KSIĄŻKI, głównie HORRORY, na mieleckie schronisko [KONIEC]

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lip 27, 2010 12:00 KSIĄŻKI, głównie HORRORY, na mieleckie schronisko [KONIEC]

Witam :)
Zaczynamy licytację na Schronisko dla bezdomnych zwierząt im. św. Franciszka z Asyżu w Mielcu. http://www.mielec.bezdomne.com/
Podczas domowych porządków znalazłam pudełko książek, które tato chciał przekazać do biblioteki. A ja pomyślałam, że można by je wystawić tu, na bazarku i zebrać dzięki temu pieniądze na kociaki z mieleckiego schroniska.

Cena wywoławcza każdej książki => 4zł
Koszt przesyłki - 3zł

Aukcja trwa do 3 sierpnia 2010r do północy.

Oto książki:
1."Ludzie jak bogowie" - David Ash & Peter Hewitt
Obrazek :arrow: mysza_7 => 4zł
Fascynujące rozważania o życiu poza życiem. Kim jesteśmy? Czy istniejemy po śmierci? Czy mamy naturę bogów? Czy staniemy się nadistotami? Ta książka to brawurowa próba odpowiedzi na powyższe pytania, a także wyjaśnienia: tajemnicy objawień w Fatimie, zagadki teleportacji, fenomenu Sai Baby, Yoganandy i Ojca Pio, istoty jasnowidzenia. To książka, po lekturze której nie będziesz już patrzył na świat tak jak dotąd! (opis z okładki)

2. "Życie po życiu" - Raymond Moody
Obrazek :arrow: mysza_7 => 7zł
Raymond A. Moody, Jr. - doktor filozofii, doktor medycyny - jest uczonym, wykładowcą i badaczem, znanym powszechnie autorytetem w dziedzinie stanów bliskich śmierci. Swoją pracę naukową na ten temat prowadzi od lat sześćdziesiątych. Napisał wiele artykułów i jedenaście książek - oprócz przełomowego, czytanego na całym świecie "Życia po życiu" w Polsce ukazały się: "Refleksje nad życiem po życiu", "Kto się śmieje ostatni", "Odwiedziny z zaświatów", "W stronę światła", "Życie przed życiem".
Od wielu lat jego badania budzą ogromne zainteresowanie i liczne kontrowersje odnośnie do doświadczeń z pogranicza śmierci i tego, co się dzieje, kiedy umieramy.

Relacje osób, które powróciły:
"Miałem uczucie, że poruszam się w głębokiej, bardzo ciemnej dolinie. Ta ciemność była tak głęboka i nieprzenikniona, że absolutnie nic nie widziałem, ale było to najcudowniejsze, wolne od zmartwień przeżycie, jakie można sobie wyobrazić".
"Wszystko było czarne, tylko gdzieś w dali przed sobą widziałem światło. Było niezwykle jasne, ale z początku niezbyt duże. Powiększało się w miarę jak się zbliżałem. (...) Pomyślałem »Jeśli już mam umrzeć teraz, to wiem, kto czeka na mnie tam na końcu, w tym świetle«".
"Unosiłam się nad stołem i widziałam wszystko, co robili. Z całą pewnością wiedziałam, że umieram. A jednak martwiłam się o moje dzieci, o to, kto się nimi zaopiekuje. Nie byłam jeszcze gotowa, żeby odejść. Bóg pozwolił mi żyć". (opis z biblionetki)

3. "Cayce opowiadania" - John G. Fuller
Obrazek
Edgar Cayce, jeden z największych fenomenów psychicznych, jaki żył kiedykolwiek, odpowiada na najważniejsze pytania nurtujące każdego z nas: Czy istnieje Bóg?, Jaki jest prawdziwy cel życia?, Jak znaleźć spokój w pełnym chaosu świecie?, Jak zyskać zdrowie i energię? Jak pracować i kochać całym sobą? Jak odrzucić frustrację i negatywne uczucia? Jak przezwyciężyć winę i strach? itp. (opis z okladki)

HORRORY:

4. "Twierdza" - F. Paul Wilson
Obrazek :arrow: marivel => 4zł
Rumunia, rok 1941. Do górskiej wioski dociera mały oddział Wehrmachtu. Żołnierze mają odpocząć i obsadzić posterunek stojący na straży górskich szlaków. Na kwaterę zostaje wybrany starożytny zamek – nieduża twierdza – zupełnie nie pasujący do miejsca, w którym się znajduje. Nie zważając na bunt miejscowych wieśniaków ostrzegających przed czymś przerażającym, co uwięzione jest w owej starożytnej warowni, Niemcy zajmują dziwną budowlę.

Wkrótce w twierdzy w niewytłumaczalny sposób zaczynają ginąć żołnierze. Z otchłani wieków próbuje wydostać się do rzeczywistego świata uwięziony przez eony koszmar, wroga ludziom siła.

Powieść zekranizowano. W nakręconym na podstawie książki Wilsona filmie wystąpił Gabriel Byrne, Glenn Scott i Jürgen Prochnow, natomiast wspaniałą muzykę stworzyła grupa „Tangerine Dream”. (z biblionetki)

5. "Pragnienie I - Symptom" - Guy N. Smith
Obrazek
W pobliżu małego nadmorskiego miasteczka rozbija się tankowiec przewożący pozornie niebezpieczne środki techniczne. Ludzie szybko zapominają o katastrofie i nawet nie zauważają, że z każdym dniem ulegają przeobrażeniu... (z okładki)

6. "Pragnienie II - Plaga" Guy N. Smith
Obrazek
Ciała i umysły mieszkańców nadmorskiej miejscowości ulegają przeobrażeniom, które budzą przerażenie u postronnych. Zadają sobie pytanie DLACZEGO? Czy jest dla nich jakiś ratunek?
Jest to dalszy ciąg wstrząsających wydarzeń opisanych w "PRAGNIENIU 1 - Symptom".

7. "Noc krabów" - Guy N. Smith
Obrazek

8. "Zew krabów" - Guy N. Smith
Obrazek

9. "Kleszcze śmierci" - Guy N. Smith
Obrazek

10. "Wyspa" - Guy N. Smith
Obrazek

11. "Mania" - Guy N. Smith
Obrazek
Troje podróżnych, przygnanych śnieżycą, znajduje schronienie w małym, wydawać by się mogło, spokojnym hoteliku. Wkrótce okazuje się, że jest to miejsce opanowane przez szatana, który oddziałuje na mieszkańców, zmieniając ich życie w krwawy koszmar. (z okładki)

12. "Dzwon śmierci II - Demony" - Guy N. Smith
Obrazek

13. "Sabat 2 - Krwawa bogini" - Guy N. Smith
Obrazek

14. "Sabat 3 - Kult kanibali" - Guy N. Smith
Obrazek

15. "Trzęsawisko" - Guy N. Smith
Obrazek
Historia tajemniczych bagien to tylko jeden z wątków tej opowieści. Znajdziecie w niej wydarzenia straszne, ciekawe i wzruszające.
Cygański klan, piękna i występna kobieta, czarna magia... (okładka)

16. "Bestia" - Guy N. Smith
Obrazek
Miał w lufie ostatni nabój, a błotnista bestia była prawie na jego wysokości. Dwadzieścia jardów, nie więcej. Łatwy strzał prosto w łeb. Bolało go ramię, ale jeszcze raz przyłożył do niego kolbę i wystrzelił. Gęsta chmura prochowego dymu wypełniła pokój i zawisła nad wiejską uliczką. Błotna Bestia niewzruszona szła dalej. (okładka)

17. "Ocalony" - James Herbert
Obrazek
Katastrofa Jumbo-jeta w okolicach Londynu pociąga za sobą szereg zaskakujących wydarzeń. Cudem ocalały pasażer rozpoczyna prywatne śledztwo, mając nadzieję wykryć sprawców i odzyskać pamięć, którą utracił w czasie wypadku. Krwawe zdarzenia i jakże nieoczekiwany finał... (okładka)

18."Jonasz" - James Herbert
Obrazek
Zawsze prześladował go cień przeszłości. Ale on nigdy nie rozumiał jego prawdziwej natury. Nie wiedział też, kiedy uderzy następnym razem. Wysłany do małego miasteczka na wschodnim wybrzeżu Anglii, by prowadzić śledztwo w sprawie przemytu narkotyków, Kelso trafia na trop niebezpiecznej, przestępczej organizacji. Nagle stawką w tej grze zaczyna być nie tylko jego życie, ale jego przeszłość, przyszłość i zdrowie psychiczne. Poddany torturom i nafaszerowany narkotykami, odkrywa prawdziwą, przerażającą tajemnicę. Dowiaduje się w niesłychanie makabryczny sposób, że może ona zniszczyć zarówno jego, jak i innych... (okładka)

19. "Nawiedzony" - James Herbert
Obrazek
Profesor Dawid Ash zajmuje się zjawiskami nadprzyrodzonymi. Pewnego dnia otrzymuje dramatyczny list od starszej kobiety z prowincji, która twierdzi, że jest prześladowana przez duchy. Ash podchodzi do sprawy dość sceptycznie - w swojej karierze zdemaskował już niezliczoną ilość paranormalnych mistyfikacji. Naukowiec nie przypuszcza jednak, że w posiadłości Edbrook House wydarzy się coś, co zweryfikuje jego przekonania, co więcej, sprawi, że Ash zacznie powątpiewać nawet w stan własnego umysłu. (okładka)

20. "Zemsta Manitou" - Graham Masterton
Obrazek
Niepokonany Misquamacus powraca, by dokonać krwawej zemsty. Wcielony w ośmioletniego chłopca Toby’ego zapowiada, że w dniu ciemnych gwiazd odrodzi się dwudziestu dwóch szamanów. Z pomocą indiańskich bogów, za każdego Indianina, który kiedykolwiek zginął z rąk białych, szamani zabiją jednego człowieka białej rasy.

21. "Dżinn" - Graham Masterton
Obrazek
Dżinny to jeden z rodzajów dobroczynnych lub złowrogich duchów islamu, zamieszkujących Ziemię. Duchy te potrafią przybierać różne postacie i są obdarzone niezwykłą potęgą.

Pewnego dnia został odnaleziony fragment historii z czasów Hassana i Saby, który powiadamia o rodzinie brzydkich kobiet, przekazujących sobie z pokolenia na pokolenie zadanie poszukiwania magicznego naczynia zamieszkanego jakoby przez dżinna. Przed kilkuset laty miał on utrzymywać kontakty cielesne z protoplastką całego rodu i dostarczyć jej niezwykle ekstatycznych doznań. Dziewczyna, która po stuleciach nawiązuje kontakt z dżinnem, gotowa jest nawet na śmierć, byle tylko nie przestał jej zadawać mąk wywołujacych ekstazę... (okładka)

22. "Demony Normandii" - Graham Masterton
Obrazek
Wszystke diabły i demony, które pojawiaja się w tej książce, są legendarnymi stworami pochodzącymi z piekieł. Istnieją rzeczowe dowody na ich istnienie. Z tego powodu nie polecałbym nikomu wzywania ich za pomocą zaklęć występujących w tekście, gdyż zaklęcia te również są autentyczne.

Chciałbym podkreślić, że Pentagon i brytyjskie Ministerstwo Obrony usilnie zaprzeczają, jakoby wypadki tu opisane zdarzyły się kiedykolwiek, pozostawiam to jednak do Waszego uznania...
Graham Masterton (okładka)

23. "Tunel" - Harry Adam Knight
Obrazek

24. "Egzorcysta" - William Peter Blatty
Obrazek :arrow: Katia80 => 10zł
Egzorcysta to opowieść przerażająca, bez reszty porażająca czytelnika. Horror bardziej niż doskonały. Szatan jest tu, w lodowatej sypialni waszyngtońskiego mieszkania, w ciele zwykłej, małej dziewczynki. Jak to zwykle bywa - książka dużo lepsza od filmu. (biblionetka)

To już wszystko. Mam nadzieję, że ktoś znajdzie tu coś dla siebie i pomoże tym samym kociakom :)
Liczę na Was :ok:
Ostatnio edytowano Śro sie 04, 2010 7:57 przez black_guitar, łącznie edytowano 6 razy
Pozdrawiam, Sandra
viewtopic.php?t=73727 o Kropce
Obrazek Znajdź w Mielcu kociaka dla siebie :)

black_guitar

Od: Czw paź 11, 2007 15:33

Post » Śro lip 28, 2010 7:11 Re: KSIĄŻKI, głównie HORRORY, na mieleckie schronisko, zapraszam

"Egzorcysta" za 10.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro lip 28, 2010 7:28 Re: KSIĄŻKI, głównie HORRORY, na mieleckie schronisko, zapraszam

Katia dziękujemy :)
Jesteś naszym (moim i Kropeczki i wszystkich kotków z mieleckiego schroniska) dobrym aniołkiem, który rozpoczął licytację ;)

Może ktoś jeszcze ma ochotę na chwile grozy?
Pozdrawiam, Sandra

black_guitar

Post » Czw lip 29, 2010 15:39 Re: KSIĄŻKI, głównie HORRORY, na mieleckie schronisko, zapraszam

Jaki ze mnie aniołek, skoro o szatanie będę czytać ;)
Zapraszamy, same sławy na bazarku, Masterton czy Guy N. Smith to naprawdę gratka :ok:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt lip 30, 2010 20:48 Re: KSIĄŻKI, głównie HORRORY, na mieleckie schronisko, zapraszam

Katia80 pisze:Zapraszamy, same sławy na bazarku, Masterton czy Guy N. Smith to naprawdę gratka :ok:

Nawet nie wiedziałam, że to takie sławy, bo nie nie czytam horrorów. Boję się :wink:

Zapraszam do licytacji, kociaki czekają :)
Pozdrawiam, Sandra

black_guitar

Post » Pt lip 30, 2010 23:47 Re: KSIĄŻKI, głównie HORRORY, na mieleckie schronisko, zapraszam

Poproszę "Ludzie jak bogowie" i "Życie po życie" za wywoławczą :kotek:

mysza_7

Od: Wto lip 18, 2006 17:35

Post » Sob lip 31, 2010 13:21 Re: KSIĄŻKI, głównie HORRORY, na mieleckie schronisko, zapraszam

mysza_7 pisze:Poproszę "Ludzie jak bogowie" i "Życie po życie" za wywoławczą :kotek:

Proszę bardo, już wpisane :)
Dziękujemy :kotek:

Oby tak dalej :ok:
Pozdrawiam, Sandra

black_guitar

Post » Nie sie 01, 2010 10:50 Re: KSIĄŻKI, głównie HORRORY, na mieleckie schronisko, zapraszam

"Twierdza" za wywoławczą

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Nie sie 01, 2010 20:48 Re: KSIĄŻKI, głównie HORRORY, na mieleckie schronisko, zapraszam

marivel pisze:"Twierdza" za wywoławczą

Już Cię wpisałam :)
Kociaki bardzo dziękują :kotek: I ja oczywiście też :)
Pozdrawiam, Sandra

black_guitar

Post » Nie sie 01, 2010 21:33 Re: KSIĄŻKI, głównie HORRORY, na mieleckie schronisko, zapraszam

"Życie po życiu" za 6 złociszy :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon sie 02, 2010 9:09 Re: KSIĄŻKI, głównie HORRORY, na mieleckie schronisko, zapraszam

zuzia96 pisze:"Życie po życiu" za 6 złociszy :D

Ojej, jak nam miło :) Nie wiem tylko czy mysza_7 się ucieszy :wink:
Dziękujemy bardzo :kotek:
Pozdrawiam, Sandra

black_guitar

Post » Pon sie 02, 2010 15:01 Re: KSIĄŻKI, głównie HORRORY, na mieleckie schronisko, zapraszam

:twisted: to 7,- :ryk:

mysza_7

Od: Wto lip 18, 2006 17:35

Post » Pon sie 02, 2010 17:10 Re: KSIĄŻKI, głównie HORRORY, na mieleckie schronisko, zapraszam

Zmienione :)
Tylko się nie pobijcie :wink: :D
Pozdrawiam, Sandra

black_guitar

Post » Wto sie 03, 2010 6:49 Re: KSIĄŻKI, głównie HORRORY, na mieleckie schronisko, zapraszam

Może ktoś jeszcze skusi się na horrorek?
Dziś ostatni dzień aukcji. Serdecznie zapraszamy :)
Pozdrawiam, Sandra

black_guitar

Post » Śro sie 04, 2010 7:56 Re: KSIĄŻKI, głównie HORRORY, na mieleckie schronisko, zapraszam

To koniec aukcji.
Serdecznie dziękuję wszystkim, którzy wzięli w niej udział :)
Zaraz piszę PW do Was.

A tak przedstawiają się wyniki licytacji:
mysza_7 => "Ludzie jak bogowie" za 4zł i "Życie po życiu" za 7zł
marivel => "Twierdza" za 4zł
katia80 => "Egzorcysta" za 10zł

W sumie zebraliśmy 25zł na mieleckie kociaki. Gratuluję :ok:

Jak wszystkie pieniążki do mnie dotrą, to napiszę, w jaki dokładnie sposób zostały wykorzystane :)
Muszę skontaktować się ze schroniskiem i dowiedzieć czego potrzebują najbardziej.
Pozdrawiam, Sandra

black_guitar

[następna]