Mamy Mistera i Miss MIAU!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lis 11, 2011 19:47 Re: Wybory Mistera i Miss MIAU! WIELKIE GŁOSOWANIE

a znajdzie się miejsce dla "mądrych inaczej" ?
wystawię ponownie Ryśkę :ryk:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pt lis 11, 2011 19:52 Re: Wybory Mistera i Miss MIAU! WIELKIE GŁOSOWANIE

To ja sobie zagłosuję.Kandydatka nr 15 Iris od kalair.Widziałam w realu,miziałam ...piękna jest naprawdę.Z kandydatami mam większy dylemat.Podoba mi się dwóch ,bo rude jest najpiękniejsze.....I Roderyk i Ryszard.....no kurka. Dobra nr.4 Ryszard od juana.Pomysły na comiesięczne głosowania i kategorie super.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Pt lis 11, 2011 19:54 Re: Wybory Mistera i Miss MIAU! WIELKIE GŁOSOWANIE

Justa&Zwierzaki pisze:
vega013 pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:
Kociara82 pisze:
vega013 pisze:Fajne by było :piwa:

Proponuję:
1. Najśmieszniejszy kot forum,
2. Przytulaczki - najbardziej rozczulające fotki,
3. Śpiący kot,
4. Kot w najdziwniejszych miejscach,

a ja bym chciala konkurs na miss i mistera wsrod niepelnosprawnych. Bez dzielenia na kategorie: bez ogonka, bez lapki, w pampersach, na wozkach inwalidzkich... poprostu tak ogolnie, zeby pokazac, ze niepelnosprawnosc wcale nie odbiera kotu uroku osobistego, ze niepelnosprawny moze byc szczesliwy i cieszyc sie pelnia zycia. Poza tym taki mini konkurs wsrod konkretnych umaszczen: miss i mister burasow, czarnidelek, szylkretek i trikolorek, sreberek jak Ryśka od isabell36 :1luvu: tylko nie wiem, jak by to sie mialo do kotow o umaszczeniu takim jak Szymon MonikaSt itp... Nie wiem, jak sie fachowo takie umaszczenie okresla. Bo mimo z pozoru identycznego umaszczenia okazuje sie, gdy sie czlowiek dokladnie przyjrzy z bliska, ze np.czarny czarnemu nierowny, bo np.jeden czarny ma czekoladowy odcien siersci, innemu przechodzi w granat, jeszcze inny jest intensywnie czarny... Podobnie z burasami, tez z bliska jeden drugiemu nierowny.

Dobry pomysł :lol:
U mnie niepełno sprawnych w róznym stopiu niepełno sprawności to dostatek :twisted: Emi , Eustaszek ( w pampersie ) , Malwinka ( niewiedoma ) , Czort ( bez łapki ) , Maja i Kika ( bez ogonka ) , Bona ( słabo widząca ) .

Koty niepełnosprawne - świetny pomysł :piwa: A mogą być przy okazji i przewlekle chore?

A też by warto zrobic pod grupy np : niepełno sprawne , przewlekle chore , zrowe i np kocieta :wink: to u mnie tez takich nie bratuje Miki , Szłapek , Maja , Eustachy , Ozi ( SUK owcy ) , Mati , Miki ( astmatyki Z tym że Miki bardzo zadkie ataki ) , Maniek ( FIV i problemy z kregosłupem )

U mnie Lili elegancko choruje za kilka kotów - karłowatość przysadkowa, która implikuje padaczkę, hipokalemię, hipoglikemię, niewydolność trzustki i przewlekłą niewydolność nerek. Przy niej Oliwka ze swoją astmą i Pancunio z FORLem prawie się nie liczą.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt lis 11, 2011 19:56 Re: Wybory Mistera i Miss MIAU! WIELKIE GŁOSOWANIE

vega013 pisze:Koty niepełnosprawne - świetny pomysł :piwa: A mogą być przy okazji i przewlekle chore?

ale po nich na pierwszy rzut oka nie widac ze cos im dolega, a mi chodzilo o to, by pokazac widoczna niepelnosprawnosc jako dowod na to, ze taki kot tez moze byc piekny :) i porownanie-jak sobie w zyciu radzi taki kot a jak czlowiek z podobna przypadloscia :kotek:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt lis 11, 2011 19:57 Re: Wybory Mistera i Miss MIAU! WIELKIE GŁOSOWANIE

vega013 pisze:U mnie Lili elegancko choruje za kilka kotów - karłowatość przysadkowa, która implikuje padaczkę, hipokalemię, hipoglikemię, niewydolność trzustki i przewlekłą niewydolność nerek. Przy niej Oliwka ze swoją astmą i Pancunio z FORLem prawie się nie liczą.

a jaka sliczna jest :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: tu masz dowod na to, ze male jednak jest piekne :1luvu:

Kociara82

Post » Pt lis 11, 2011 20:19 Re: Wybory Mistera i Miss MIAU! WIELKIE GŁOSOWANIE

Kociara82 pisze:
vega013 pisze:Koty niepełnosprawne - świetny pomysł :piwa: A mogą być przy okazji i przewlekle chore?

ale po nich na pierwszy rzut oka nie widac ze cos im dolega, a mi chodzilo o to, by pokazac widoczna niepelnosprawnosc jako dowod na to, ze taki kot tez moze byc piekny :) i porownanie-jak sobie w zyciu radzi taki kot a jak czlowiek z podobna przypadloscia :kotek:

Uważaj! - swego czasu ośmieliłam się zestawić niepełnosprawność i cierpienie kota z niepełnosprawnością i cierpieniem człowieka. Wywołałam burzę, znalazły się osoby, które odsądziły mnie od czci i wiary za tak niesamowitą bezczelność. W dodatku w swojej bezmiernej naiwności stwierdziłam, że cierpienie jest takim samym cierpieniem, niezależnie od przynależności gatunkowej organizmu, w związku z czym cierpienie kota nie różni się od cierpienia człowieka.

Jeżeli chodzi o kocią niepełnosprawność, to (moim zdaniem) absolutną faworytką jest Hopi u Agn, która biega na obu przednich łapkach, bo obie tylne i ogonek miała amputowane. Jest przy tym wesoła, pogodna i najśliczniejsza na świecie.
Ostatnio edytowano Pt lis 11, 2011 20:21 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Post » Pt lis 11, 2011 20:21 Re: Wybory Mistera i Miss MIAU! WIELKIE GŁOSOWANIE

Moje typy obie czwóreczki: Niusia od kamari i Ryszard od juana :D
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt lis 11, 2011 20:22 Re: Wybory Mistera i Miss MIAU! WIELKIE GŁOSOWANIE

ale z reguly czlowiek w podobnych przypadkach sie zalamuje, traci chec do zycia a kot... wogole sie tym nie przejmuje.

najsliczniejsza na swiecie? To czemu nie kandyduje w tym konkursie?

Kociara82

Post » Pt lis 11, 2011 20:23 Re: Wybory Mistera i Miss MIAU! WIELKIE GŁOSOWANIE

Kociara82 pisze:
vega013 pisze:U mnie Lili elegancko choruje za kilka kotów - karłowatość przysadkowa, która implikuje padaczkę, hipokalemię, hipoglikemię, niewydolność trzustki i przewlekłą niewydolność nerek. Przy niej Oliwka ze swoją astmą i Pancunio z FORLem prawie się nie liczą.

a jaka sliczna jest :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: tu masz dowod na to, ze male jednak jest piekne :1luvu:

Ale jak trudno to małe utrzymać przy życiu... A jeszcze trudniej zapewnić wysoką jakość tego życia...

vega013

Post » Pt lis 11, 2011 20:26 Re: Wybory Mistera i Miss MIAU! WIELKIE GŁOSOWANIE

Kociara82 pisze:ale z reguly czlowiek w podobnych przypadkach sie zalamuje, traci chec do zycia a kot... wogole sie tym nie przejmuje.

najsliczniejsza na swiecie? To czemu nie kandyduje w tym konkursie?

Agn prowadzi hospicjum dla kotów bezdomnych. Nie chcę wypowiadać się w Jej imieniu, ale wydaje mi się, że najzwyczajniej w świecie nie ma czasu na konkursy.

vega013

Post » Pt lis 11, 2011 20:27 Re: Wybory Mistera i Miss MIAU! WIELKIE GŁOSOWANIE

te trudnosci w zasadzie widzimy my-ludzie a koty akceptuja stan rzeczy calkowicie i zyja jakby nigdy nic. np.Emi i Eustachy radza sobie swietnie jak na swoja niepelnosprawnosc. Emi ma bezwladne tylnie lapki ale mimo to biega na zdrowych tak szybko, ze ciezko za nia wzrokiem nadazyc a co dopiero zlapac :D
Mysle, ze za to nalezy sie jej medal, niezaleznie od tego, czy kiedykolwiek zostanie kocia miss :ok:

Kociara82

Post » Pt lis 11, 2011 20:29 Re: Wybory Mistera i Miss MIAU! WIELKIE GŁOSOWANIE

Kociara82 pisze:ale z reguly czlowiek w podobnych przypadkach sie zalamuje, traci chec do zycia a kot... wogole sie tym nie przejmuje.

Kot jest bardziej nastawiony na działanie "tu i teraz" i na przełamanie niepełnosprawności, na maksymalne wykorzystanie tych atutów, którymi dysponuje. Człowiek mógłby się dużo od takiego futrzaka nauczyć.

vega013

Post » Pt lis 11, 2011 20:31 Re: Wybory Mistera i Miss MIAU! WIELKIE GŁOSOWANIE

vega013 pisze:Człowiek mógłby się dużo od takiego futrzaka nauczyć.

no i wlasnie o to chodzi :) :ok:

Kociara82

Post » Pt lis 11, 2011 20:32 Re: Wybory Mistera i Miss MIAU! WIELKIE GŁOSOWANIE

Kociara82 pisze:te trudnosci w zasadzie widzimy my-ludzie a koty akceptuja stan rzeczy calkowicie i zyja jakby nigdy nic. np.Emi i Eustachy radza sobie swietnie jak na swoja niepelnosprawnosc. Emi ma bezwladne tylnie lapki ale mimo to biega na zdrowych tak szybko, ze ciezko za nia wzrokiem nadazyc a co dopiero zlapac :D
Mysle, ze za to nalezy sie jej medal, niezaleznie od tego, czy kiedykolwiek zostanie kocia miss :ok:

Emi jest bajeczna :1luvu:

vega013

Post » Pt lis 11, 2011 20:37 Re: Wybory Mistera i Miss MIAU! WIELKIE GŁOSOWANIE

Głosuję na:

Kandydat nr 1-TygRyszard od urwiniu
Kandydatka nr 14- Tosia od katebush

:ok:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

[poprzednia][następna]