacie do otwierania piwa :wink: Ale zęby nie są groźne. Nie gryzą mocno, jeśli już. A taki kopytny to ma kopytka i różki :strach: Koziołka znaleźli ludzie na porannym spacerze z psem, w pobliżu swojego domu. Był ranny. Przypuszczali, że został potrącony przez samochód , ale mnie wydaje się, że raczej poszarpały go psy. Gdyby to był wypadek - byłby chyba połamany. Ludzie zabrali go do siebie i zaczęli dzwonić. Pod koniec dnia zadzwonili do nas. M im powiedział, że to nie nasz gabaryt, ale uradzili z doktorem, że pójdzie i sprawdzi. Okazało się, że koziołek jest malutki (w sensie nieduży, bo miał już ze trzy lata) i do samochodu się zmieści. Pobraliśmy leki z lecznicy, żeby zasnął i odwieźliśmy go do lecznicy, po pomoc i przekazanie do ośrodka. Pan znalazca jechał razem z koziołkiem i trzymał go za różki :P Dziś próbowałam się dodzwonić do tego ośrodka, ale mi się nie udało... sobota :roll: Spróbuję w poniedziałek.

Wiecie, że sarny mają takie wielkie oczyska, a prawie nie widzą ? Najważniejszy jest dla nich słuch i węch ? I się wylogowuję, bo Kropka chyba będzie rodzić :strach:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Nie maja 31, 2015 6:32 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Oooo! Będziesz babcią jakby :mrgreen:
Kropka :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie maja 31, 2015 20:23 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

No i co i co? Ilu wnuczków...?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie maja 31, 2015 23:42 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

dziewczyny - to fałszywy alarm był. Kucała z bardziej prozaicznego powodu :roll: Całkiem zielona jestem w tych kwestiach ... Dwie jeżynki u nas urodziły, ale nawet nie wiedzieliśmy, że są w ciąży. Obie urodziły jak nas nie było. U jednej myślałam, że to szare co leży, to jej łapa, która jej odpadła po operacji. Drugą podejrzewałam o krwotok wewnętrzny po jakimś wypadku. Kropka jest pierwszą jeżynką, co do której wiemy, że będzie miała maluchy. Z duszą na ramieniu wypuszczamy ją wieczorem do zagrody... ale bardzo próbuje wydostać się z klatki.

A wnuczków, to już mam 3 nutkowych :P Wszyscy żyją i chyba już na dniach otworzą oczy. Nutka zrobiła gniazdo, więc tam nie zaglądałam, żeby ich nie niepokoić... ale dziś było trochę rozkopane więc mogłam sprawdzić. Myślę, że to znak, że zacznie je wyprowadzać :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon cze 01, 2015 6:34 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

No, świetnie 8O - jedna chce kupę, drugiej łapa odpadła, trzecia ma krwotok... , a czwarta urodziła po kryjomu :mrgreen:
Nemi, masz bardzo dramatyczne przeżycia :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon cze 01, 2015 19:45 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

No, to fakt...

Megana

Post » Śro cze 03, 2015 9:59 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nemi. Masz PW.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro cze 03, 2015 11:43 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Mulesiu - bardzo dziękuję. Napiszę wieczorkiem, ponieważ teraz trochę się spieszę, jak zwykle zresztą :roll:

Zajrzałam jednak, żeby się z Wami podzielić wieścią - Kropka urodziła w nocy urodziła :P Ponieważ nie jadła już prawie całą dobę, musiałam ją więc wyciągnąć i nakarmić. Nawet bezstresowo to poszło. Ale czy dzieciaki przeżyją.... nie wiem. Jak na razie nie piszczą, więc je karmi i ogrzewa. Mnóstwo kciuków potrzebne na gwałt.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Śro cze 03, 2015 14:50 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

:ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro cze 03, 2015 15:10 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Dobra - :ok:

Obrazek

morelowa

Post » Śro cze 03, 2015 15:38 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nemi pisze:Mulesiu - bardzo dziękuję. Napiszę wieczorkiem, ponieważ teraz trochę się spieszę, jak zwykle zresztą :roll:

Zajrzałam jednak, żeby się z Wami podzielić wieścią - Kropka urodziła w nocy urodziła :P Ponieważ nie jadła już prawie całą dobę, musiałam ją więc wyciągnąć i nakarmić. Nawet bezstresowo to poszło. Ale czy dzieciaki przeżyją.... nie wiem. Jak na razie nie piszczą, więc je karmi i ogrzewa. Mnóstwo kciuków potrzebne na gwałt.

:ok: :ok: :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro cze 03, 2015 18:44 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O rany...

Megana

[poprzednia][następna]