Kropka i ja

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 22, 2008 16:56 Kropka i ja

Ponieważ wiele osób pisze na tym forum o swoich kociakach (zresztą po to jest to forum), więc i ja postanowiłam prowadzić coś w stylu pamiętnika mojego i mojej kiciuni.
Może na początek się przedstawimy :wink:

Kropka- moja kicia ma ponad 8 miesięcy. (zdjęcie jest na razie tylko w podpisie, bo tutaj nie umiem wsadzić). Jest kochana, ale czasem potrafi pokazać pazurki i ząbki, szczególnie u weterynarza :twisted:
Tydzień temu została wysterylizowana, a dzisiaj byliśmy na ściągnięciu szwów. Na brzuszku ma jeszcze strupa, ale czuje się już bardzo dobrze :) Teraz śpi sobie na pralce.

A ja... ja jestem właścicielką, mamą i przyjaciółką Kropeczki :wink:

Dzisiaj tyle o nas, bo musimy się przygotować (psychicznie) na przyjazd gości. Mam nadzieję, że Kropcia znajdzie jakąś kryjówkę, z której nie wyciągnie jej żaden z moich młodszych, rozwrzeszczanych kuzynów :twisted:

Jak dopadnę następnym razem komputera to spróbuję wstawić jakieś zdjęcia i opowiem naszą historię (czyli skąd Kropeczka wzięła się w naszym domu).
Ostatnio edytowano Sob lip 24, 2010 15:05 przez black_guitar, łącznie edytowano 9 razy
Pozdrawiam, Sandra
viewtopic.php?t=73727 o Kropce
Obrazek Znajdź w Mielcu kociaka dla siebie :)

black_guitar

Od: Czw paź 11, 2007 15:33

Post » Sob mar 22, 2008 17:02

Witamy, witamy :)

Wątki dotyczące wstawiania fotek znajdują się na podforum technicznym.

Czekam z niecierpliwością na dłuższą opowieść o Kropce i zapraszamy do naszych wątków (linki w podpisie).

Pozdrawiam.
:wink:

Kattys

Od: Pon lut 07, 2005 16:11

Post » Sob mar 22, 2008 17:16

Witam cieplutko Obrazek

czekamy na historie tej slicznosci z podpisu i goraco zachecamy do pokazywania foteczek na forum :)

Milego forumowania :D

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Sob mar 22, 2008 17:34

Witajcie z Kropeczką :D

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Sob mar 22, 2008 18:07

Witajcie :D

Czekoladka

Od: Śro lut 13, 2008 14:45

Post » Sob mar 22, 2008 22:55

Serdecznie witamy kolejną kociarę :D

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Nie mar 23, 2008 11:55

Witajcie na forum :D

Cinnamoncat

Od: Pon lis 07, 2005 19:49

Post » Pon mar 24, 2008 9:10

Bardzo dziękuję za miłe powitanie :)
Tak jak obiecałam napiszę dzisiaj skąd Kropcia wzięła się w moim domu.

Już od dziecka marudziłam mamie, że chciałabym mieć kociaka, ale moja mama do zwolenników trzymania zwierząt w domu nie należy, a na podwórku nie mógł by być bo mamy psa (a teraz nawet dwa). Co jakiś czas powtarzałam moje prośby i błagania, ale mama była nieugięta. Stosunkowo niedawno, bo w kwietniu ubiegłego roku, u cioci na wsi urodziły się kociaki (o nich też kiedyś opowiem :wink: ). Od tego czasu moje marudzenie nabrało mocy i skierowało się bardziej w stronę taty. To okazało się bardzo trafną decyzją, bo zaraziłam tatę tym pomysłem, dołączył do nas jeszcze mój młodszy brat i od tej pory razem nie dawaliśmy mamie spokoju. No i wiadomo jak to jest - mąż ma więcej do powiedzenia niż córka i tak małymi kroczkami zbliżaliśmy się do sukcesu.
Największym problemem dla mamy, było to, że kot wszystko jej poniszczy. No to zaczęłam jej mówić, że persy są nieruchawe, cały dzień leżą na kanapie i inne takie bajeczki, aż w końcu sama zaczęła szukać w internecie ofert sprzedaży persów.
W końcu znaleźliśmy coś co odpowiadało mamie i 14 września 2007 roku pojechaliśmy do Jedlicz (chyba tak to się odmienia) po naszego wymarzonego (i wymarudzonego :D ) kociaka. Podróż trwała co prawda aż półtorej godziny w jedną stronę, ale Kropeczka bardzo dobrze ją zniosła.
Potem było oswajanie, przyzwyczajanie do nowego miejsca, mnóstwo śmiechu i parę zniszczonych kwiatków :D
No i Kropka nie jest takim całkiem persem, jakimś mieszańcem. Wet napisał jej w książeczce "kot europejski", ale ostatnio w Kocich Sprawach, był artykuł o persach szynszylowych i Kropeczka jest do nich bardzo, bardzo podobna. Ale to bez znaczenia i tak bardzo ją kocham :1luvu:

Teraz Kropeczka już całkiem się do nas przyzwyczaiła i nie wyobrażam sobie życia bez niej :1luvu:
Tylko trochę mi smutno jak musi zostawać na ponad 8 godzin sama w domu, kiedy wychodzimy do szkoły i do pracy. Musi się czuć strasznie samotna :cry:
Marudzę mamie o drugiego kociaka, ale mówi że jej całkiem dom rozniosą.
Pozdrawiam, Sandra

black_guitar

Post » Pon mar 24, 2008 9:12

Kasia_1991 pisze:czekamy na historie tej slicznosci z podpisu i goraco zachecamy do pokazywania foteczek na forum :)

w dalszym ciągu nie opanowałam sztuki wstawiania zdjęć na to forum, bo mi się nie chce otworzyć jedna stronka
muszę zasięgnąć porady jakiegoś fachowca :wink:
Pozdrawiam, Sandra

black_guitar

Post » Pon mar 24, 2008 10:56

http://www.imageshack.us/ ja stad linkuje fotki ;)
marudz mamie o drugiego kota, marudz ;)
kot sam w domu zle sie czuje, teskni
i charakterem mozna dobrac koty do siebie, jesli chcesz spokojniejszego
teraz bedzie taki wysyo kociąt, ze bedzie w czym wybierac oj bedzie - dlatego super, ze zdecydowałas sie na zabieg małej
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Wto mar 25, 2008 19:39

Święta, święta i po świętach. Dla Kropki na szczęście, bo albo u nas było dużo rozwrzeszczanych dzieciaków, które koniecznie chciały pogłaskać kotka, albo nas nie było długo w domu.
Ale Kropka wszystko dzielnie zniosła i dzisiaj, żeby nie czuła się samotnie, wzięłam ją ze sobą do babci. Już była tam dwa razy, a raz nawet na kilka dni, bo musieliśmy wyjechać. Mimo tego jakoś niechętnie odnosi się do babci i woli omijać ją szerokim łukiem.
Szkoda, że od jutra już trzeba iść do szkoły, bo to znowu wiąże się z tym, że Kropeczka będzie siedzieć pół dnia sama w domku :(

Chyba udało mi się opanować wstawianie zdjęć :D :

Mała Kropcia
Obrazek

I kilka dzisiejszych zdjęć u babci
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam, Sandra

black_guitar

Post » Wto mar 25, 2008 19:43

Udalo sie :D :D

Kropka jest sliczna! :love:

i witamy kolejnego buraska na forum Obrazek

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Wto mar 25, 2008 21:40

Dzięki za zaproszenie do wątku. :-) Strasznie fajną masz kicię. :-) Będę śledzić.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pt mar 28, 2008 18:07

Niedawno wróciłam ze spaceru z Kropką. O ile można nazwać to spacerem, bo Kropcia nie oddaliła się dalej niż metr od drzwi domu.
A wszystko przez to, że jakiś miesiąc temu rzucił się na nią jeden z moich psów. Na szczęście udało się ją uratować.
I teraz się zastanawiam, czy jeśli jeszcze raz przydarzy jej się taka sytuacja, to czy będzie umiała się bronić??

Wiecie może, czy koty jakoś instynktownie drapią psy po pysku, czy muszą sie tego nauczyć od mamy?? :twisted:
Pozdrawiam, Sandra

black_guitar

Post » Pt mar 28, 2008 18:26

No osobiście to uważam, że najlepiej przy psach kota mieć na rękach..
Niektóre koty walczą, niektóre się poddają a niektóre uciekają.
Nie ma reguły.

Kropcia jest śłiczna :1luvu:

Kattys

Od: Pon lut 07, 2005 16:11

[następna]