URATOWANA 3 - tygodniowa KOTKA ma dom.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 30, 2005 17:20 URATOWANA 3 - tygodniowa KOTKA ma dom.

Witajcie,

jestem jeszcze w Tatrach, ale dziś przyjechała do mnie moja Mama - pracująca jako kwiaciarka krakowska. Wczoraj razem z Jej szefową (Anką) stały na stosiku jak zwykle. Upał tragiczny (35 stopni w cieniu...) i nagle moja Mama spostrzegła, że niedaleko nich stoi młody chłopak a przed nim pełza coś małego, położonego bezpośrednio na maksymalnie rozgrzanej płycie krakowskiego Rynku. :-/ Mama podeszła do niego... okazało się, że to maleńki kotek :evil: :!: którego ten chłopak znalazł, i chciał sprzedać. Mama z Anką mu go odebrały. Za darmo oczywiście. Kotek jest teraz u Anki. Udało się go odratować, choć był wycieńczony z upału... Na oko ma 3 tygonie. Maciupeńka, czarno - biała dziewczynka z czarną bródką. Jak tylko uda mi się zdobyć zdjęcia, wrzucę je do tego ogłoszenia. Anka nie za bardzo może zatrzymać tego kota... Ma już w domu 3 własne, psa, królika i... zostawionego jej na przechowanie i nigdy nie odebranego węża. Trudno będzie jej pozwolić sobie na kolejnego domownika. Pomimo, iż maluszkowi nie dzieje się obecnie w przejściowym domku krzywda - szuka on pilnie domku...

Ja mam teraz ograniczony dostęp do internetu, ale zaglądnę tu w poniedziałek, jak tylko uda mi się zejść z gór do centrum. Pozdrawiam Was serdecznie wszystkich! I trzymam mocno kciuki za to Maleństwo...

PS: A z bardziej optymistycznych wiadomości... Tika dzisiaj kończy roczek. :D Ależ ten czas leci... Niestety nie uda mi się jej w najbliższym czasie,. ze względu na odległość, z tej okazji porządnie wymiziać, ale zrobi to moja Mama w moim imieniu. A ja posłałam jej kilka szyszek. Jej, ależ ona lubi takie zabawki. :D Myślę, że się ucieszy. :-)
Ostatnio edytowano Pt sie 05, 2005 11:58 przez maijka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

maijka

Od: Śro wrz 01, 2004 20:41

Post » Nie lip 31, 2005 20:08

Maijka a moze przygraniesz malucha, jak juz to twojej rodziny trafił. Twoja Tica napewno ucieszy sie z takiego prezentu. Co dwa koty to nie jeden :wink:
"Nie chcę iść do raju, jeśli tam moje koty mnie nie przywitają"
"Stajesz sie odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś"
Obrazek
Inek i Kropek czyli Chłopaki

Corn

Od: Wto sie 31, 2004 13:45

Post » Pon sie 01, 2005 10:31

Corn - mała trafiła do znajomej mojej rodziny, a nie do nas. A to spora różnica...
Obrazek
Obrazek

maijka

Post » Pt sie 05, 2005 11:57

Po pierwsze... dziękuję Wam "za zainteresowanie" tym wątkiem...

Po drugie... cieszę się, że była jedna osoba zainteresowana z forum, która skontaktowała się ze mną przez pw. Aga - dziękuję!

Po trzecie... kotka zostaje u Anki. A więc ogłoszenie jest już nieaktualne.
Obrazek
Obrazek

maijka

Post » Wto sie 09, 2005 22:15

PS: Czy na tym forum kogoś obraziłam, że absolutnie nikt nie odpowiada ani słowem na moje posty?
Obrazek
Obrazek

maijka

Post » Śro sie 10, 2005 7:17

no! Takie szybkie adopcje to powinny tu byc co chwila.. :D no i głaski dla solenizantki :) :) :)
zielony

Post » Śro sie 10, 2005 8:39

maijka pisze:PS: Czy na tym forum kogoś obraziłam, że absolutnie nikt nie odpowiada ani słowem na moje posty?

Ja nie zauważyłam tego tematu :oops:
dobrze, że maleństwo już nie szuka
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Śro sie 10, 2005 17:49

Magija - dzięki od Tiki i ode mnie. :D

A Maleńka ma się jak najlepiej. :D I to mnie ogromnie cieszy. :D
Obrazek
Obrazek

maijka

Post » Śro sie 10, 2005 19:49

Oby częściej były takie dobre wiadomości!

Głaski dla solenizantki... :D

krystynka

Od: Czw lip 14, 2005 11:22