Warszawiacy - Bielańczycy, prośba o pomoc - zaginiony piesek

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon paź 10, 2011 19:11 Warszawiacy - Bielańczycy, prośba o pomoc - zaginiony piesek

Kochani, pewnie nieco beznadziejnie, ale Was zaalarmuję.

W piątek na terenie Cmentarza Wawrzyszewskiego w Warszawie natknęłam się na maluteńką, bardzo przestraszoną pudliczkę toy, czarną. Zwierzątko było bardzo nieufne i nie udało mi się go przywabić; szybko uciekło.

Dziś natknęłam się na ogłoszenie ludzi ktorzy szukają rozpaczliwie tego stworzonka.

Podobno w piątek, ale później, niż ja - ktoś widział ją na terenie Liceum Sportowego (popularny "DeWuLot" na ulicy Lindego). Czyli - co mnie dość zadziwia - w ciągu kilku godzin mała pokonała kilka kilometrów. W każdym razi ostatnio była widziana właśnie w okolicy Lasku Lindego na Bielanach (o ile to była ona - ale to dość charakterystyczny piesek).

Gdyby ktoś z Was się natknął na psiaczka - próbujcie go łapać; ma włascicieli którzy za nim płaczą i tęsknią.
:(
A może słyszeliście że ktoś znalazł małego, starego pudelka?

Berek

Od: Śro gru 31, 2008 0:12

Post » Pon paź 10, 2011 20:55 Re: Warszawiacy - Bielańczycy, prośba o pomoc - zaginiony piesek

P.S. Wiem, że zdaje się nieładnie jest "up-ać" ale chciałabym żeby to ogłoszenie przetrwało trochę dłużej. Żal mi włascicieli psinki - to bardzo starsi, zrozpaczeni ludzie. :(
No i pieska też żal. To nie jest pogoda na toy pudelka błąkającego się na ulicy (albo w lesie... :( ).

Berek

Post » Wto paź 11, 2011 10:47 Re: Warszawiacy - Bielańczycy, prośba o pomoc - zaginiony piesek

Ja jestem właścicielem Deli,o której to było godzinie?
Jeśli możesz daj znać na dogomania,tam jest założony ten temat,ja mam słabo z netem i jest mi ciężko skakać po wszystkich stronach

nikadela

Od: Wto paź 11, 2011 10:38

Post » Wto paź 11, 2011 11:01 Re: Warszawiacy - Bielańczycy, prośba o pomoc - zaginiony piesek

Moje rejony! Też widziałam ogłoszenie, będę się rozglądać.

Niacha

Od: Wto sty 13, 2009 13:40

Post » Wto paź 11, 2011 12:35 Re: Warszawiacy - Bielańczycy, prośba o pomoc - zaginiony piesek

Nikadela, rozmawiałam wczoraj z Twoimi rodzicami - zostawiłam im mój numer.

Niewiele mogę dodać, poza tym, co im opowiedziałam. Kontakt z pieskiem był może dwuminutowy - potem szukałam go tak z półtorej godziny, wędrując po cmentarzu (miałam nadzieję, że biedactwo się tam nadal kręci); zostawiłam też mój numer telefonu pracującemu tam kamieniarzowi z prośbą, żeby zadzwonił do mnie jeśli pieska zobaczy.
Miałam nadzieję, ze suczka zostanie na terenie cmentarza (sadziłam że ktoś ją przyprowadził idąc na grób i zwierzątko jakoś tam zginęło, oddaliło się - psy stosunkowo często zaczynają koczować w miejscu, gdzie straciły kontakt z włascicielem).

Po południu na cmentarz poszła jeszcze moja, mieszkajaca w pobliżu, mama.

A ja podjechałam w sobotę rano i chodziłam dobrą godzinę - po suczce nie było sladu.
Z tego wniosek, że od razu po tym, jak ją zobaczyłam, musiała wybiec z cmentarza.

Berek