Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Post » Wto sty 20, 2015 21:13 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Zastanawiam się cały czas, ale nie wiem do czego porównać awokado. W ogóle nie jest słodkie, smak ma taki mączny, teksturę mazidła (dojrzałe rozsmarowałam na pieczywie niczym serek). Może ktoś inny podpowie, bo ja nadal się oswajam ze smakiem :wink:

Miło było poleniuchować, poczytać forum, ale praca wzywa. Dziś cały dzień szyję (i mierzę czas, ile dokładnie zajmuje mi jedna rzecz) i planuję skończyć, co zaczęłam również dziś, więc nie wiadomo do której posiedzę... Jutro zabieram się za zamówienie. I tak zleci tydzień, nadejdzie weekend.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro sty 21, 2015 8:05 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Awokado jest paskudne oczywiście :mrgreen: Tłuste przede wszystkim i bez smaku konkretnego :roll:
Dobre po prostu jako pasta z cytryną, czosnkiem, solą, oliwą [tak!] i co tam jeszcze kto chce.
Ale ja lubię SUROWE! bo wbrew wcześniejszemu uważam, że MA smak :lol: Podstawa - musi być absolutnie dojrzałe, miękkie , właśnie 'rozsmarowujące się'.
Może być też nadziewane.

Co szyjesz, Aia?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sty 21, 2015 10:43 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Muszę kiedyś spróbować awocado,ciekawość mnie zżera co do smaku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Co tam tworzysz kochana? :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro sty 21, 2015 11:00 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Aaaa, i jak ktoś umie i lubi - pestka z awokado nadaje się do posadzenia, po jakims tam przygotowaniu.. Roślinka jest piękna, ma nietypowy kolor liść. Niestety trzeba mieś tzw. warunki - ciepło, światło .. Mnie wyrosła, ale szybko się poddała :placz:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro sty 21, 2015 12:41 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Dzień dobry. Dobrze się spało, ale krótko (o 3:00 jeszcze nie spałam) :wink: Kaj się obudził o 10:00 i pytał się co robimy, to wstaliśmy :lol:
Szyję poduszkę ENEJa :) Dziś drugą i chyba kilka wersji kolorystycznych na zaś, bo mam takie natchnienie :)
Będzie sporo pracy.
Wykupiłam kilka podróży do Łodzi :roll: Wszystko na to wskazuje, że na wiosnę będę oglądać mieszkania.. no, na razie to jakoś nie czuję ekscytacji, ino przerażenie :mrgreen:

O! roślinka chętnie, ale zanim coś z niej będzie to padnie... jak wszystko u mnie co nie jest kaktusem :/ choć warunki są...

Aia

Post » Śro sty 21, 2015 13:16 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Przypomnę tutaj sobie: viewtopic.php?f=20&t=166037&p=10956443#p10956443
Są tam też zdjęcia Kaja :wink:
Uciekam do maszyny.

Aia

Post » Śro sty 21, 2015 13:37 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

morelowa pisze:Awokado jest paskudne oczywiście :mrgreen: Tłuste przede wszystkim i bez smaku konkretnego :roll:
Dobre po prostu jako pasta z cytryną, czosnkiem, solą, oliwą [tak!] i co tam jeszcze kto chce.
Ale ja lubię SUROWE! bo wbrew wcześniejszemu uważam, że MA smak :lol: Podstawa - musi być absolutnie dojrzałe, miękkie , właśnie 'rozsmarowujące się'.
Może być też nadziewane.

awokado jest pyszne ,surowe ,wyżerane łyżeczką :D
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro sty 21, 2015 14:09 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

No, wiesz co??? Bez ekscytacji?? Bym się doczekać nie mogła. Oglądać mieszkania z opcją możliwości zakupu - bez ekscytacji !
Sama przyjemność!.

U mnie dużo roślinek. Nie rosną tak jak powinny, bo dość ciemno jest, okien mało więc i parapetów , ale trochę dają radę. Niektóre tylko są wykluczone.

Tak, tak Dorciu - własnie piszę, że surowe jest pycha. Ale dużo osób, nie znosi :roll: więc się do nich odnoszę, choć nie rozumiem :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Śro sty 21, 2015 20:10 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Witaj Dorciu :)
ja łyżeczką to melona wyjadam :1luvu:
Morelowa, jakaś taka piertem podszyta jestem :mrgreen: Ale jak się umówię i mnie tam nie zjedzą, to jechać oglądać kolejne mieszkania może będę już w podskokach :lol:

Aia

Post » Czw sty 22, 2015 9:52 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Hej :1luvu:

Oglądanie mieszkań,to...przyjemna rzecz,miło to wspominam ;) Pamiętam jaka byłam 'zła' jak Pan z Biura Nieruchomości pokazał mi mieszkanie,na które nie było mnie stać :twisted: Po sprzedaniu naszego mieszkania brakowało kilka tysięcy,ale..skąd miałam je do diabła wziąć?. Mieszkanie mi się podobało i to mnie bolało właśnie :mrgreen:
Obrazek

aannee99

Post » Czw sty 22, 2015 10:04 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Takie śliczne te Twoje dzieła , Aia !
Na zamówienie robisz coś podobnego, czy zupełnie inne coś?

Zapomniałyśmy o jednej ważnej rzeczy a propos awokado :mrgreen: Pestka z niego jest wspaniałą zabawką dla kotów! [nie wiem jak Kaj...] , szczególnie taka nieumyta . Śliska jest i świetnie się pałęta po podłodze. Wykładziny i dywany bym jednak wykluczyła .
Raz spróbowałam na moich kotach, ale one są znane z tego, że mało co je rusza i to sie potwierdziło :?

Obrazek

morelowa

Post » Czw sty 22, 2015 11:10 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Bardzo, bardzo dawno temu pamiętam jak moja rodzicielka szukała dla siebie mieszkania. Też korzystała z pośrednika. Nie mam dobrych wspomnień. Tzn mieszkania, które nam pokazywano, to były nory, czarne dziury, Sodomy i Gomory i trójkąty Bermudzkie :| Jedno pamiętam, gdzie był pokoik wielkości podwójnego łózka (+może z pół metra do wyjścia do drzwi), a prowadził do niego wąski, długi korytarzyk z kuchni... Jeszcze dawniejsze czasy pamiętam mieszkanie, jednopokojowe, ale pomieszczenie ogromne (jak na postrzeganie malutkiego dziecka), z dużą szafą pośrodku owego pokoju.... gdzie się znajdował kibel :mrgreen:
Teraz będę szukała sama mieszkania, więc widzę co mnie czeka :wink: Jest takie jedno, które od jakiegoś czasu wisi i czeka, oby poczekało do kwietnia :ok:

Pestkę nieopatrznie wyrzuciłam :| cóż, trzeba kupić drugie awokado i zasadzić :mrgreen: Dziś mam zamiar też sprowadzić roślinkę do domu! Ponoć podlewa sie ja 1 w miesiącu... może więc pożyje chociaż ze 2 :roll:

PS
Morelowa, popełniam różne dzieła :wink: na zamówienie też. Obyś tylko nie poprosiła o skopiowanie pluszowego posągu Michała Anioła, to może podołam :mrgreen:

Aia

Post » Czw sty 22, 2015 11:40 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

O tak,ja już też nie będę nigdy korzystała z Biura Nieruchomości...jak sprzedawaliśmy nasze mieszkanie i szukaliśmy innego,to nie wiedziałam co z czym się je.Poza tym,to u nas była taka tam..sytuacja,gdzie potrzebowałam podpowiedzi i pomocy doświadczonych osób,stąd decyzja o tym by skorzystać z tej opcji pomocy w sprzedaży i kupnie mieszkania :) Teraz jednak już wiem co i jak i w przyszłości gdy będziemy te mieszkanie sprzedawali ( co planuję ),to z Biura Nieruchomości już korzystać nie będziemy,bo sporo pieniędzy idzie właśnie do Biura.

Oby te mieszkanko,które tak Ci się podobało,czekało na Ciebie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

aannee99

Post » Czw sty 22, 2015 14:06 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Te Twoje wcześniejsze doświadczenia , Aia, musiały być spowodowane np. ograniczoną kasą, albo miejscem albo czymś. Teraz jest jednak inaczej. No, właśnie zależy szczególnie od kasy. Moje dzieci kupowały mieszkanie przy pomocy firmy bo szkoda było czasu na szukanie po róznych ogłoszeniach. Ale to musi być prawdziwa, porządna firma. I wiadomo, za jakąś kasę.
Teraz moja macocha sprzedaje we Wro, przez tę samą agentkę bo inaczej by w ogóle nie ogarnęła i nie wiedziała kogo wpuszcza do domu, żeby sobie pooglądał.
Zadowoleni są. Ale firma musi być sprawdzona.
Poza tym nie rozumiem obaw. Przecież nawet jeśli bez pośrednika, to widzisz w ogłoszeniu, na zdjęciach , możesz wypytac, widzisz otoczenie jak już pójdziesz...
Dla mnie sama przyjemność :mrgreen:
To też potrzymam za mieszkanko :ok:

Niestety, żadne zamówienia z mojej strony :placz: , na razie to nawet na breloczek do kluczy mnie nie stać :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Czw sty 22, 2015 16:28 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj]

Ktoś coś mówił o kopii pluszowej Michała Anioła? -jestem zainteresowana :mrgreen:

co z wypełnieniem- piórkiem by się zdało, jak to janiołowi wypada :roll: :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

[poprzednia][następna]