Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Post » Śro lis 11, 2015 20:44 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Urodzinowe całuski i oby następny rok był dużo lepszy. :)

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro lis 11, 2015 23:05 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dziękuję :)
Gorzej być już nie może, więc na pewno się spełni :ok: Niecierpliwie wyczekuje końca tego roku.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie lis 15, 2015 19:00 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Spoznone ale szczere wszystkiego dobrego!

Sorki ale zapomnialam na amen a ostatnio malo agladalam a teraz pewnie czytalas u mnie na watku ze mam jazde bez trzymanki.

A jak twoje samopoczucie??
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie lis 22, 2015 14:16 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Janinko dziękuję. Byłam na niespodziewanym wyjeździe. Koleżanki zorganizowały niespodziankę. Wsadziły mnie w busa i pojechałyśmy do Torunia. Piękne miasto. Bardzo lubię.
Potem zostałam na kilka dni w Waw, polatać po lekarzach (zwolniło się miejsce na rezonans! nie musiałam czekać do marca). Byłam też z Babcią w muzeum PW. Tak dobre, jak powiadają! Bardzo wzruszające, z klimatem, z mnóstwem "gratisów", bardzo interaktywne. Jak mnie muzea nie wzruszają, ani nie poruszają, tak to polecam.
Zajrzałam również do Łazienek. Uwielbiam to miejsce, te zwierzęta. Każde przyjdzie/przyleci sprawdzić, co robisz, czy coś masz, czy coś dasz. Przysiądzie się obok na ławce albo będzie człapać za tobą przez park, albo latać nad tobą i zaglądać ci przez ramię. Takie ufne, beztroskie. Nigdy im się nie stała krzywda, człowiek kojarzy się z czymś dobrym. Ciekawe, że zwykle to mniej odważne zwierzęta właśnie przełamują ten strach i szukają kontaktu, a np krukowate trzymają dystans (odwrotnie niż w mieście, na osiedlach).

Kaczuchy, chodzące gęsiego, atakujące w grupach albo w dwójkach :wink:
Obrazek
Stada krukowatych. Aktualnie cały park rozbrzmiewa ich odgłosami
Obrazek
Wiewióry - nic dodać nic ująć - symbol :)
Obrazek
Nie przystaniesz przy żadnym krzaku, by sikory nie sprawdziły, co się dzieje i nie obejrzały człowieka z każdej strony, głośno przy tym go obgadując
Obrazek
Absolutnie najsłodsze stworzenie w całym parku. Mam do nich słabość i rozpuszczam się za każdym razem. Trzeba wiedzieć gdzie szukać i być cierpliwym, bo myszaki płochliwe i czmychają do norek :)
Obrazek

Oraz bonus w postaci rudego rozbójnika 8)
https://youtu.be/8hJlYhgY23w

Aia

Post » Nie lis 22, 2015 17:07 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Piekne zdjecia

No to okres pelen wrazen! A to ci zboj rudy ! przesliczy!! :)

Jak samopoczucie? Kiedy wyniki rezonansu?
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie lis 22, 2015 18:05 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Wiewióry są prześmieszne. Szczególnie te zimowe, puchate, z wielkimi, sterczącymi pędzelkami na uszach, kiedy tak z połowy parku namierzają człowieka i kicają biegiem do niego, co chwila patrząc czy już wyjmuje orzechy :twisted: Ludzie tez sympatyczni. Jedna Pani widząc, jak rude po mnie biega, podzieliła się ze mną orzeszkami, więc łobuziak nie odszedł z pustymi łapkami :wink: Jednak, taki uśmiech, jaki potrafią wywołać zwierzęta, jest niepowtarzalny :oops: Humor taki sobie. Tęsknię. Myślę.
Wyniki maja być do tygodnia czasu. Ale nie wiem kiedy odbiorę, bo nie wiem kiedy znów będę w Waw :roll: Jeśli coś się będzie działo, to zadzwonią, wtedy Babcia podjedzie, jeśli będzie się dobrze czuła.

Aia

Post » Wto lis 24, 2015 12:01 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

:kotek: :ok:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lis 27, 2015 14:00 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dzień dobry :)

klaudiafj

Post » Pt lis 27, 2015 14:30 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dobry :) Choć jakoś tak markotnie... Sama nie wiem, co ze sobą zrobić. Trzy ostatnie dni były dość stresujące, bo królik znajomej, a to prawie jak rodzina, nagle wylądował na stole operacyjnym. Już jest w domu, ale strach się cieszyć...
Babcia dokonała cudu i zapisała mnie do kardiologa na marca. Czeka mnie masa badań przed wizytą.
Na domiar złego, buty, nagle i podstępem, mi się rozkleiły i chodzę z dziurami w piętach :evil: Botki maja 2 lata! Czyli idealnie wytrzymały do skończenia się gwarancji. A w sklepach (całych dwóch) nic nie ma, nic mi się nie podoba, nic w czym mogłabym chodzić :roll:

Aia

Post » Pt lis 27, 2015 17:35 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

No to kiepsko z butami :/ To może spróbuj przez net kupić - jak mają być płaskie to łatwo kupisz. Możesz nawet w Daichmanie albo CCC też mają sprzedaż przez net. Albo czeka Cię droga do Warszawy.

Dobrze, że królik już ogarnięty i dochodzi do siebie :)

Super, że masz szybką wizytę u kardiologa!

klaudiafj

Post » Pt lis 27, 2015 17:54 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Napsioczyłam, a wróciłam ze sklepu z obuwiem! Cud nad Narwią :piwa: Znajome nie mogą uwierzyć, że nie muszą wysłuchiwać telenoweli, jak to znów nie mogłam nic dostać :mrgreen: Przez Net w ogóle nie kupuje. Mam za szczupłą stopę by ryzykować przez przymierzania, a i w prawie wszystkich butach sobie kopytko obcieram, więc prawdopodobieństwo udanego zakupu spada do zera. Nie lubię chodzić do obuwniczych. Zawsze to robię, gdy moje buty są w opłakanym stanie i wstyd stawiać takie przy nówkach sztukach. Dziś poruszałam się tyłem do sprzedających, coby nie dojrzały dziur :oops: A jeszcze powinnam co najmniej 3 pary kupić :roll: Za to z tych jestem zadowolona i chyba nawet zaczynają mi sie podobać :D No i załapałam się na to całe "Black Friday", więc już całkowita euforia :wink:

Aia

Post » Pt lis 27, 2015 18:00 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

No to super że kupiłaś. Buty faktycznie lepiej mieć co najmniej dwie pary, po to właśnie by mieć coś jak się idzie kupować do sklepu nowe ;)

A ja raz kupiłam buty przez net. Były to luźne, do łydki złote botki. Były przecudne. Na instrukcji miały napisane, że nie są na śnieg, ani na wilgoć :evil: Ale jak w nich szłam to mnie ludzie zaczepiali na ulicy i na studiach i mówili, że mam rewelacyjne buty i gdzie je kupiłam! Także czasem warto kupić coś przez net nietypowego :)

klaudiafj

Post » Pt lis 27, 2015 18:10 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ja kocham czerwone. Oczywiście od lat nie mogę utrafić ani na botki ani na kozaki. Ale uwzięłam się i wypatruję 8) Tak samo czerwonej torebki.

Aia

Post » Pon lis 30, 2015 14:22 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ja nie lubię czerwonych butów ani płaszczy, bo się rzucają w oczy :) Ale za Twoim przykładem biegałam w piątek po sklepach za płaszczem i w sobote i nie kupiłam - albo za duże, albo za małe :/

Robisz coś z tą huśtawką? Jak nie to przełóżmy to na styczeń na spokojnie, no chyba że chce Ci się robić, ale grudzień to ciężki miesiąc i pod względem finansowym i czasowym :/

klaudiafj

Post » Pon lis 30, 2015 14:55 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

W dalszym ciągu nie mogę znaleźć okazji by pojechać do Wwy po materiały :( Prawdopodobnie będzie to przyszłym tygodniu. A zdecydowałaś czy mają to być dwa czy trzy piętra?

Aia

[poprzednia][następna]