Skopany kocurek szuka domku,okoliceŚląska i nie tylko

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 30, 2006 15:50 Skopany kocurek szuka domku,okoliceŚląska i nie tylko

Witam :)
Szukam domku dla kocurka, którego niedawno przygarnęłam. Nie może zostać ze mną ponieważ mam już dwie kotki i nie stać mnie na utrzymanie kolejnego.
Kocurek został znaleźony ponad tydzień temu w złym stanie. Okazało się, że został skopany i ma porażenie nerwowe lewej strony pyszczka. Lewe oczko ma niereaktywną źrenicę i takie już pozostanie. Dzięki zastrzykom jakie otrzymał potrafi już mrugać tą powieką więc nie grozi mu wysuszenie się okczka. Także dzięki zastrzykom wyleczyliśmy obrażenia wenętrzne.
Kotek ma także dość zniszczone ząbki, dwa z nich zostały usunięte, bo były pod ropą i ruszały się.
Kocurek został w środę wykastrowany a w pierwszy dzień jak go znaleźliśmy został dokładnie odpchlony.
Teraz pięknie zdrowieje, jego futerko pięknieje, wystarczy tylko odrobaczyć profilaktycznie (bo w kupce nie ma robaków) i zaszczepić.
Kocurek ma ok. 4 latka akceptuje inne koty i potrafi przyzwyczaić się do psa, jest kochany, daje się głaskać i wywala brzuszek i mruczy. Przyzwyczaja się do człowieka bardzo szybko.
Je mokrą karmę i rozmoczone suszki.
Tutaj jest link do wątku o kocurku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=45441&highlight=

A oto foty:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

celina13

Od: Wto maja 24, 2005 17:58

Post » Pt cze 30, 2006 17:48

fajny kicio,ale jakie biedactwo :cry: mam nadzieje,ze znajdzie domek w ktorym bedzie kochany:)trzymam kciuki!!!

annike

Od: Śro cze 21, 2006 18:35

Post » Pt cze 30, 2006 20:06

Zapowiada się na pięknego kocurka.
Lubię czarne koty o takim kształcie głowy :)
Mam nadzieję, że znajdzie dobry dom - zasługuje na niego. 8)
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Pt cze 30, 2006 20:32

ja też trzymam wielkie kciuki za czarnuszka. Kochanego domku szukamy!!!
Obrazek

Magda44

Od: Sob maja 21, 2005 20:36

Post » Sob lip 01, 2006 11:23

Do góry, kocio :ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34