Scooby wśród bandy kotów :)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob sty 06, 2007 9:15 Scooby wśród bandy kotów :)

Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą" ma od kilku dni pod opieką pieska.

Dziwnym zbiegiem okoliczności Berni i Fifka znalazły się koło zabudowań gdzie był ten psiak. Żulerska rudera, jakieś szopy obok. Z jednej z nich wyszedł piesek. Jakim cudem on jeszcze miał siły by wyjść? Chyba poczuł, że jak wyjdzie, jak się pokaże to jego los się odmieni.
Psiak to tylko skóra i kości, nie był karmiony, bo to pies brata, a brat już tu nie mieszka. Co pies winny rodzinnym niesnaskom?.

Piesek ma swój dokładny wątek tu : http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37591

Został już wywieszony na allegro : http://allegro.pl/item155646269_scooby_ ... _dom_.html

Szukamy domu dla pieska, w tym również tymczasowego, gdyż póki co przebywa on w płatnym hoteliku (nie mamy innego miejsca by go umieścić).
Piesek jest młodziutki - właściwie to jeszcze szczeniak. Jest wesoły , skory do zabaw. Pełen ufności lgnie do człowieka

Kontakt z berni lub ze mna na pw lub na maile:
bernardos@tlen.pl i justwise@op.pl

A tak wygląda bohater:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek[/url]
Ostatnio edytowano Nie kwi 13, 2008 15:18 przez carmella, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Sob sty 06, 2007 10:35

jaka chudzinka :(
ale mordys ma przesympatyczna!

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Nie sty 07, 2007 10:15

W zabudowaniach przebywała też suczka - a'la wyzel pomieszany z wilczurem, wazy 17 czy 19 kilo :roll:
Już jest na tymczasie w Okleśnej.

Berni, Fifka - :king: :king: :king:

PS córeczka właścicieli tych psów juz marzy o małym piesku, takim co to mu sie kokardki wiąże :roll:
Obrazek

carmella

Post » Śro sty 10, 2007 12:27

Podniosę, bo dom dla pieska jest wciąż poszukiwany
Obrazek

carmella

Post » Pt sty 12, 2007 19:48

podnosze, bo pies ciągle bez domu.
Obrazek

carmella

Post » Pon sty 15, 2007 8:18

Scooby bo tak na imie ma ten szkielecik od wczoraj zamieszkał u mnie. Dostał pudło z czystą kołderką, ma ciepło i co najwazniejsze jedzenie serwowane jest co 4 godziny.

Scooby zjada miskę z ciagu 5 sekund :( jest taki głodny, ciągle szuka gdzie zaleźć coś do zapełnienia brzusia. Weci którzy go widzieli w pierwszym dniu kiedy go zabrałysmy powiedzieli ze jeszcze nie widzieli psa który byłby tak głodny. Masakra

Akra z tego samego gospodarstwa, która jest u Biafry, nawet wodę pije na zapas, bo w jej kojcu nie było miski z czystą wodą :( Zjadła jej cebulki od kwiatkow, zje gazetę.... wszytko co moze dac uczucie sytosci w żołądku

Scooby powinnien ważyć ok.15-18 kg. Wazył 9

Akra powinna ok. 30 ....
wazyła 18 :(
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon sty 15, 2007 10:11

O rany, ale bidulki, miały szczęście, że was spotkały...
Moje psiątko przy znalezieniu ważyło ok 8 kilo -zostało określone jako 3-4 miesięczny szczeniak, ale prawdopodobnie miał tylko 2 miesiące, na pierwszy rzut oka nie było widać, ze jest taki chudy, bo kudłaty, ale po wygłaskaniu wyczułam właśnie takie ożebrowanie i kości miednicy jak u Scoobiego, jadł za trzy psy i w ciągu 2 m-cy urósł i przytył do ok 19 kg, teraz waży ok 26 i ciągle rośnie... no ale je już tylko 1-2 razy dziennie, tak więc jak Scoobiś się naje do syta to przestanie tak na zapas jeść :)
Trzymam kciuki za domki dla obu piesków :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Pon sty 15, 2007 19:02

mam nadzieje ze ci "właściciele" poniosą jakąś karę

karunia

Od: Pon kwi 26, 2004 22:10

Post » Śro sty 17, 2007 22:18

karunia pisze:mam nadzieje ze ci "właściciele" poniosą jakąś karę

Niesety raczej nie, wszytsko zostało załatwonie na przysłowiową "gębę". Powiedziałam że mam domek z ogrodem i chetnie się psiakami zaopiekuję.
Poszło jak z płatka, bez problemu oddali Scoobiego i Akrę, która jest obecnie pod super opieką Biafry.

Nawet się nie spodziewałam, ze bedzie tak prosto, więc wystąpilismy do Naczelnika Miasta o odebranie zwierząt i przekazanie Fundacji.
Niestety nawet jakbysmy w asyście policji lub strazy miejskiej zabrali psy, musielibysmy je oddać do miejskiego schroniska :evil:

A włascielami psów była rodzina z trójką małych dzieci :roll: co najbardziej boli, że te dzieci pewnie powielą wzorce rodziców.

Na szczęście dla Scoobiego i Akry koszmar się skończył.

Scooby przybiera na wadze, wczoraj w lecznicy waga pokazała prawie 11 kg. Został rownież zaszczepiony na wściekliznę i ma własną książeczkę.
Ale najbardziej się cieszy że ma własną miseczkę, a nawet dwie :D które regularnie co 4 godziny wypełniaja się po brzegi, i czyste własne posłanko.

A to na spacerku
Obrazek

Jeżeli ktoś myslal o psie a ma koty, gorąco polecam Scoobiego. Wogóle nie jest agresywny :D

berni

Post » Pt sty 19, 2007 20:24

:!: :!: :!:
Obrazek

carmella

Post » Pt lut 02, 2007 11:34

Podniosę!! Wczoraj widziałas Scoobiego. To nie tez sam piesek!

Nie ma śladów po zapadniętych bokach, wystających zebrach.

Kochaniutki jest :)

Może ktoś chce pieska !!!
Obrazek

carmella

Post » Pt mar 23, 2007 8:01

watek nam tu umilkł :twisted: najwyższa pora skrobnąć w nim parę (a nawet sporo) słów o Scoobym.
A działo się sporo :D

Po pierwsze odwiedziła nas zima
Obrazek idziemy na spacerek

Obrazek mam swoje własne piękne szeleczki

Obrazek coś mi siadlo na nosie

[URL=www.fotosik.pl]Obrazek

Obrazek zabawa w chowanego czyżby przed niedźwiedziem :wink:

Poza spacerkami Scooby jadł i jadł i jadł...aż stanąwszy na wagę własnym oczom nie uwierzył...prawie 19 kg psa (coprawda z kośćmi :wink: ).
Kiedy go zabrałam ważył 9 z czego połowa to były pchły i kleszcze :(
Teraz to nie ten pies, w lecznicy ostatnio ochom i achom nie było końca.
Sierść mieciutka, błyszcząca, żeber nie widać...
Scooby urósł, zmężniał, poszerzył bary...teraz już nie mieści się w szeleczkach :roll:

Ostatnio zaś było ciach ciach i Scoobuś już bez jajek biega...a jak odżył po tym 8O chyba mu zbytnio ciążyły :lol:

berni

Post » Pt mar 23, 2007 8:24

Jest cudny!!
Ma najpiękniejsze klapnięte uszatki!!!!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt mar 23, 2007 8:29

Przefajowa psinka :1luvu:

Dasia

Od: Sob lip 23, 2005 20:51

Post » Nie mar 25, 2007 17:37

Jest cudny. I na zywo wyglada na duzo bardziej ..... spasionego niż na zdjeciach.
:twisted: :twisted: :twisted:

I jest bardzo wdzieczny, kochany, ufny , miziasty i w ogole....
Obrazek

carmella

[następna]