Dzicy lokatorzy.Misja skończona.:)Wieści z nowych domków.:)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie lut 24, 2008 20:15

Dzisiaj tylko dwie fotki:

Obrazek

Obrazek

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Pon lut 25, 2008 15:41

Nie miałam wczoraj sił pisać - i paskudna grypa i nastrój nie ten. :?

Bo w końcu J. wrócił do Gdańska i psinki zostały same. :( Chłopak ze wsi dostał klucze od bramki i chodzi je karmić. Stara sie bardzo, bo wczoraj, od godz. 16,00 mieliśmy pięć telefonicznych sprawozdań n.t. psich poczynań, dzisiaj - już trzy (tylko trzy, bo przecież musiał iść do szkoły :wink: ). Generalnie relacje te ograniczają się do stwierdzenia: "A one siedzą przed domkiem i czekają". :( Dobrze przynajmniej, że nie osłabia to psich apetytów i zaczynam się obawiać, czy nie zostawiłam chłopakowi zbyt mało psiej karmy. :wink:

Ptyś-Odkurzacz jest cudny. :lol: To niesamowicie żywiołowy, przebojowy, towarzyski i kontaktowy psiak. :D A jego pomysłowość w dobieraniu sie do michy przekracza wszelkie granice. :lol: A przy tym to naprawdę ładny kundelek - zgrabna sylwetka, długie nogi, biały żabocik, zawadiacki błysk w oku... Gorąco polecam. :lol:

Penelopa w pełni zasługuje na swoje imię. To mądra psina, spragniona swojego człowieka. A gdy już kogoś pokocha to tak dogłębnie, jak tylko pies potrafi.

Wawe

Post » Pon lut 25, 2008 16:20

Nie spodziewałam się, że nasz 14-letni kolega ze wsi aż tak bardzo przejmie się funkcją tymczasowego, psiego opiekuna. :lol: Przed chwilą miałam gorącą linię z Głuszą:
1 telefon - "Jestem na działce. Psiaki są".
2 telefon - (przerażony głos) "Penelopa gdzieś uciekła! Nie ma jej!"
3 telefon - (radośnie) "Jest! Siedziała pod domkiem".
:lol: :lol: :lol:

Wawe

Post » Pon lut 25, 2008 17:36

super chłopak :D :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro lut 27, 2008 17:55

Naszym psim podopiecznym znudziło się samotne siedzenie na działce. :wink:
O 6,30 rano zadzwonił Tymczasowy Psi Opiekun (na tę okoliczność od kilku dni sypiam z komórką pod poduszką :wink:) z informacją, że jest na działce ale psów nie ma. :?
Kazałam mu dokładnie rozejrzeć się i nawet jakby faktycznie ich nie było,
to zostawić żarełko w miskach. Tak też zrobił i pojechał do szkoły.
Następny telefon był ok. godz. 15,00 (o tej porze szkolny autobus rozwozi
dzieciaki do domów): "Są oba! Siedzą na krzyżówce i czekają na mnie!".
Potem było jeszcze trochę akcji, bo Ptyś dał się "zadziałkować" natomiast
Penelopa gdzieś zwiała, Ptyś szczekał (pewnie wołał matkę), no ale w końcu
oba wylądowały po dobrej stronie siatki, droga ucieczki została zastawiona
a ja...przestałam latać do dzwoniącej co 5 minut komórki. :wink:

Wawe

Post » Wto mar 04, 2008 8:57

Tak przypomnimy o sobie, a co nam szkodzi. :wink:
Psiunie grzecznie buszują z J. na działce. Początkowo, po naszym sobotnim przyjeździe cierpiały na rozdwojenie jaźni, bo nie wiedziały, czy trzymać się nas, czy biec za Tymczasowym Opiekunem. :lol: Ale szybko doszły do wniosku, że na miejscu jednak lepiej.
W sobotę niby miał ktoś przyjechać i zabrać Ptysia, ale nie przyjechał. A ponieważ sprawa załatwiana była przez kliku pośredników to nawet nie wiem czy zrezygnował całkiem czy przełożył ze względu na paskudną pogodę. :?
Takie sympatyczne i grzeczne psinki - nie chce ktoś żywiołowego Ptyśka i/lub przylepnej Penelopy? :lol:

Wawe

Post » Czw mar 06, 2008 8:30

Wygląda, że piszę sama do siebie, ale co tam. :wink:

Ptyś. Zabójczy chłopak. :D A rośnie jak na drożdżach. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wawe

Post » Czw mar 06, 2008 8:31

Dobre zdjęcia samej Penelopy jakos się tym razem nie trafiły, ale za to jest parę fajnych fotek ze wspólnych zabaw:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wawe

Post » Czw mar 06, 2008 22:22

Śliczne psiaki , a Penelopie to kibicuję od początku i trzymam za nią kciuki bo bardzo mi przypadła do serca ale nie mogę jej wziąć :cry:

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Pt mar 07, 2008 9:55

Penelopa jest bardzo mądrą sunią. :) I cwaną. :lol: Dopóki jesteśmy na działce to trzyma się blisko nas i umizguje się do nas. Jak wyjedziemy to ona myk, myk od razu goni za Tymczasowym Opiekunem, zasiada na jego podwórku i obszczekuje wszystkich dookoła mówiąc: "Zobaczcie jak dobrze pilnuję." :lol:

Wawe

Post » Sob mar 08, 2008 0:28

Można powiedzieć , że mała spryciula wzieła sprawy we własne łapki i ma DT, a może w przyszłości zostanie na stałe :wink: żeby tak ją ciachnąć jeszcze

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Pon mar 10, 2008 8:53

solaris pisze:żeby tak ją ciachnąć jeszcze

Koniecznie trzeba będzie. Ale jeszcze nie wiem jak i kiedy, bo na miejscu raczej nie znajdę weta do małych zwierzaków. :? Musiałabym ją przywieźć do Gdańska i tutaj przechować na czas rekonwalescencji. A nie bardzo mam gdzie. :?

A wczoraj to się działo. :lol: Przyjechali sąsiedzi z pieskiem no i nasze czarne potwory postanowiły zjeść swojego pobratymca. :twisted: Musieliśmy je energicznie zhaltować i zamknąć w przedsionku a i tak cały domek trząsł się od chóralnego wrzasku: "Won stąd ty rudy przybłędo! My tutaj pilnujemy!" :twisted: Zdaje się, że nasi podopieczni uzurpują sobie prawo do wszystkich działek i okolicy. :strach: :lol:

Wawe

Post » Śro mar 12, 2008 10:50

Tak jakoś smutno mi dzisiaj. :(
Ogłoszenia z psiuniami poumieszczałam wszędzie, gdzie się dało.
Obdzwonieni wszyscy znajomi, nawet tacy, których od 20 lat nie widziałam.
I zero odzewu.
A takie fajne psiaki. :(

Wawe

Post » Śro mar 12, 2008 12:02

Wawe tyle ich potrzebuje domków...gdzie nie spojrzysz ogłoszenie o szczeniaczkach lub dorosłych w potrzebie... :cry:
nie dziw sie..ale wiem że ci smutno ,mi tez by było...a szczeniorki ładnie porosły...
moze i do nich usmiechnie sie los....
trzymam kciuki..
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro mar 12, 2008 12:51

Wawe pisze:
Trudno mi ocenić wiek szczeniaków, bo po pierwsze nie znam się na psach, a dodatkowo ocenę utrudnia mi różnica wzrostowa między nimi (wyglądają jakby były z dwóch różnych miotów, ale obaj mają szczenięce mordki i obaj na pewno pochodzą od tej samej matki).

Całkiem mozliwe, że mają dwóch różnych ojców.. Suczka w rui parzy się z wieloma samcami. Pewnie są tylko półbraćmi.

A za maluszki trzymam kciuki !
:ok:

a Penelopka śliczna :)
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

[poprzednia][następna]