Osierocone psy z Wawra - mają DOMY!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw cze 02, 2011 15:14 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie!

Weekendy wcale nie koniecznie są obstawione - kojarzę, że główna odwiedzająca to chyba w tygodniu do nich jeździła. A nawet jeśli obstawione - im więcej rąk do głaskania, tym lepiej ;) i można się wtedy zgrać z transportem :)
Odezwę się pewnie za tydzień, teraz się urlopuję z moimi PSicami :)

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Wto cze 28, 2011 11:19 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie!

Nic mi nie przypominasz, że miałam sie odezwać :)
Z ogłoszeń odzew jest znikomy. Był aż jeden telefon w sprawie małego Ryśka, ale pan nie brzmiał za dobrze i sam się w końcu wycofał.

Dziczki się powoli oswajają, Ruda jest już po sterylizacji, najmniejszy, który miał mieć dom - jednak go nie ma. Także szukamy domów dla całej szóstki, a w szczególności dla:
  • Prezesa - największy, już się bardzo cieszy na widok gości, bardzo ładnie chodzi na smyczy. Polecany do domu z ogrodem, sprawdzi się w roli stróża.
  • Fuksa - to ten drugi duży, od początku najśmielszy i najbardziej bezproblemowy.
  • Ryśka - tego o wyglądzie puchatego szczeniaka. Rysiek jest słodkim miziakiem, ma tylko ten feler, że nie znosi smyczy - także szuka domu z ogrodem.
Tosi wraca zaufanie do ludzi, wita sie z gośćmi, ale jej kontakt z człowiekiem na razie jest głównie interesowny: masz parówkę, więc cię lubię. Raczej nie szuka kontaktu dla kontaktu.
Za to Ruda owszem :) ale nadal baaardzo nieśmiało.
Najmniej adopcyjny jest ten najmniejszy czarny podpalany. On też trochę szuka ludzkiego towarzystwa, podchodzi, ale poza zasięg rąk. Robi postępy, ale powoli.

Czy mogę prosić o dodanie w tytule, że szukamy domów?

Apsa

Post » Wto cze 28, 2011 11:22 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Dodane :)

Przy okazji przenoszę na Zwierzyniec ogólny.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto cze 28, 2011 12:20 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Mam weekend wolny, mogę odwiedzić psiaki. Mogę prosić o jakiś adres? Kogo prosić? A może ktoś chce pojechać ze mną? :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto cze 28, 2011 15:52 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

pisz pw do apsy
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt lip 01, 2011 11:42 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Wszystkie dane poszły na pw :)

Kopiuję z dogo:
modor pisze:Czy ktoś (gość z Miau?) wybiera się do piesków w weekend? Ja jednak jutro nie pojadę, ale może udałoby mi się w niedzielę albo poniedziałek.
Wszelkie wizyty bardzo ale to bardzo potrzebne!

Apsa

Post » Wto lip 05, 2011 20:49 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

I jak, wyszło cokolwiek z wizyty?

Ruda dostała w prezencie od forumowiczki z ogarkowa piękny film:
http://www.youtube.com/watch?v=kR4ho0e8M9Y

i www:
http://ruda.psieadopcje.pl/

Apsa

Post » Śro lip 06, 2011 14:12 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

To się chociaż stosownie pozachwycaj filmem ;)

Czy znasz się trochę na facebooku? Ja przyznam, że staram się go unikać, przeraża mnie z lekka :oops:
A niestety zgodnie z przewidywaniami wpływy na psiaki sukcesywnie się kurczą - obecnie ze zbiórki na Jokotowe konto wystarcza na niecałego psa. Więc chciałam kogoś prosić o pomoc facebookową.

Apsa

Post » Śro lip 06, 2011 14:29 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Się znam, ale od razu uprzedzam, że dla psiaków, których sytuacja jest mimo wszystko ugruntowana to słabo będzie ze zbiórką pieniędzy tam :/
Ludzi rusza dramat, akcja, coś pilnego - najlepiej jak leży półżywe na drodze. A jak już ma się gdzie podziać to wszystko super i pieknie i nikt się tym nie interesuje...

Ale jak już uruchomimy konto allegro dla JoKota z Alebą, to myślę, że pójdą dwie aukcje. Jedna na kociaki z pp, druga na psy z Wawra. Nie?

Szalony Kot

Post » Śro lip 06, 2011 17:57 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Chętnie!

Apsa

Post » Śro lip 27, 2011 21:50 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Szalony Kot pisze:Ale jak już uruchomimy konto allegro dla JoKota z Alebą, to myślę, że pójdą dwie aukcje. Jedna na kociaki z pp, druga na psy z Wawra. Nie?

Dobrze kojarzę, że allegro już uruchomione? :)

Wczoraj Tosia została wysterylizowana - dziękujemy Fundacji Jak Pies z Kotem za sfinansowanie tego zabiegu!

A Bebi po raz kolejny zmienił płeć, aktualnie jest być-może-dziewczynką :roll:

Apsa

Post » Czw lip 28, 2011 14:11 Re: Osierocone psy z Wawra - potrzebna kasa na utrzymanie i domy

Allegro działa. Napisałabyś tekst, to by się od razu dwie akcje ruszyło, w niewielkim odstępie czasu?

Najlepiej pakiet tekst+zdjęcia, tak żeby i Jopop tu zauważyła i Aleba też i coś dziewczyny dopowiedziały. A potem spróbujemy wystawić (nigdy nie miałam allegro :oops: )

Szalony Kot

[poprzednia][następna]