TARA znów w konkursie KRAKVETU! GŁOSUJEMY!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob wrz 28, 2013 16:16 Re: ZBIERAMY na siano dla koni! 81 kostek, trzeba jeszcze 52

Jak tylko będę mogłą to wpłacę parę złoty dla koni :ryk:
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Sob wrz 28, 2013 16:35 Re: ZBIERAMY na siano dla koni! 81 kostek, trzeba jeszcze 52

Marcyśka pisze:Jak tylko będę mogłą to wpłacę parę złoty dla koni :ryk:

Już wpłacałaś! :mrgreen:
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Sob wrz 28, 2013 16:36 Re: ZBIERAMY na siano dla koni! 81 kostek, trzeba jeszcze 52

Zosik pisze:

Wiem,jednak jak będę mogła to chętnie pomoge jeszcze :ok:

Marcyśka

Post » Sob wrz 28, 2013 16:37 Re: ZBIERAMY na siano dla koni! 81 kostek, trzeba jeszcze 52

Marcyśka pisze:
Zosik pisze:

Jesteś kochana :mrgreen: :piwa:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Sob wrz 28, 2013 16:41 Re: ZBIERAMY na siano dla koni! 81 kostek, trzeba jeszcze 52

Zosik pisze:
Marcyśka pisze:
Zosik pisze:

Jesteś kochana :mrgreen: :piwa:

:1luvu: :1luvu:

Marcyśka

Post » Sob wrz 28, 2013 17:04 Re: ZBIERAMY na siano dla koni! 81 kostek, trzeba jeszcze 52

Wczorajszy wpis na stronie fundacji:
gieldasiana.pl obiecała nam sprzedać siano dla koni po cenie produkcji, bez marży, narzutów i innych dodatkowych kosztów. To połowa rynkowej ceny! Jednak to wciąż więcej, niż mamy na koncie. Poprzednia zima była ciężka - wielokrotnie stawaliśmy przed wyborem - nakarmić zwierzęta czy zapłacić rachunki? Stąd czerwcowe odcięcie prądu, stąd lawina, która potoczyła się dalej. Dziś wygrzebujemy się spod zwałów papierków i długów. DZIĘKI WAM!

Nie pozwólcie zginąć zwierzętom, które wspólnie z nami ratowaliście. Pasza na zimę, dla naszych koni i pozostałego inwentarza, to kilkaset tysięcy złotych. W tej chwili na koncie mamy złotych kilkaset...

https://www.facebook.com/taraschronisko ... 2725906503

Jeżeli Fundacja także ma dostęp do taniego siana, to może warto byłoby ustalić z którego źródła koszt zakupu będzie mniejszy? Przy takich ilościach to nawet 10groszy robi różnicę :P Dodatkowo nie byłoby dwóch transportów, tylko jeden.

Yocia

Od: Sob sie 01, 2009 10:48

Post » Sob wrz 28, 2013 17:41 Re: ZBIERAMY na siano dla koni! 81 kostek, trzeba jeszcze 52

Wczoraj do mnie pisali w sprawie naszej zbiórki. Ale nie wiem za ile oni to siano mają mieć, czekam na odpowiedź.
Zdecydowanie taniej i wygodnie byłoby dołączyć do zakupu i przewozu siana z jednego źródła :)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Sob wrz 28, 2013 19:05 Re: ZBIERAMY na siano dla koni! 81 kostek, trzeba jeszcze 52

Muszę się z wami tym podzielić:
kiedyś pracowałam jako hipoterapeutka z koniem Miśkiem - niezły był z niego aparat oj niezły :wink: często opowiadam jego wybryki bo miał baaaaaaardzo oryginalne pomysły ...
Jak wpłaciłam grosik na sianko to w nocy przyśnił mi się Misiek - on już na 100 % nie żyje więc przyjęłam, że to było podziękowanie ...

jakoś tak mi się od razu skojarzyło :oops:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Sob wrz 28, 2013 19:41 Re: ZBIERAMY na siano dla koni! 81 kostek, trzeba jeszcze 52

Bo końskie duszyczki czekają na nas TAM - tak samo jak kocie.
Kiedyś Misiek podziękuje Ci osobiście :)

Edit: Tutaj jest miejsce w sam raz na końskie opowiadania. Ja chętnie przeczytam historie o pomysłach Miśka :D
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Sob wrz 28, 2013 20:06 Re: ZBIERAMY na siano dla koni! 81 kostek, trzeba jeszcze 52

Ja też :)
No i niech mnie ktoś przelicutyje na bazarku, bo mam wielką wolę walki, żeby jak najwięcej pomóc konikom :twisted: :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob wrz 28, 2013 20:54 Re: ZBIERAMY na siano dla koni! 81 kostek, trzeba jeszcze 52

Zosik pisze:Bo końskie duszyczki czekają na nas TAM - tak samo jak kocie.
Kiedyś Misiek podziękuje Ci osobiście :)

Edit: Tutaj jest miejsce w sam raz na końskie opowiadania. Ja chętnie przeczytam historie o pomysłach Miśka :D

Słuszne słowa — jeśli jest jakaś „tamta strona”, to bez naszych zwierzaków g… byłaby warta.

Też chętnie przeczytam o Miśku.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Sob wrz 28, 2013 21:46 Re: ZBIERAMY na siano dla koni! 81 kostek, trzeba jeszcze 52

Misiek był niewielkim kasztanem z piękną sierścią, która zimą miała długość ok 5 cm - dzieciaki siadały na nim jak na poduszce :D był też niezmiernie charakterny:

- jak wyczuł, że któraś matka boi się go prowadzić (nie wiem jak jest teraz ale wtedy matka prowadziła konia a ja ćwiczyłam dziecko) to chodził wszędzie tylko nie po kole, ujeżdzalnia była zrobiona z hangaru na łodzie i na środku stały dwa słupy - zawsze ta co się bała zostawała na słupie :ryk: za to moja - wówczas 8 letnia siostra prowadzała go bez problemu :wink:

- trzeba było na nim jeździć żeby rozładował nadmiar energii, ale jak Misiek nie chciał gdzieś iść to nie szedł :twisted: kiedyś pojechał na nim kolega i sama widziałam jak Misiek wraca tyłem (jakieś 100 m) do stajni bo kolega nie dał mu się obrócić.

- to był koń wszechstonny więc jak robiliśmy dzień wolny - były przejażdżki bryczką, którą zawsze ciągnął Kuba kolega Miśka bo ten umiejętnie zostawał pół kroku z tyłu :twisted:

był pomysłowy:
- kiedyś zerwał się z uwięzi (niestety nie było miejsca na boksy :( ), przeskoczył taką standardową barierkę oddzielającą ujeżdżalnię od widowni i powyrywał wszystkie kartki z tewo kolegi 8O

- innym razem jak się odczepił to odkręcił kran w stajni i ujeżdżalnia była zalana powyżej kostek ...

- po porannym czyszczeniu w przerwie na śniadanie potrafił narobić i się w tym ufajdać :evil: :evil: :evil:

to chyba wszystko ... Miło mi się go wspomina ...
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie wrz 29, 2013 10:08 Re: ZBIERAMY na siano dla koni! 81 kostek, trzeba jeszcze 52

Czyli, żeby pracować z Miśkiem, trzeba było umieć jeździć :)
Takie charakterrrrki uwielbiam :mrgreen:
Oblubienica mojego pierworodnego - niewielka klacz po kucu felińskim - jest właśnie takim charakterkiem. 10 lat temu, kiedy ją zajeżdżaliśmy, z sukcesem dało się osiągnąć każdemu dosiadającemu jedynie stęp i kłus. Przy próbie zagalopowania wysadzała z siodła. Zagalopował na niej tylko ten, kto naprawdę umiał jeździć :D Była z siebie bardzo dumna :mrgreen:

Nie wiem, czy ktoś pamięta pierwszą serię Big Brothera... :roll:
W którymśtam odcinku pojawiła się srokata klacz (za nic nie pamiętam w jakim celu) - to była Barwna ze stajni, w której wtedy pracowałam (kończyłam wtedy dopiero podstawówkę :oops: )
W tym całym Big Brotherze mieli jakiś ogródek warzywny i Barwna zeżarła im w tym ogródku całą sałatę :mrgreen:
Podobno była afera, albowiem była to Niezmiernie Ważna Sałata :ryk:

Edit: Dwie ważne informacje:

1. floxanna przekazała nowe fanty na bazarek, więc zapraszamy serdecznie do zakupów tych, którzy do tej pory nie znaleźli nic dla siebie, niezdecydowanych i tych, którzy chcą jeszcze coś dokupić! A właściwie to wszystkich... :mrgreen:

2. Pytam po raz trzeci ;) Czy ktoś z Warszawy miałby możliwość odebrać od Neigh fanty na bazarek?
Neigh ma super fanty na bazar dla koni, ale wyjeżdża i chciałaby je przekazać do wystawienia. Kto może pomóc?
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Nie wrz 29, 2013 12:24 Re: ZBIERAMY na siano dla koni! 81 kostek, trzeba jeszcze 52

Fajny byl ten Misiu :love:
A teraz pewnie sobie bryka po niebianskich lakach ...

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie wrz 29, 2013 12:30 Re: ZBIERAMY na siano dla koni! 81 kostek, trzeba jeszcze 52

Zosik pisze:Nie wiem, czy ktoś pamięta pierwszą serię Big Brothera... :roll:
W którymśtam odcinku pojawiła się srokata klacz (za nic nie pamiętam w jakim celu) - to była Barwna ze stajni, w której wtedy pracowałam (kończyłam wtedy dopiero podstawówkę :oops: )
W tym całym Big Brotherze mieli jakiś ogródek warzywny i Barwna zeżarła im w tym ogródku całą sałatę :mrgreen:
Podobno była afera, albowiem była to Niezmiernie Ważna Sałata :ryk:

Niezmiernie Ważna Sałata rządzi :ryk:

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

[poprzednia][następna]