Schronisko Uciechów potrzebne domki i dobre myśli...

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lut 22, 2013 19:26 Re: Schronisko Uciechów - po 2 latach u nas SCOOBY MA DS :)

Dzisiaj jakoś tak dołowo... Zaczęłam sobie rozmyślać z nudów o Arlim, Dyziu, Dinutku...
Ech :cry: ...

To może troszeczkę z innej beczki...
użytkowników FB zapraszam na nasze wydarzenia, udostępnianie mile widziane, bo każde dotyczy psiaków w pilniejszej potrzebie albo totalnie bez szans...

Uciechowskie Seniorki -> http://www.facebook.com/events/527330890622874/
Alma, Timur i Łapka, czyli psy troski specjalnej -> http://www.facebook.com/events/420305174720263/
Schroniskowi weterani (są rok i dłużej) -> http://www.facebook.com/events/421637054582164/
Uciechowska Mafia w internecie i prasie, ogłoszenia -> http://www.facebook.com/events/318072981627816/

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Sob lut 23, 2013 18:50 Re: Schronisko Uciechów - po 2 latach u nas SCOOBY MA DS :)

Zasypało nas.... jest chyba z 40 cm śniegu, gdzieniegdzie lepiej.
Siedzę i zdycham, bo łażenie z psami po takich zaspach w środku pola to nie lada wyczyn :mrgreen:
Zasypiam na stojąco... a jeszcze muszę się uczyć na poniedziałek... ble...

Psiaków nowych trzy sztuki. Jakieśtam fotki mam, ale że sypało od rana do prawie 17 to nic rewelacyjnego ;) Zobaczymy jak jutro.

Generalnie frekwencja zerowa... Z wolontariatu nie pojawia się już nikt... Szkoda, bo na wiosnę znów wszyscy będą chcieli pomagać a zimą chętnych brak :(

Fotki w poniedziałek i taki generalny update również :)
Adopcje = 0 ...

_ogonek_

Post » Pon lut 25, 2013 23:35 Re: Schronisko Uciechów - po 2 latach u nas SCOOBY MA DS :)

Mam fajniusie zdjęcia Milorda na śniegu :) :) :)

ja już się nie próbuję pocieszać, to i tak nic nie da.... nowe psiaki adopcji prawie zero...

Niedziela = akcja zima - przyszło nam odśnieżać sobotnie pozostałości po kataklizmie i co niektóre boksy także...
Wykąpaliśmy Almę (byliśmy też u weta - nie jest w ciąży uf...) i zdążyliśmy wydać do adopcji Tobiego :)

Niestety w weekend pojawili się tylko państwo z Dzierżoniowa, przywieźli prezenty dla psiaków...
A tak to pusto...

W niedzielę z psami nie wychodziłam, ale w sobotę zdołałam wyprowadzić Harrego, Milorda, Drako, Ralfa i Tigrę, Kazara, Cedera.

Zdjęcia som :mrgreen:

_ogonek_

Post » Pon lut 25, 2013 23:49 Re: Schronisko Uciechów - po 2 latach u nas SCOOBY MA DS :)

przeglądam zdjęcia -super :love: , szkaradki mnie rozbroiły :D :D :lol:

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Wto lut 26, 2013 18:55 Re: Schronisko Uciechów - po 2 latach u nas SCOOBY MA DS :)

britta pisze:przeglądam zdjęcia -super :love: , szkaradki mnie rozbroiły :D :D :lol:

Fajnie :1luvu: Witam nową osobistość :D

Wstawię za chwil kilka fotki z soboty :)

_ogonek_

Post » Wto lut 26, 2013 19:50 Re: Schronisko Uciechów - po 2 latach u nas SCOOBY MA DS :)

No to pora na foto - relację ;)

Venga - pewnie lada moment będziemy ogłaszać, się socjalizuje pięknie!

Obrazek

Obrazek

Milord <3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_ogonek_

Post » Wto lut 26, 2013 19:54 Re: Schronisko Uciechów - po 2 latach u nas SCOOBY MA DS :)

Tigra

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ralf

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ceder

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kazar

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_ogonek_

Post » Wto lut 26, 2013 19:59 Re: Schronisko Uciechów - po 2 latach u nas SCOOBY MA DS :)

Drako

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Harry

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alma - z jej skórą nieco lepiej. Sierść porasta niegdyś łysy grzbiet. Obecnie ma przez tydzień dostawać 2x dziennie 1 tabl. Ketokonazolu, ma być kąpana w szamponie z Ketokonazolem, i ma zakrapiane uszy Surolanem.
Przydałby się tymczas bez innych zwierząt...
Tam byłoby łatwiej ją leczyć, ale gdzie taki znaleźć? :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Timur

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_ogonek_

Post » Wto lut 26, 2013 20:04 Re: Schronisko Uciechów - po 2 latach u nas SCOOBY MA DS :)

Nowe psiaki:

- czarna, wesoła sunia. Starsza dziewczyna, łagodna, zachowuje czystość.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

- łaciaty wyszczekany miluś :D Delikatnie podaje lapkę, przytula się do ludzi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

- malutka, ok. 6 kg sunieczka. Żywa, bardzo proludzka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to właśnie Tobi, który w niedzielę pojechał do domu w Kłodzku:

Obrazek

_ogonek_

Post » Śro lut 27, 2013 21:17 Re: Schronisko Uciechów - po 2 latach u nas SCOOBY MA DS :)

Podniosę wątek i przekażę informację, że Omar znalazł domek

Obrazek

_ogonek_

Post » Śro lut 27, 2013 21:20 Re: Schronisko Uciechów - po 2 latach u nas SCOOBY MA DS :)

Jak kogoś zamorduję to przyślijcie mi paczkę pożegnalną...
Flin wraca z adopcji...

Nosz kuźwa mać...

_ogonek_

Post » Nie mar 03, 2013 18:59 Re: Schronisko Uciechów - po 2 latach u nas SCOOBY MA DS :)

Co za weekend :)
W sobotę psiaki wyprowadzaliśmy razem z Justyną, Piotrkiem, Krystianem, a w niedzielę przyjechali jeszcze Kamila i Kamil ze Swidnicy oraz Asia i Kamila z Kiką :)
Niektóre psiaki wyszły nawet po dwa razy :D
Dostaliśmy karmę z ESP 7 z Bielawy, a także worek karmy od nowego domu Yoshiego.

Mamy dwa nabytki nowe z tego tygodnia, ale do domu pojechał właśnie Yoshi i Ray.
Mam zdjęcia różne, chociaż nie za wiele (bo psiaki wychodziły w takim tempie że nie nadążałam :P ) ale wstawię jutro, padam na pysk.

Zdążyliśmy jeszcze wykąpać Almę znowu, oby ten jej grzyb poszedł precz ;) i poprzerzucać parę psiaków, są nowe kombinacje towarzystw :)

No, tyle by było :) Prócz tego dużo wody, błota i takich tam :lol:

_ogonek_

Post » Pon mar 04, 2013 21:44 Re: Schronisko Uciechów - po 2 latach u nas SCOOBY MA DS :)

Ważne!!!!!
Słuchajcie na FB jest OSTRZEŻENIE, chodzi o DOM W KRAKOWIE cyt."Wszystkich zaprzyjaźnionych lecznic – niech powieszą ten tekst w poczekalni. Jeśli zadzwoni do was „cudowna pani Ela”, bibliotekarka z Krakowa, Wy też dacie się nabrać i wyślecie psa do piekła:"
proszę kto ma FB przeczytajcie to, nikt nigdy nie może wydać tam psa.....
O tej bibliotekarce czytałam już dawno. Jak nie byłam nawet jeszcze zarejestrowana na dogomanii.

Uwaga! Odnalazłam wątek psa którego uspiła po 36-ściu godzinach od adopcji.
http://www.dogomania.pl/forum/thread...zin-po-adopcji!!!
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon mar 04, 2013 23:05 Re: Schronisko Uciechów - po 2 latach u nas SCOOBY MA DS :)

Dzięki za ostrzeżenie, gdzieś o niej słyszałam :(

Jutro postaram się dodać fotki, mam jeszcze wielkanocny bazar do wystawienia :)

_ogonek_

Post » Śro mar 13, 2013 21:13 Re: Schronisko Uciechów - po 2 latach u nas SCOOBY MA DS :)

Wieści, wieści!!!

fotki ogarnę w moim "kiedyśtam", nie mam do tego głowy ostatnio...

Może tak z nowych psów są:
Irys - przerażony, mlody chłopak. Boi się smyczy, ale do ludzi powoli się przekonuje, delikatnie merda ogonkiem.
Kora - sunia w typie gończy polski. Baba charakterna, ale zachowuje czystość i przełamuje swój opor wobec smyczy :)
Ea - mamusia z trójką dzieciaczków, mają może nieco ponad tydzień, nie przyglądałam się im, szkoda denerwować niuni ;) która już sama jest dość zestresowana.

Lusi - beagielka... Młodziutka sunia, trafiła w opłakanym stanie. Prawdopodobnie przeszła boreliozę (poszła dzisiaj krew na badanie żeby cokolwiek wykluczyć) i pozostały niestety dolegliwości neurologiczne (dziwnie chodzi, ma nieskoordynowane ruchy w pewnych sytuacjach, jest nieco inna) ale i prawdopodobnie przechorowuje wirus, chorobę Rubartha... Zrobiły jej się teraz niebieskie oczy, takie zamglone...
Trzeba trzymać kciuki i myśleć pozytywnie, sunia czuje się świetnie, ale może przechodzić np. przewlekłą wersję tej choroby...

Wenir i Yoko miały pobraną krew, poszła na wyniki do Wrocławia, pod kątem oznaczenia hormonów tarczycy.

Brutus i jego oczy - na szczęście to tylko starcze zmętnienie, a nie jakaś jaskra...

Mamy nową bokserkę, na imię ma Dosia. Jak na razie pakujemy w nią kilogramy karmy, żeby przytyła :) Bardzo nieśmiała sunia, ale urocza :)

No i tyle w sumie.

W weekend myślę, że będzie można zacząć focić Dosię, Korę i zaczynać powolutku ogłaszać.

Aaaa, jest jeszcze taki duży, biszkoptowy psiak, dość przerośnięty labek. Dla mnie to Ciapek, kochaniutki jest!!! No misiu mój idealny :D

_ogonek_

[poprzednia][następna]