Adopcyjna - działa!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw sie 03, 2006 21:22 Adopcyjna - działa!!!

Kochani mamy chwilowo awarię na adopcyjnej, nie możemy z Dagą odbierać poczty i tym samym przeczytać i zamieścić waszych ogłoszeń.

Prosimy o cierpliwość.
Ostatnio edytowano Pt paź 13, 2006 23:13 przez LimLim, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Sob sie 05, 2006 20:05

Czy już po awarii?
Ja dopiero teraz zobaczyłam to info, a wysłałam dziś kilka ogłoszeń.
Czy one przepadły?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie sie 06, 2006 11:30

mokkunia pisze:Czy już po awarii?
Ja dopiero teraz zobaczyłam to info, a wysłałam dziś kilka ogłoszeń.
Czy one przepadły?

ja tez się zastanawiam. Ale Twoje ogłoszenia mokkunia widać :)
Obrazek

Megge

Od: Nie sty 30, 2005 13:56

Post » Nie sie 06, 2006 11:51

Kochani ogłoszenia przeważnie przychodziły, tylko my z Dagą nie mogłyśmy otworzyć poczty i ich odebrać.

W tej chwili mamy do otworzenia, przeczytania, obrobienia i zamieszczenia 103 ogłoszenia :strach:

Prosimy więc osoby zainteresowane o cierpliwość, bo adopcyjna otwiera się baaardzo powoli.
Obrazek

LimLim

Post » Pon sie 07, 2006 9:45

Czyli nadal adopcyjna nie działa bo aktywne sa tylko ogłoszenia i usuń ogłoszenie. Kiedy będzie można zamieścić nowe ogłoszenia?
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Wto sie 08, 2006 13:14

Wystąpił problem ze zdjęciami- mieszały się lub jedno występowało w paru ogłoszeniach.
Obrazek

LimLim

Post » Wto sie 08, 2006 14:31

Mam prośbę o skasowanie ogłoszenia 6053 Emilka i 5509 Katja kotki już w nowych domkach. Pisałam o skasowanie na adopcyjnej ale chyba nie doszła ta informacja Dziękuję
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Wto sie 08, 2006 16:07

już :D
Obrazek

LimLim

Post » Pon sie 14, 2006 9:53

Adopcyjna ciagle nie działa. Od kilku dni próbuję wstawić ogłoszenie.
Załadka "Dodaj ogloszenie" - jest nieaktywna.
A moje tygryski z każdym dniem starsze .... :(

Elżbieta P.

Od: Śro lut 02, 2005 0:40

Post » Pon sie 14, 2006 11:54

No niestety, adopcyjna, jak i całe forum ma ciagle problemy :cry:

Ogłoszenia możecie wysyłać do mnie lub do Małgosi na pw.
Proszę tylko o zawarcie wszelkich informacji które są w formularzu adopcyjnym.
Teraz lepiej wysyłać ogłoszenia do mnie, Małgosi nie ma przez kilka dni.

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

Post » Sob sie 19, 2006 15:51

Pozwolę sobie wtrącić się... może tu, bo nie wiem gdzie z tym uderzyć :roll:
Otóż...
Szukam kotka do adopcji - przy takiej ilości ogłoszeń kotków szukających domu myślałam że nie będzie z tym większego problemu - nic bardziej mylnego...
Na adopcyjnej stronie jest cała masa ogłoszeń które już dawno nie są aktualne - to raz. Naprawdę można się zniechęcić dzwoniąc pod dziesiąty numer żeby się dowiedzieć że kicia już ma domek. Od dawna. Super - tylko po co to ogłoszenie jeszcze tam wisi?
Dwa - ogłoszenia na kociarni - nie wiem jak dla kogo - ale dla mnie są baaaardzo nieczytelne.
To że jakiś kotek czy kotki w danym wątku szukają domku to i bez szczegółowego opisu wiadomo, za to informacji o kotku trzeba szukać nieraz na kilkunastu stronach (a jak szybko chodzi forum każdy widzi) i jak się potem okazuje nie pisze o kotku nic oprócz tego że miziasty i kochany??? (a który nie jest...!!! :roll: )
Nie wiadomo - ile dokładnie ma mies - tyg. czy był odrobaczany, odpchlany, szczepiony(kiedy i na co), czy ma książeczkę zdrowia, czy chorował/choruje, czy ładnie się rozwija - chętnie je, rośnie... zdjęć nie ma, albo się nie otwierają... :roll: czy możliwy transport - czy raczej odbiór osobisty, jak się zachowuje kicia i co lubi - czego się boi... czy kastrowany/sterylizowana... no naprawdę można - jeśli się tylko chce - napisać dużo - nie spotkałam ani jednego ogłoszenia chyba które by takie informacje zawierały.
To wszystko nie ułatwia maluchom znalezienia domku :? To jest jak paczka w szarym papierze z odręcznym napisem KOT - nie chcę nikogo urazić - ale z punktu widzenia osoby szukającej kotka do zaadoptowania to właśnie tak to wygląda :(
Ja dość uparta i cierpliwa jestem... szperać lubię - ale ktoś kto nie ma do tego cierpliwości napewno da sobie spokój z szukaniem tutaj przyjaciela dla siebie.
Proponowałabym żeby na kociarni pierwszy post w wątku zawierał aktualne informacje na temat koteczka ( przecież jest funkcja zmiany treści ) - wszystko co możliwe jest do przekazania na jego temat. Ktoś kto szuka kotka - szuka dokładnych i szczegółowych informacji. I szczerych, żeby nikt nie miał obawy że "kupi kota w worku". Co też dla kociaków jest bardzo ważne, może w ten sposób uniknie się zwrotów kociąt (bo jak czytam są takie) i ogromnego stresu jaki jest z tym związany.

Pozdrawiam
Aga
Obrazek

AgaW

Od: Śro sie 09, 2006 2:53

Post » Sob sie 19, 2006 17:13

AgaW pisze:Na adopcyjnej stronie jest cała masa ogłoszeń które już dawno nie są aktualne - to raz. Naprawdę można się zniechęcić dzwoniąc pod dziesiąty numer żeby się dowiedzieć że kicia już ma domek. Od dawna. Super - tylko po co to ogłoszenie jeszcze tam wisi?

Czy możesz powiedzieć, które ogłoszenia są nieaktualne (podać numery)? Usuniemy je od razu. Możesz też zawsze skorzystać z opcji "usuń ogłoszenie".
Ogłoszenia na adopcyjnej nie są starsze niż 3 miesiące, starsze kasujemy. Staramy się tez kasować ogłoszenia nieaktualne na bieżąco, ale niestety, wiele osób nie zadaje sobie trudu poinformowania nas o nieakutalności oferty a sami nie jesteśmy fizycznie w stanie dzwonić lub mailować cały czas do wszystkich ogłoszeniodawców.

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

Post » Nie wrz 10, 2006 19:33

AgaW pisze:Dwa - ogłoszenia na kociarni - nie wiem jak dla kogo - ale dla mnie są baaaardzo nieczytelne.

Witam,
chciałabym dołączyć się do Agi. Również szukam kotka i byłoby mi znacznie łatwiej, gdyby już w tytule postu podana była lokalizacja. Dzisiaj otworzyłam mnóstwo wątków z Kociarni tylko po to, żeby zobaczyć, że kotek jest z drugiego końca Polski :)

Asia_L

Od: Pon sie 28, 2006 20:52

Post » Nie wrz 10, 2006 20:06

Asia_L pisze: Dzisiaj otworzyłam mnóstwo wątków z Kociarni tylko po to, żeby zobaczyć, że kotek jest z drugiego końca Polski :)

Asiu, jeśli wpadnie Ci w serce kotek z innego krańca Polski, a będziesz w stanie dać mu naprawdę wspaniały domek to pisz do osoby zajmującej się adopcją - w większości przypadków z transportem po Polsce nie ma problemu :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon wrz 11, 2006 15:19

Asia_L pisze:Witam,
chciałabym dołączyć się do Agi. Również szukam kotka i byłoby mi znacznie łatwiej, gdyby już w tytule postu podana była lokalizacja. Dzisiaj otworzyłam mnóstwo wątków z Kociarni tylko po to, żeby zobaczyć, że kotek jest z drugiego końca Polski :)

Asui, byłoby łatwiej zaproponować Ci kotka z bliska, gdybyś w profilu miła podane miasto :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

[następna]