Pedro- malutki kundelek po przejściach- pilnie dom !!!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie paź 18, 2009 18:34 Re: Pedro- malutki kundelek po przejściach wraca -PILNIE dom !!!

Zdjęcie Pedra z wczoraj:
http://img18.imageshack.us/img18/8611/img4524b.jpg

czy ktoś Cię piesku weźmie do domku?

miłka

Od: Pon gru 08, 2008 13:48

Post » Nie paź 18, 2009 18:49 Re: Pedro- malutki kundelek po przejściach wraca -PILNIE dom !!!

Czytam ten temat i mam ogromny dylemat czy powinnam wyrazić swoją opinię? Dobrze to tak:
Czy wiemy czemu Pedro stracił dom _ powody?
Jak to się stało ,że zaatakował ł dziecko?

Czy mamy prawo obarczać kogoś psem z ewidentnym problemem behawioralnym? Oglądam często Animal planet i wiem ,że za granicą są prowadzone testy zachowania się psów są one kilku stopniowe:
_ Reakcja na hałas.
_ Zachowanie przy jedzeniu. Autor trstu wyszedł z założenia ,że pies powinien pozwolić odebrać sobie miskę z karmą.
Nie do końca mi się to podoba.

Kibicuję pieskowi , ale bądżmy realistami.
To powinien być dom bez:
Dzieci i innych zwierząt. Powodzenia.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Pon paź 19, 2009 18:54 Re: Pedro- malutki kundelek po przejściach wraca -PILNIE dom !!!

Zapraszam na bazarek poświęcony Tyskim Mruczkom viewtopic.php?f=20&t=102023

miłka

Od: Pon gru 08, 2008 13:48

Post » Wto paź 20, 2009 19:35 Re: Pedro- malutki kundelek po przejściach wraca -PILNIE dom !!!

Takie niepozorne malutkie niewiniątko :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw paź 22, 2009 20:57 Re: Pedro- malutki kundelek po przejściach wraca -PILNIE dom !!!

Dzisiaj mi bestia nie dal posprzątać rozsypanej miski, bo on musi zjeść te kocie chrupki :roll: Kolejne fotki Aniołka :diabloti:
Obrazek
Taaaaaki jestem kochany :D ..... Jak śpię :twisted:
Obrazek
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Nie paź 25, 2009 19:05 Re: Pedro- malutki kundelek po przejściach wraca -PILNIE dom !!!

To może zaprogramować kolegę na spanie? :D No ,a serio coś się zmienia na lepsze?

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Nie paź 25, 2009 19:14 Re: Pedro- malutki kundelek po przejściach wraca -PILNIE dom !!!

Zauwazylam, ze jak ostatnio sama bylam z Pedrem to jest TROCHE spokojniejszy, ale trzeba z nim trenowac, trenowac i jeszcze raz trenowac. A humorki swoje jak miewal tak niestety miewa, czemu i po co nie wiem
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Wto paź 27, 2009 23:18 Re: Pedro- malutki kundelek po przejściach wraca -PILNIE dom !!!

Fotki słodziaka z dzisiaj :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Śro paź 28, 2009 15:41 Re: Pedro- malutki kundelek po przejściach wraca -PILNIE dom !!!

a ja niestety musze powiedziec pare slow gorzkiej prawdy. Fakt, Pedro to wielki miziak, jak tylko przychodze do Justy to z reszta psiej paczki skacze na mnie, zeby tylko go pomiziac!
Jest jednak jedno
"male" ALE: potrafi bez powodu zaatakowac. Kiedys, bedac u Justy chcialam wejsc do lazienki. Bylo ciemno, nie zauwazylam Pedra i niechcacy troche go musialam kopnac. Natychmiast zaczal na mnie warczec groznie i nawet chwycil zebami za moja noge! (tylko chwycil, nie ugryzl na szczescie). Poza tym generalnie sam sie wciska na kolana jak miziam jakiegos kota. Mysle wiec, ze on potrzebuje troche wiecej dyscypliny, odpowiedniej tresury, zeby oduczyc go agreywnosci i czloieka, ktory poswieci mu mnostwo czasu, ktory bedzie z nim cwiczyl. To zachowanie to blaganie o zainteresowanie sie nim, o poswiecanie mu maximum uwagi! Absolutnie nie mozna mu na wszystko pozwalac i bezwarunkowo ufac! On musi czuc, ze to czlowiek rzadzi w tym ukladzie, a on musi sie mu podporzadkowac! Wiec domek musi byc cierpliwy, troche zdyscyplinowany, i wytrwaly w tresurze. Poza tym Pedro potrzebuje bardzo duzo aktywnosci ruchowej.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro paź 28, 2009 16:24 Re: Pedro- malutki kundelek po przejściach wraca -PILNIE dom !!!

Oj tak dyscypliny owszem, mnie tez raz próbował chwycić, gdy chciałam wejść do łazienki, na samym początku, teraz wie, ze u mnie nie ma takich zachowań. Mogę wchodzić do łazienki i śledzi mnie wzrokiem, pilnuje krok w krok co tam robię, nie chce jednakże gryźć. Łazienkę traktuje jako swoje miejsce, którego broni, wiec w tej sytuacji akurat to nie jest tak, ze nie wiadomo czemu. Zmieni mu sie to mam nadzieje, gdy teraz ma swoja klatkę, gdzie mu koty nie włażą. Ja tam sobie z nim dobrze radze. Wie, ze mnie sie na kolana nie ma pchać i tego nie robi, co najwyżej łapkę położy na kolanie. Na spacerku tez widać poprawę - szczególnie gdy jest sam, bez reszty stadka. Nie pociągnął mnie ani razu, bo wie, ze nie ze mną takie numery, chodził tylko po lewej, nie plątał sie pod nogami. Gdy jest z reszta, jest trochę trudniej, ale trening skutkuje, od polowy spacerku sie trochę uspokaja.
Oczywiście Pedro ma swoja nieobliczalna stronę, czasem warczy nie wiadomo czemu, po prostu nie rozpracowany charakterek ma do końca. No i jednak u Justynki jest dużo zwierzaków, to tez nie jest optymalne dla Pedra.
Codzienny trening, spacery wymęczające go i silna, zdecydowana ręka oraz nieustępliwość i jego zachowanie może sie polepszyć.
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Śro paź 28, 2009 17:56 Re: Pedro- malutki kundelek po przejściach wraca -PILNIE dom !!!

dokladnie tak, jak napisalas :) Tylko w ten sposob mozna psiakowi pomoc :)

Kociara82

Post » Pt paź 30, 2009 22:41 Re: Pedro- malutki kundelek po przejściach wraca -PILNIE dom !!!

Pedruś dzisiaj:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Sob paź 31, 2009 19:34 Re: Pedro- malutki kundelek po przejściach wraca -PILNIE dom !!!

na ostatniej focie ma uszy jak jelonek :D

Kociara82

Post » Czw lis 05, 2009 23:06 Re: Pedro- malutki kundelek po przejściach wraca -PILNIE dom !!!

Jaki Pedrus byl dzisiaj grzeczny :1luvu: Samej mi uwierzyc ciezko bylo :D z 20 minut glaskalam Pedrusia po uszach (na co nikomu oprocz Justynki nie pozwala) :1luvu: :1luvu: I gdyby nie rude kociaki, ktore rozbrajaly ile wlazlo, to by chyba tak z godzinke mogl :lol: Siadl sobie grzecznie tak miedzy stopami i czekal, glaskalam a Pedro odplywal :1luvu: Czasem bacznie jakiegos kota zaczynal obserwowac, ale wystarczylo, ze powiedzialam "nie wolno, zostaw kota" i wracal do swojego blogiego stanu :D Raz tylko troche ciezej bylo go od kota odciagnac. Ale ogolnie bardzo, bardzo, baaaaardzo grzeczny dzisiaj byl :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pedrus ma przemilaste ucholki :1luvu: I rozkoszowal sie mizianiem :P
To psiak, ktory jest agresywny ze strachu. Zeby wiec nie warczal,trzeba zdobyc jego zaufanie. No a zaufa jak bedzie sie czul przy kims bezpieczny. Tak wiec powtorze to co kiedys juz pisalam codzienny trening, spacery wymęczające go i silna, zdecydowana ręka oraz nieustępliwość dodam jeszcze wlasnie danie poczucia bezpieczenstwa to jest to co Pedrusiowi potrzebne, aby zycie z Duzymi bylo dobre dla obu stron ;)
Zdjecia Aniolka :twisted: z dzisiaj:
Obrazek
Obrazek
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Czw lis 05, 2009 23:15 Re: Pedro- malutki kundelek po przejściach wraca -PILNIE dom !!!

no, na dzisiejszych fotkach wyglada przeslodko, jak aniolek :)

Kociara82

[poprzednia][następna]