NOWA !kurtka DAMSKA Deep, KONIEC

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Post » Śro gru 08, 2010 10:49 Re: NOWA !kurtka DAMSKA Deep, r. 38-40, średnio ocieplana, 30zł

jessi74 pisze:
Agucha pisze:Jakim listem została wysłana kurtka i na jaki adres? :roll:

NA ADRES JAKI PODAŁAŚ :wink: poproszę siostrę aby zadzwoniła na pocztę i spytała gdzie jest przesyłka :ok:

Agucha pisze:Wysyłała listem poleconym?

........................................

Agucha

Od: Śro paź 13, 2010 21:49

Post » Pt gru 10, 2010 0:27 Re: NOWA !kurtka DAMSKA Deep, r. 38-40, średnio ocieplana, 30zł

Agucha pisze:
jessi74 pisze:
Agucha pisze:Jakim listem została wysłana kurtka i na jaki adres? :roll:

NA ADRES JAKI PODAŁAŚ :wink: poproszę siostrę aby zadzwoniła na pocztę i spytała gdzie jest przesyłka :ok:

Tak, przesyłka poszła listem poleconym, sprawdziliśmy, paczka dotarła do poczty docelowej, pewnie listonosz nie zostawił Ci awizo, albo gdzieś zaległo w skrzynce, sprawdź proszę :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt gru 10, 2010 11:06 Re: NOWA !kurtka DAMSKA Deep, r. 38-40, średnio ocieplana, 30zł

jessi74 pisze:

Tak, przesyłka poszła listem poleconym, sprawdziliśmy, paczka dotarła do poczty docelowej, pewnie listonosz nie zostawił Ci awizo, albo gdzieś zaległo w skrzynce, sprawdź proszę :ok:

Poproszę o nr nadania przesyłki...
Bez tego na poczcie się niczego nie dowiem... paczek przychodzi do mnie dużo.

Skrzynkę sprawdzam 2x dziennie ;)

Agucha

Post » Pt gru 10, 2010 19:26 Re: NOWA !kurtka DAMSKA Deep, r. 38-40, średnio ocieplana, 30zł

Agucha pisze:Poproszę o nr nadania przesyłki...

Dowiesz się-ja ostatnio odbierałam paczkę, do której nie miałam awiza, bo kurier "zapomniał" je zostawić i musiałam pokazać dowód-numer nadania był niepotrzebny..:)
ObrazekObrazek
Obrazek

elza8989

Od: Śro cze 25, 2008 20:16

Post » Pt gru 10, 2010 19:37 Re: NOWA !kurtka DAMSKA Deep, r. 38-40, średnio ocieplana, 30zł

elza8989 pisze:

Dowiesz się-ja ostatnio odbierałam paczkę, do której nie miałam awiza, bo kurier "zapomniał" je zostawić i musiałam pokazać dowód-numer nadania był niepotrzebny..:)

Na sam dowód było już sprawdzane 3x w tym tygodniu i nic nie znaleziono. Wszystkie paczki jakie były w systemie zostały do mnie doręczone...
Dlatego proszę o nr nadania, żeby można było dokładniej sprawdzić tą KONKRETNĄ paczkę a nie jakąkolwiek na moje nazwisko.

Minęło już 16 dni, w tym 12 roboczych od podania info o wysłaniu kurtki.
Troszkę za długo...

Paczki przychodzą do mnie często z uwagi na to, że kupuję też na innych bazarkach, m.in. na Dogo...nie będę codziennie chadzać na Pocztę i kazać paniom z okienka szperać na zapleczu, bez przesady.

czy istnieje jakiś problem w podaniu mi nr mojej przesyłki? :roll:

Agucha

Post » Pt gru 10, 2010 21:31 Re: NOWA !kurtka DAMSKA Deep, r. 38-40, średnio ocieplana, 30zł

Nie martw się-na pewno dojdzie.. :ok:
Ale numer nadania dobrze mieć.
ObrazekObrazek
Obrazek

elza8989

Od: Śro cze 25, 2008 20:16

Post » Pt gru 10, 2010 21:34 Re: NOWA !kurtka DAMSKA Deep, r. 38-40, średnio ocieplana, 30zł

mamy numer nadania, sprawdzałam, poczta mówi że paczka jest do odbioru :roll: Agucha, napisałam Ci PW .
kurcze, ale się kłopot zrobił :oops: zdenerwowałam się bardzo :oops:

jessi74

Post » Pt gru 10, 2010 23:30 Re: NOWA !kurtka DAMSKA Deep, r. 38-40, średnio ocieplana, 30zł

jessi74 pisze:mamy numer nadania, sprawdzałam, poczta mówi że paczka jest do odbioru :roll: Agucha, napisałam Ci PW .
kurcze, ale się kłopot zrobił :oops: zdenerwowałam się bardzo :oops:

Nie ma się czym denerwować.
Mając nr nadania - dowiem się wszystkiego.

Jeżeli paczka się nie znajdzie - trzeba składać reklamację. Dostarczyć dowód nadania przesyłki na pocztę, wypisać formularz który jest przesyłany do mnie, ja go wypełniam dalej i wtedy dopiero jest rozpatrywana reklamacja.

Agucha

Post » Nie gru 12, 2010 12:05 Re: NOWA !kurtka DAMSKA Deep, r. 38-40, średnio ocieplana, 30zł

elza8989 pisze:

dokładnie!
poza tym mam nadzieję że przesyłka dotrze niebawem :oops: strasznie mi przykro że to tak wyszło :oops: zazwyczaj mimo niezbyt dobrej opini poczty polskiej :mrgreen: przesyłki docierały szybko :oops:

jessi74

Post » Nie gru 12, 2010 18:57 Re: NOWA !kurtka DAMSKA Deep, r. 38-40, średnio ocieplana, 30zł

jessi74 pisze:
elza8989 pisze:

dokładnie!
poza tym mam nadzieję że przesyłka dotrze niebawem :oops: strasznie mi przykro że to tak wyszło :oops: zazwyczaj mimo niezbyt dobrej opini poczty polskiej :mrgreen: przesyłki docierały szybko :oops:

Na poczcie czy to na dowód czy na "gębę" mogę sprawdzić jedynie przesyłki, które zostały odebrane na tej poczcie... :?
Nie wyczarują mi czegoś czego nie ma... w komputerze też nie sprawdzą, bo nie wiem czego mam szukać... Nie mam ani danych nadawcy ani nr paczki...

Nadal nie otrzymałam nr o który prosiłam już niejednokrotnie... Minęło ponad 2 tygodnie od wysyłki. Paczka nie dotarła. Nie da rady złożyć reklamacji bez dowodu nadania na którym jest nr nadania... Więc o co kaman?

jessi74, czy możesz się jasno określić a nie wciąż odpowiadać mi "na około"?

Na innych wątkach udzielasz się prężnie ale nie masz czasu zdobyć nr... Nie wiem co mam o tym myśleć...
Zaczynam wątpić w to, że paczka została w ogóle wysłana...
Mam nadzieję dostać jeszcze dziś to o co proszę, żeby móc jutro rano udać się na Pocztę.
Jeżeli nie - proszę o zwrot pieniędzy...

Przykro mi, że tak wyszło ale takie sprawy trzeba załatwiać jak należy bo tu się rozchodzi o cudze pieniądze i... zwierzęta... no i zawsze na koniec bazarku trzeba się rozliczyć, a tu nie ma z czego... :roll:

Agucha

Post » Nie gru 12, 2010 21:43 Re: NOWA !kurtka DAMSKA Deep, r. 38-40, średnio ocieplana, 30zł

moja droga ! bardzo cię proszę! nie tak ostro! ja złożę reklamację, ale tak jak Ci pisałam , ustaliłam, że przesyłka na Ciebie czeka na poczcie. A wiem też że często listonosz nie zostawia awizo. Wiem też że trzeba czekać czasami na doręczenie przesyłki, a Ty już po kilku dniach nie chciałas zajrzeć na pocztę :roll: i ręczyłaś za listonosza :roll: Podaj mi proszę na PW swoje dane do przelewu, jest mi przykro - oczywiście zwrócę ci pieniadze . A reklamację złożę na pewno i dopilnuję aby było ustalone jak i kiedy ta przesyłka wędrowała.

p.s. pozwolisz , że to ja sprawdzę po numerze przesyłki co się z nią dzieje , tutaj na forum masz mało postów i udzielasz się ( w przeciwieństwie do mnie - jak słusznie zauważyłaś) tylko na wątkach bazarkowych :roll:

jessi74

Post » Nie gru 12, 2010 21:56 Re: NOWA !kurtka DAMSKA Deep, KONIEC

Agucha, czekam na PW z numerem Twojego konta !

i dodam jeszcze, takie informacje można chyba pisać do siebie na PW , nie ma potrzeby podnosić cały czas wątku, skoro licytacja zakończona :roll: o zakończeniu sprawy możemy poinformować na wątku komentarzowym :ok:

jessi74

Post » Nie gru 12, 2010 23:22 Re: NOWA !kurtka DAMSKA Deep, r. 38-40, średnio ocieplana, 30zł

jessi74 pisze:moja droga ! bardzo cię proszę! nie tak ostro! ja złożę reklamację, ale tak jak Ci pisałam , ustaliłam, że przesyłka na Ciebie czeka na poczcie. A wiem też że często listonosz nie zostawia awizo. Wiem też że trzeba czekać czasami na doręczenie przesyłki, a Ty już po kilku dniach nie chciałas zajrzeć na pocztę :roll: i ręczyłaś za listonosza :roll: Podaj mi proszę na PW swoje dane do przelewu, jest mi przykro - oczywiście zwrócę ci pieniadze . A reklamację złożę na pewno i dopilnuję aby było ustalone jak i kiedy ta przesyłka wędrowała.

p.s. pozwolisz , że to ja sprawdzę po numerze przesyłki co się z nią dzieje , tutaj na forum masz mało postów i udzielasz się ( w przeciwieństwie do mnie - jak słusznie zauważyłaś) tylko na wątkach bazarkowych :roll:

Mówisz o tej mojej wypowiedzi o ręczeniu za listonosza?
Agucha pisze:Podaj mi proszę nr nadania listu. Pójdę na pocztę i zapytam, moze leży.
Listonosz czasem zapomina włożyć awizo do skrzynki :evil:

Ja na poczcie byłam kilkanaście razy...pytałam, ale niczego czego już bym nie odebrała dla mnie nie było. Stąd moje prośby o nr nadania, którego Ty mi nie chcesz podać z niewiadomych przyczyn.

Płacąc za licytowany fant i za przesyłkę, mam prawo znać nr jej nadania. Ty prowadząc bazarek jesteś zobowiązana wysłać fanty przesyłką rejestrowaną, tj. poleconą i rozliczyć się z każdej złotówki.

Więcej postów mam na Dogomanii.
Od niedawna mam też i kota i poprzez bazarki chciałam wspomóc inne...
Niestety nie najfajniej zaczęła się moja przygoda z bazarkowaniem na Miau...

Ps. Piszę w normalnym tonie, ale chyba jednak po chińsku skoro tyle moich postów i Privów zostało niezrozumianych... a Ty wybiórczo cytujesz moje wypowiedzi pomijając prośby w nich zawarte...

Dane do przelewu podam kiedy otrzymam nr rejestrowanej paczki z kurtką i okaże się co się z nią stało.
Poinformuję Cię co się dowidziałam i będziesz mogła złożyć reklamację... a raczej twoja siostra, która to miała wysłać paczkę.

jessi74 pisze:Agucha, czekam na PW z numerem Twojego konta !

i dodam jeszcze, takie informacje można chyba pisać do siebie na PW , nie ma potrzeby podnosić cały czas wątku, skoro licytacja zakończona :roll: o zakończeniu sprawy możemy poinformować na wątku komentarzowym :ok:

Pisałam również na priv...
Sprawy związane z bazarkiem można również omawiać na wątku tegoż bazarku.
Nie mówię tu o konkretnych danych.

pozdrawiam

Agucha

Post » Nie gru 12, 2010 23:27 Re: NOWA !kurtka DAMSKA Deep, KONIEC

moja droga w takim samym tonie pisałaś do mnie już kilka dni po wysłaniu pieniedzy! w takim razie poproszę abyś cierpliwie czekała na przesyłkę, skoro nie chcesz zwrotu pieniędzy! :roll: na tym kończę, pozdrawiam

jessi74

Post » Nie gru 12, 2010 23:31 Re: NOWA !kurtka DAMSKA Deep, KONIEC

jessi74 pisze:moja droga w takim samym tonie pisałaś do mnie już kilka dni po wysłaniu pieniedzy! w takim razie poproszę abyś cierpliwie czekała na przesyłkę, skoro nie chcesz zwrotu pieniędzy! :roll: na tym kończę, pozdrawiam

Skoro tak uważasz, wskaż proszę te moje pretensjonalne wypowiedzi w Twoim kierunku.

23 listopada wysłałam pieniądze, 3 grudnia pierwszy raz zapytałam jaką paczką została wysłana przesyłka.
Coś w tym niestosownego? Mięło w końcu 8 dni od Twojej deklaracji o wysyłce...

Agucha

[poprzednia][następna]