Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt wrz 16, 2011 18:40 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Jak na weterana Protazy ma zadziwiająco kompletne uzębienie...

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pt wrz 16, 2011 20:28 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Księciunio jest debeściak, tylko trochę bywa macho...
W tym sezonie zebrałam już 12 kg czb, 13 kg dr, 4 kg czeremchy, 7 kg derenia, jutro jadę na głóg.
Potem będę mogła już umrzeć w chwale. :?
W zeszłym roku nie byłam taka padnięta. Kurde, dlaczego się starzeję??? Dlaczego wszystko mnie boli??
Na dodatek muszę powiesić jeszcze pranie.
Argh.

Z cyklu "Futra dla cioci Carmen" - Tym razem coś z zupełnie innej beczki.
Obrazek

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob wrz 17, 2011 13:31 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Jaki piękny ogon! [tu nadzwyczajnym wysiłkiem woli powstrzymuję się przed wstawieniem całego rzędu emotek z serduszkami ;) ]

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Sob wrz 17, 2011 20:15 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Nazbierałyśmy tyle tego pieprzonego głogu, że zaraz faktycznie umrę, zanim go oczyszczę z liści.
Co za klęska urodzaju w tym roku...
Jutro skończę i sami zobaczycie, o.

Megana

Post » Nie wrz 18, 2011 9:47 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Megana, ty zbieraczka jesteś :roll:
I to wszystko dla alkoholu :?:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie wrz 18, 2011 18:18 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Dla alkoholu. Im więcej teraz nazbieram, tym więcej przez zimę nastawię, nie sięgając po ryż, żyto, herbaty i inne wynalazki - choć wino z tych produktów też nie jest złe. W każdym razie nie moje wino. :twisted:
Zważyłam i oczyściłam - z jednego krzaka mam 12 kg głogu - i wcale krzak nie pozostał pusty. Sądzę, że spokojnie drugie tyle by się jeszcze zebrało.
Obrazek

Poza tym mam uzbierane (choć częściowo już pracuje)
10 kg ałyczy
10 kg czb
8 kg derenia
5 kg czeremchy
12 kg rugosy.

Z tego jedynie skończyła się ałycza i dereń. Reszta wciąż kusi a mnie rączki białe opadają...

Megana

Post » Pon wrz 19, 2011 6:32 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Cholera! Założyliśmy w okienku klapkę i ustawiliśmy barykady, by Filozof nie mógł przeleźć a koty tak. I akurat ten moment Munia sobie wybrała na kolejny gigant. Jeśli nie okaże się wybitnie inteligentna by pokonać trudności z wejściem do domu, no to nie wiem. :| Zresztą i bez barykady nie mam pojęcia jak nauczyć otwierania głową klapki kota, którego nie da się wziąść na ręce, by go przepchnąć przez okienko pokazowo. Dupencja od razu umiała sama z siebie, ale to wszak cwana schroniskowa wyga...

Megana

Post » Pon wrz 19, 2011 8:33 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Meg, a gdzie Ty dereń obskubujesz?
Ja mam na wsi kilkanaście krzaków derenia (właśnie dokupiłam -za jakieś chore pieniądze- 5 okulizantów szlachetnych odmian ukraińskich), ale nie zebrałam jeszcze ani jednego owocu :(
Czasem na targu udaje mi się kupić detaliczne 2-3 kg. I tyle.
Podobnie z tarniną. -Kolejny rok ani jednej śliweczki, choć kwitły jak wściekłe i nie było potem przymrozków. Jednocześnie stojąc dzisiaj w korku (przed upiornym rondkiem pod Kołbielą) widziałam przy drodze kilka oblepionych owocami krzaków. Znowu będę musiała kupić przez internet...

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Pon wrz 19, 2011 11:38 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Meg piękne Futro, nie powiem :?
To ja teraz doprecyzuję i poproszę o Futerko Kocie, żeby była jasność.

Co Ty potem robisz z taką ilością wina? Podejrzenie, że wypijasz, byłoby cokolwiek........eeeeeeeee.............

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon wrz 19, 2011 20:41 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Teżet, Carmen, Teżet... i kolega jego.
Munia, po nocy spędzonej na łazędze, raczyła wrócić do domu. I to chyba zabarykadowanym okienkiem. I wcale nie była głodna. Ciekawe, u którego sąsiada się pożywiła.
I czym. 8O

Ania, mój tajny dereń jest tajny i będę bronić jego tajności jak niepodległości! Żadnych oficjalnych informacji, wszystko tajneprzezpoufne i spalić przed przeczytaniem!

Ciociu Carmen, wiewióra się nie podoba? To bardzo pyskate stworzenie, prowadzi z Sielawką ostrą wymianę zdań. Chyba wie, że kocica się postarzała i zrobiła leniwa i najwyżej może jej napyszczyć. A wtedy wiewióra Sielawce nacmokuje i z drugą zasuwają w siną dal.
No, ale jeśli nie wiewióra to proszę bardzo, nieletni łazęga odsypia nocne przygody pozadomowe.
Obrazek

Megana

Post » Pon wrz 19, 2011 21:06 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

nieletni ??????
to chyba nie ten wątek :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Pon wrz 19, 2011 21:50 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Munia Staszczykówna jest młodą, bezzębną, nieletnią staruszką. :mrgreen:
U nas, paaani, nie takie dziwolągi bywszy.

Megana

Post » Pon wrz 19, 2011 22:07 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

TŻowi i Koledze jego serdecznie gratuluję zdrowia, przecież te wszystkie dereniówki itp. to mocne jak jasna cholera! Dawaj im prewencyjnie jakiś hepatil czy coś..

Jak stosunki Kartoflowo - leonowe, bo coś dawno nie wspominasz Ciotka..

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto wrz 20, 2011 6:55 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Carmen201 pisze:Meg piękne Futro, nie powiem :?
To ja teraz doprecyzuję i poproszę o Futerko Kocie, żeby była jasność

Cóś Ciocia Carmen letnio zachwyca się rudą wiewiórejszyn, żeby nie powiedzieć- zero entuzjazmu... :|
Podejmiemy jeszcze jedną próbę wykrzesania szczerego zachwytu u Cioci...
ObrazekObrazek
Tym razem to moje wsiowe rude futerko [śp], oswojone, śpiące za oknem na świerku (zdjęcie robione przez moskitierę w oknie, stąd nieostry obraz).

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Wto wrz 20, 2011 7:12 Re: Filozof i reszta futer, wątek ku pokrzepieniu serc part II

Cudo. I tak śpi z otwartymi oczami?

Megana

[poprzednia][następna]