Przykra sprawa...

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie lip 01, 2007 18:52

kasia1 pisze:To ja chciałam tylko nieśmiało wtrącić, że najfajniejszą przesyłkę dostałam od Kinga-Kotki. Był tam prawdziwy list. Nie e-maile, nie karteczka, ale list, którego nie dostałam od 10 lat chyba :D

Tak, to piękne. Spróbuj kiedyś do kogoś napisać. Zajmuje to dużo czasu (przynajmniej mnie, bo bardzo zwracam uwagę na formę), ale cieszy przeogromnie :)

A co do reszty - żaden bank nie ma prawa podać danych osobom trzecim, tylko organom wymienionym w ustawie (prokuratura, sąd itp.), a podanie adresu w przelewie nie jest wymagane.

anabell

Od: Nie lut 18, 2007 20:49

Post » Nie lip 01, 2007 18:53

dubel

anabell

Post » Nie lip 01, 2007 18:59

anabell pisze:
kasia1 pisze:To ja chciałam tylko nieśmiało wtrącić, że najfajniejszą przesyłkę dostałam od Kinga-Kotki. Był tam prawdziwy list. Nie e-maile, nie karteczka, ale list, którego nie dostałam od 10 lat chyba :D

Tak, to piękne. Spróbuj kiedyś do kogoś napisać. Zajmuje to dużo czasu (przynajmniej mnie, bo bardzo zwracam uwagę na formę), ale cieszy przeogromnie :)

A co do reszty - żaden bank nie ma prawa podać danych osobom trzecim, tylko organom wymienionym w ustawie (prokuratura, sąd itp.), a podanie adresu w przelewie nie jest wymagane.

Nie jest wymagane, jeśli chodzi o przelewy internetowe, natomiast przeważnie w bankach wymagają przynajmniej imienia i nazwiska, a na poczcie tym bardziej.
Ja+Dorotka+Alusia+Żabula i Krzysia za TM

tantawi

Od: Nie paź 15, 2006 21:15

Post » Nie lip 01, 2007 19:08

tantawi pisze:Nie jest wymagane, jeśli chodzi o przelewy internetowe, natomiast przeważnie w bankach wymagają przynajmniej imienia i nazwiska, a na poczcie tym bardziej.

Nazwa lub nazwisko - owszem, natomiast adres nie jest wymagany.

A tak na marginesie - konto podane przez Lemoniada, jest to konto PKO BP, nie Inteligo (100% informacja).
Lokalizacja - gdzieś na Śląsku. Nie znam tamtych okolic zupełnie, więc nie wiem, jaki to rozrzut, ale konto zlokalizowane jest gdzieś: w Będzinie, Czeladzi, Dąbrowie Górniczej, Koniecpolu, Łazach, Myszkowie, Ogrodzieńcu, Porębie, Siewierzu, Sosnowcu, Szczekocinach, Wojkowicach, albo Zawierciu. Ale skoro "koleżanka" z Poręby, to konto też pewnie tamtejsze.

anabell

Post » Nie lip 01, 2007 21:03

anabell pisze: "koleżanka"

grrrrrrrrrrr :evil:
Obrazek Obrazek

ania_

Od: Sob kwi 14, 2007 14:22

Post » Wto lip 03, 2007 22:17

coś mi jeszcze mignęło, że pannica (a nie "koleżanka" :!: :twisted: , choć zwracam honor- było w przekąśnym ;) cudzysłowie) jest gdzieś tak w moim wieku- czyli od kilku lat pełnoletnia (a więc przed sądem odpowiadać może), wydaje mi się, że przelewałam pieniądze na rachunek jakiegoś Rafała (ale przemnóżcie to przez moją sklerozę) :roll: niestety, z lenistwa (mam Inteligo) nie wpisałam adresu, jakby człowiek wiedział, że upadnie, toby usiadł...
swoją drogą- jedna z "zasłużonych" forumowiczek, którą poznałam osobiście, skarżyła mi się na zniszczone fanty, np. podarte pocztówki "z odzysku", czyli z naklejoną kartką :x
wydaje mi się także, że pausia bezczelnie (skoro i tak cała akcja była mistyfikacją) podała mi numer telefonu jakiegoś weta w okolicach, co nie znaczy, że nie mógł to być np. chłopak czy znajomy tej "pani" :roll:
dodam, że nie ja jedna przelałam jej pieniądze, tylko pozostałe kwoty były od tego mojego (też zebranego z kilku aukcji) 150 zł mniejsze, że okradła koty a nie mnie- napisałam jej nie raz.

natomiast jeśli chodzi o Kingę- w odpowiedzi na swojego standardowego maila (rozmnażanie czy niekastrowana kotka "na wolności" = gehenna schroniskowców, ryzyko ropomacicza, nowotworów, ew. powikłań przy kolejnym porodzie, kastrując kotkę unikamy tego) dostałam prośbę o pomoc z zapewnieniem, że ona doskonale to wszystko wie, ale nie ma pieniędzy na zabiegi, szczepienia itp. Pomogłam jej sfinansować 2 kastracje i zabieg ropomacicza, w podziękowaniu dostałam śliczną pocztówkę :D potem dowiedziałam się, że koty to znajdki i podrzutki (z wyjątkiem tych, które urodziły się u niej, gdyż nie było jej stać na zabiegi). Cieszę się, że jej zaufałam i pomogłam :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lip 03, 2007 22:20

Ago, dobrze, że choć to :)

Ja też rzadko wpisuję pełen adres w Inteligo.

tantawi

Post » Wto lip 03, 2007 22:23

xandra pisze:Aga, czy mowilas o policji pannicy? :evil:

wiesz co? to dobry pomysł, może się przestraszy i oduczy takich numerów :twisted:

tylko potem będzie "chciałam być uczciwa, przyznałam się że nie było zabiegów a Wy mnie "linczujecie", z drugiej strony mogłam nic nie mówić, kotek nie kastrować, a wy byście w błogiej nieświadomości żyli" :roll:

i nie wiem w tej sytuacji, co mam robić... :cry:

Tantawi, z tego wniosek, że jak nie wpłacamy na fundację albo nie jesteśmy kogoś pewni na 100% - warto poświęcic dodatkową chwilę i wpisać pełen adres, a nuż się przyda...
Ostatnio edytowano Wto lip 03, 2007 22:26 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 1 raz
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto lip 03, 2007 22:25

Aga, może odechce jej się na przyszłość, przynajmniej...

tantawi

Post » Wto lip 03, 2007 22:30

tadam :twisted: kwotę mam, datę mam, ADRES MAM :twisted: tego jej Rafałka, param pam pam :twisted: :twisted: 8)

no i oby się nauczyła, że oszustwo nie popłaca :!:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto lip 03, 2007 23:05

XAgaX pisze:tadam :twisted: kwotę mam, datę mam, ADRES MAM :twisted: tego jej Rafałka, param pam pam :twisted: :twisted: 8)

no i oby się nauczyła, że oszustwo nie popłaca :!:

Oby :roll: XAgaX, trzymam kciuki, bądź bezwzględna :twisted:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Wto lip 03, 2007 23:09

o kurczę, ale sukces, niech panna popamięta :twisted:
Obrazek
Obrazek

aja1974

Od: Wto lis 21, 2006 16:24

Post » Wto lip 03, 2007 23:14

tylko mnie się nie chce przez nią po sądach jeździć :oops:

chociaż sama świadomość, że mamy ten adres, powinna jej dać do myślenia :roll:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro lip 04, 2007 6:57

Jeśli mogę się wtrącić :oops:
Ja miałam "podobną" sytuację ale z allegro.
Zgłosiłam na policję i najpierw zgłoszenie przesyłane jest do lokalnego posterunku gdzie jest zameldowana podejrzana i wzywa ją na rozmowę w formie podejrzanego.
Praktycznie to wystarczyło,aby pani zwróciła mi pieniążki,za nieotrzymany towar.
Kicia,Złotka,( Klara,Filuś,Morti -śpij spokojnie)Avi i Niutek.

Monika D.

Od: Pon paź 30, 2006 0:05

Post » Śro lip 04, 2007 9:04

A ja chciałabym przeprosić LimLim za opóźnienie w wysłaniu dżemów. Mam nadzieję, że wszyscy inni, którzy zamawiali u mnie dżemy truskawkowe, dostali je bez aż takich opóźnień.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]