5 ŚLICZNYCH KOCIACZKÓW POSZUKUJE DOMKÓW

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 30, 2006 21:39 5 ŚLICZNYCH KOCIACZKÓW POSZUKUJE DOMKÓW

U mojego ciotecznego szwagra na działce w Klementowicach jest pięć ok. 5-miesięcznych kotków: trzy kocurki i 2 koteczki. Bardzo pilnie poszukują domów. Oto ich historia:
Przy końcu kwietnia, kiedy szwagier rozpoczynał sezon działkowy przyszła do niego mocno zabiedzona kotka w zaawansowanej ciąży. Ponieważ szwagier uwielbia wszystkie zwierzęta, nie mógł patrzeć na tą bidę i zaczął regularnie ją dokarmiać. Codziennie przywoził jej jakieś smakołyki, a ona regularnie go odwiedzała. Jak się potem okazało jest to kotka sąsiada - samotnego alkoholika, który na stałe mieszka w Klementowicach. Na początku maja byłam u szwagra i widziałam tą kotkę. Była już mocno pękata. Przy końcu maja przyniosła mu w pyszczku pięć dorodnych, już widzących kociąt. Przez cały dzień bardzo pracowicie je przenosiła, poknując trzy wysokie płoty. Szwagier był wniebowzięty. Kociaki śliczne, zdrowe, dorodne - sama radość. Na działce stoi olbrzymia chałupa, miejsce jest urokliwe, więc wakacje spędza tam cała bliższa i dalsza rodzina. Kociaki przez całe wakacje były mocno rozpieszczane, dobrze karmione, rosły jak na drożdżach. Szwagier nie chciał nawet słyszeć, żeby szukać im domów. Niestety lato się skończyło, działka opustoszała, a koteczki przyzwyczajone do opieki człowieka zostały tam. Na razie szwagier jeździ tam codziennie i kotki dokarmia. Jednak przy końcu października sezon działkowy się skończy i kotkami nie będzie miał się kto zająć. Szwagier jest wdowcem, rencistą, finanse dość kiepsko u niego wyglądają. Błaga mnie o pomoc w szukaniu domków dla kotów. Sam zobowiązał się wysterylizować trzyletnią matkę i zabrać ją do siebie. Dzisiaj właśnie byłam w Klementowicach. Kotki są naprawdę piękne. Lgną do ludzi, mruczą pięknie, cudownie się bawią. Wszystkie zdrowiutkie, przy apetycie, nadal lubią possać cyca. Szwagier mieszka w Puławach. Klementowice to wieś między Kurowem, a Puławami. Jeżeli ktoś z okolic Lublina, czy Puław zechce któregoś z kociaków szwagier gwarantuje transport.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

tzw

Od: Sob lut 11, 2006 15:06

Post » Sob wrz 30, 2006 23:36

tradycyjnie już ;) poproszę nieco zwięźlejsze ogłoszenie na maila :) pomogę szukać małym domów :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie paź 01, 2006 0:04

Będę naprawdę bardzo wdzięczna :D Kociaki są urocze. Ten krówek, który wygląda na biało-czarnego w rzeczywistości jest biało-niebieski :)
Przepraszam za rozwleczone ogłoszenie, nigdy nie umiałam się streszczać :wink:
Obrazek

tzw

Post » Nie paź 01, 2006 0:07

nie ma sprawy, chętnie pomogę, szczególnie że mamusia w dobrych rękach i miot był przypadkowy :)
Ja też niestety jestem gaduła, także na piśmie ;)

koteczki trzeba by już powoli... ciach, ciach... ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie paź 01, 2006 0:56

Treść ogłoszenia już wysłałam mailem. Jest dość krótkie :wink:
Obrazek

tzw

Post » Nie paź 01, 2006 1:48

Wstawiłam na Allegro :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie paź 01, 2006 15:29

Dziękuję :D Oferta prezentuje się znakomicie. Jeszcze raz wielkie dzięki
Obrazek

tzw

Post » Nie paź 01, 2006 15:52

nie ma za co, mam nadzieję, że moja pomoc przyniesie jakieś efekty :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon paź 02, 2006 12:43

Komu ślicznego kocurka :?: A może koteczkę :?:
Obrazek

tzw

Post » Śro paź 04, 2006 0:09

Biedne koteczki, nikt ich nie chce :cry: Idzie sroga zima, a te śliczne kicie zostaną na zimnej, zasypanej śniegiem działce. Czy nikt im nie da ciepłego domku :?:
Obrazek

tzw

Post » Czw paź 05, 2006 23:08

podnoszę :) Kotki są cały czas na Allegro i nie tylko, może ktoś się jeszcze zgłosi...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt paź 06, 2006 16:49

Na razie nie chcę się za bardzo cieszyć, żeby nie zapeszyć ale wszystko wskazuje na to, że jedna z panienek pojedzie w niedzielę do nowego domku :)
Obrazek

tzw

Post » Nie paź 08, 2006 20:37

Jedna z panienek jest już w nowym domku :D Ta co ma mniej kolru białego. Państwo przyjechali po koteczkę z Warszawy. Szwagier mówi, że długo zastanawiali się którą wybrać - obie takie śliczne :) Więcej szczęścia miała właśnie ta szara. Teraz domków szukają już tylko cztery kociaczki. O dziwo większe zainteresowanie wzbudzają dziewczynki. O kocurki nikt się nie pyta. Nie wiem dlaczego, przecież są takie urocze.
Obrazek

tzw

Post » Nie paź 08, 2006 20:40

po prostu tak się złożyło, ja np. wolę kocury, ale niestety nie mogę żadnego przygarnąć :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro paź 11, 2006 20:49

Nikt tu nie zagląda :cry: Nikt ich nie chce :?:
Obrazek

tzw

[następna]