Z moim żółwiem jest coś nie tak ;(

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon kwi 28, 2008 14:28 Z moim żółwiem jest coś nie tak ;(

Cześć :P
Mam żółwia o imieniu Pola która ma 8lat ( to naprawdę samiec ale się już przyzwyczaiłam ) i wczoraj ją chciałam nakarmić ale zjadła tylko pare kawałków i więcej nie chciała jeść, tylko szalała w misce ...
I ona tak jakby kicha takie bulgotanie czy coś. Wcześniej też takie coś miała ale teraz z odbytu (ekhmm ..) zamiast normalnego kału (że tak sie wyrażę) to robi takie długie i białe coś ... Martwię się o nią bo nie wiem co mam robić, wcześniej jak kichała to miała spuchnięte oczka i nie mogła ich otworzyć to jej dawałam witaminy które moja mama przyniosła :roll:
Czy to jest coś poważnego ? ... Pomóżcie proszę! :cry:

kUni@

Od: Pon kwi 28, 2008 14:15

Post » Pon kwi 28, 2008 16:41

myśle że bezwględnie powinnaś iść do weta.
specjalisty od żółwików...
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon kwi 28, 2008 17:09

http://wet.wroclaw.pl/ zadzwoń do dr Piaseckiego, adres znajdziesz na tej stronie, to bardzo dobry specjalista od zwierząt egzotycznych, telefoniczna konsultacja pozwoli określić stan Twojego żółwia, choć sądzę, że niezbędna bedzie wizyta u weta
Obrazek Zapraszamy na bloga!

iceangel

Od: Pt lut 03, 2006 15:21

Post » Wto kwi 29, 2008 8:18

Idź z nim do weta,tak tak do weta... Trzymam kciuki siostro :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Malwa405

Od: Pon cze 18, 2007 12:59

Post » Wto kwi 29, 2008 8:34

Malwa chodzi z Fifim do weta który bada różne zwierzaki, a z żółwiem mogę tam iść ? Teraz tan wet przeprowadził się koło mojego bloku, bo miał swój gabinet trochę dalej. Bo nie wiem czy to jest jakaś choroba, czytałam na necie że spuchnięte oczka i szyja to ma za mało witaminy A. Moja mama przynosiła ze pracy witaminy, i to trochę pomagało bo też daje je surowe mięso zmieszane z witaminami. Spróbuje z Polą iść do weta, może pomoże ;]

kUni@

Post » Wto kwi 29, 2008 15:00

iceangel pisze:http://wet.wroclaw.pl/ zadzwoń do dr Piaseckiego, adres znajdziesz na tej stronie, to bardzo dobry specjalista od zwierząt egzotycznych, telefoniczna konsultacja pozwoli określić stan Twojego żółwia, choć sądzę, że niezbędna bedzie wizyta u weta

też polecam konsultację z tym doktorem, bardzo dobry fachowiec. Zwykły wet raczej przy żółwiu Ci nie pomoże, a niektórzy nawet mogą zaszkodzić. Witaminy też żółwiowi powinien wet dać, sama nie dobierzesz odpowiednich dawek, także polecam pilny telefon do wyżej wymienionego dr Piaseckiego.

mikrejsza

Od: Nie sty 20, 2008 13:14

Post » Pt maja 02, 2008 18:10

Oki dzięki za pomoc :D Spróbuje zadzwonić.

kUni@

Post » Pt maja 23, 2008 13:12

Podobno okazało się że żółwik ma krzywicę,to prawda ???

Malwa405

Od: Pon cze 18, 2007 12:59

Post » Pt maja 23, 2008 13:25

Niestety ... tak :( Dowiedzialam sie o tym dopiero dzisiaj :( Powinnam z nim pojsc do weta ale nie wie ile trzeba bedzie zaplacic za wejscie i leki ;( Jesli ktos zna sie na zolwiach i zna jakiegos dobrego weta w Ostrodzie (bo ja znam tylko jednego) to niech mi poda adres. Bede bardzo wdzieczna.
Z gory dziekuje :(

kUni@

Post » Pt maja 23, 2008 13:57

Na pewno nie zapłacisz bardzo drogo.
Nie czekaj - szkoda żółwika...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lip 03, 2008 12:56

Karmienie surowym miesem - rozumiem ze to zolw wodny - to murowana krzywica i niedobory! Podstawa diety powinny byc bezkregowce, cale male ryby, rosliny zielone (ale nie salata czy kapusta!), okazjonalnie mozna podac mysiego noworodka.

Witaminy nie zastapia wlasciwej diety.

pituophis

Od: Pon paź 30, 2006 10:25