SZCZĘŚLIWE ZAKOŃCZENIE !!!!- "niechciane kotki"

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 27, 2007 12:43 SZCZĘŚLIWE ZAKOŃCZENIE !!!!- "niechciane kotki"

Jestem z Myszkowa ( woj.śląskie )
Po powrocie z urlopu zobaczyłam kotkę, która ukrywała cos pod tarasem . Kotka- na moje oko- ok. roku , chyba wyrzucona w chwili gdy okazało się , że będzie miała malutkie przycupnęła w naszym domu po tarasem, urodziła trzy sliczne kociaki . Jest bardzo przyjacielsko nastawiona do ludzi, pozwoliła mi nawet na pojedyncze zabieranie kociaków do domku abym mogła przy dobrym świetle je pooglądać, są dwa kocurki i kociczka. Kocica dostaje regularnie jedzonko ale więcej nie mogę dla niej nic zrobić , niestety mój kot nie toleruje jej , w chwili gdy ją zauważy rzuca się nawet na mnie ( zawsze był łagodny) a jako , że od niedawna choruje na PNN nie mogę mu przysparzać stresów.
Moja siostra , która ma już dwa kotki-starą kociczkę i malutkiego kocura, którego przywiozła siostrzenica też nie może przyjąc następnego. Obawiam się o życie kotów , bo „szwagier” nie jest dobrym człowiekiem i może zrobić krzywdę maluchom i kociczce. Nie mam pojęcia jak je uchronić .
W tej chwili kotki mają ok. 4 tygodni , dla jednego znalazłam już domek-przynajmniej mam taką nadzieję i powoli będę mogła go przyzwyczajać do ludzi. Pozostałym również szukam domku, na razie bezskutecznie. Najbardziej szkoda mi tej dużej kocicy. Czarnulka- tak ja nazwałam przymila się przy każdym kontakcie , łasi,. mruczy… Naprawdę cudowny z niej kociak, tak bardzo mi jej szkoda ale nie mam żadnego pomysłu jak jej zapewnić dom( wszyscy znajomi już zapytani i nic).
Może komuś tutaj drgnie serce na widok maluchów i będzie chciał się nimi zaopiekować!!!!
A może ktoś chce już udomowioną kotkę , która naprawdę jest śliczna i ma takie piękne zielone oczy ??

chłopczyk:)
Obrazek
dziewuszka:D
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro sie 29, 2007 5:25 przez uska3, łącznie edytowano 2 razy

uska3

Od: Wto lip 03, 2007 7:48

Post » Wto sie 28, 2007 4:52

:(

uska3

Post » Wto sie 28, 2007 4:54

:(

uska3

Post » Wto sie 28, 2007 11:49

Niestety dowiedziałam się , że czarno biały kocurek też nie ma domku -pani zrezygnowała :( :( .Tak bardzo mi przykro malutki
:( :( :(
Obrazek

uska3

Post » Wto sie 28, 2007 11:53

uska, ogłaszasz te kociaki? np. na allegro?
bez ogłoszeń będzie ciężko.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Śro sie 29, 2007 5:24

I jest szczęśliwe zakończenie . :D :D :D :D
Pani na wsi niedaleko mojej miejscowości chciała mieć kotkę –ale nie malutką tylko ok. roczną . Czarnulka ( kocia mamusia) jak ulał pasuje dla Niej . Jak moja Mama pojechała zobaczyć co i jak to od razu znaleźli się chętni na maluszki –oczywiście za jakieś 3 tygodnie – do tego czasu Czarnulka będzie z nimi u swojej nowej Pani. Cieszę się niezmiernie, że udało się tej cudnej kociczce znaleźć domek- naprawdę zasługuje na niego. Myślę, że będzie szczęśliwa , duże połacie pól, brak szybko jeżdżących samochodów i myszek wokoło sporo…na pewno to lepsze niż życie w blokowej piwnicy co byłoby nieuchronne również dla jej maluszków. A tak wszystkie zamieszkają sobie na wsi
i do tego ja będę na bieżąco( moja Mama często tam bywa), ja zawsze też pomogę gdyby zaszła taka potrzeba .
Tak bardzo się cięszę  :D :D :D

uska3

Post » Śro sie 29, 2007 9:05

Dobra wiadomość :D

Tylko czy ta wieś, to taka prawdziwa wieś, z mentalnością wiejską, tzn. kot pije mleko i musi sobie łapać myszy żeby się najeść, a jak urodzą się małe, to potopić? Tak mi się kojarzy wieś...ale może niepotrzebnie panikuję, skoro nie mogę pomóc i wziąć tych kotów do siebie...

Czy ta pani wysterylizuje kotkę i czy małe też za parę miesięcy nie będą się rozmnażać? Oddając tam koty dobrze by było pogadać z tymi ludźmi i ewentualnie ich uświadomić.

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Śro sie 29, 2007 9:39

A potem dopilnować i ewentualnie pomóc w kastracji kociczek. :ok:
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Śro sie 29, 2007 10:03

Panią do której została oddana Czarnulka znam i wiem, że nie będzie tam kociczce źle( jedzonko to nie tylko myszki :)) a co do sterylizacji Czarnulki to już Jej mówiłam, że jak tylko odchowa malutkie to zabiorę kotkę do wet. ( tego od mojego Rudolfinka http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=62370&start=45 ) i ją wysterylizuję ( sama ta Pani zaproponowała ze nie chce mieć juz malutkich kotków- tylko tą kociczkę ) . A co do tych trzech maluszków to trudno mi w tej chwili coś powiedzieć , mam nadzieję że jak tylko dojdą do wieku w którym będzie możliwa sterylizacja lub kastracją będę o tym wiedziała i wtedy pomogę.
Pisałam o wsi z tego względu, że nie ma tam szybkich samochodów , jest dużo łąk , pól itp. ale ludzie( szczególnie młodsi ) mają już inną mentalność , więc mam nadzieję, że wszystko ułoży się dobrze.
Oby tak się stało!!!

uska3

Post » Pt sie 31, 2007 6:32

Wczoraj moja Mama odwiedziła kotki , zawiozła im wyprawke odemnie :)
Pani u której są powiedziała, że tak mądrej kociczki jeszcze nie widziała . Dała jej żwirek do załatwiania się, aby była przy maluszkach a ta myk na klamkę-otworzyła drzwi i wyszła na dwór załatwić swoje potrzeby :)) , potem myk i do domku do maluszków. Wczoraj jak Mama przyjechała "czarnulka" chodziła sobie dumnie po podwórku i zwiedzała teren-podobno wyglądała jak pani na włościach :D 8) - a maluszki w domku razem z 6letnią -córeczką tej Pani .
Jestem szczęśliwa, że to kochane czarne kociulisko znalazło domek :lol:

uska3