Koteczka Miłka

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro cze 06, 2007 20:35 Koteczka Miłka

Ostatnio na osiedlu rozmawiałam z osobą która dokarmia bezdomne koty - jest to starsza juz pani - mówiła mi że na osiedle ostatnio przybłąkała się szyletowa kocica z dwoma małymi kotkami (ich wiek można określic na 2 miesiące). Kotki Pani złapała i zawiozła do weta. P.Ela powiedziała że je zaadoptuje, gorzej z kotką - ją tez dało się złapać - nie była taka dzika, widać że kiedys miała dom - ale widać że znowu jest w ciąży..

Edit:
Kotka już wysterylizowana dzięki pieniądzom które uzbierałam za sprzedaż figurek na dogomani. Czuje się już dobrze i powolutku dochodzi do siebie. Jedziemy z jej kociakami do weta, coś się dzieje bo jeden strasznie kuleje na tylke nóżki :cry:

Edit:
Weterynarz nie powiedział niczego konkretnie, (oczywiście zrobił jakieś zastrzyki, szczepienia - co kosztowało nas ponad sto złoty) i powiedział że:
to po pierwsze może być jakaś kulawizna, która powinna niedługo 'zejść'
a po drugie że to może byc jakas choroba dziedziczna..
Na razie czekamy, kotek dostaje jakieś witaminy.

Jeśli nic się nie poprawi to będzie trzeba interweniować.

Edit:
Koteczkowi się polepszyło, powoli porusza łapkami tlnymi i stara się chodzić, specjalne szczepienia chyba pomogły:)

PS: Zdjęcia Miłki i jej dzieciaków wstawię dopiero gdy będe miec naprawiony aparat, więc to jeszcze trochę potrwa - nie zmarnuje tylu pieniędzy na naprawę za które moge kupic akrmę dla kotów:)
Ostatnio edytowano Sob cze 30, 2007 18:02 przez Gold chocolate, łącznie edytowano 4 razy

Gold chocolate

Od: Nie cze 03, 2007 15:45

Post » Nie cze 17, 2007 16:36

skąd jesteś, może uda się załatwić talon na tę sterylkę? :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09