2 miesięczny rudasek i krówka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 18, 2013 11:18 2 miesięczny rudasek i krówka

Kociaki są w domach na wsi, jeszcze z kotkami, ale bez dobrej opieki, bez weta - jak to na wsi.
Jedna rodzinka to rudasek ze swoją siostrzyczką krówką. Chcialabym, zeby znalazly wspolny dom.
Druga - to 3 kocurki, buras w skarpetach i pingwinki.
Kociaki sa oswojone, wesole, podobno zdrowe.
Transport nie bedzie problemem. Szukam domów w Warszawie, Lublinie lub innym miescie, bez wypuszczania z domu.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Druga rodzinka - 3 kocurki juz maja domy :ok:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Czw wrz 05, 2013 22:51 przez Arcana, łącznie edytowano 5 razy

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 5 >>

Post » Nie sie 18, 2013 19:26 Re: 6 tygodniowe śliczności z Roztocza

Czy mamy kociąt zostaną wysterylizowane? Pomogę w obniżeniu kosztów, jeśli będzie trzeba - w Warszawie mam talony na darmowe zabiegi, a piszesz, że masz transport. Przetrzymam koty u siebie w okresie okołozabiegowym. Szkoda, żeby dalej trwało błędne koło rozmnażania :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie sie 18, 2013 20:27 Re: 6 tygodniowe śliczności z Roztocza

Watpie, czy zostana wysterylizowane, jak sie nie znajda pieniadze na ten cel. I watpie, czy realny jest transport kotek 250 km na sterylke. Transport tylko na odcinku Szczebrzeszyn - Lublin kosztuje tyle co sterylka na miejscu. Jak chcesz pomoc, skontaktuj sie z dora2010, ktora jest ze Szczebrzeszyna. Ma jeszcze kotke na dzialce do sterylki i kolejne kociaki prawie 4 miesieczne, slabo oswojone.

Arcana

Post » Nie sie 18, 2013 20:33 Re: 6 tygodniowe śliczności z Roztocza

Arcana pisze:Watpie, czy zostana wysterylizowane, jak sie nie znajda pieniadze na ten cel.

mam trochę wolnej kasy z czasów kiedy więcej zarabiałam (czyli do lipca, ech...), mogę pomóc, albo nawet w razie potrzeby pokryć koszty.

Zawsze też można wziąć pod uwagę tabletki, koszt - 2 zł tygodniowo za kotkę.

I watpie, czy realny jest transport kotek 250 km na sterylke. Transport tylko na odcinku Szczebrzeszyn - Lublin kosztuje tyle co sterylka na miejscu. Jak chcesz pomoc, skontaktuj sie z dora2010, ktora jest ze Szczebrzeszyna. Ma jeszcze kotke na dzialce do sterylki i kolejne kociaki prawie 4 miesieczne, slabo oswojone.

gmina nie ma możliwości pomóc? Na pewno jest większa szansa niż w przypadku tych kotek. Mogę przekazać fanty na bazarki.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie sie 18, 2013 20:49 Re: 6 tygodniowe śliczności z Roztocza

Napisz PW do dory. :) Temat byl juz walkowany nawet na forum i zawsze jest impas i kolejne kociaki. Ostatnio nawet tu viewtopic.php?f=13&t=154963&p=10039617#p10039617

Arcana

Post » Nie sie 18, 2013 20:55 Re: 6 tygodniowe śliczności z Roztocza

Arcana pisze:Napisz PW do dory. :) Temat byl juz walkowany nawet na forum i zawsze jest impas i kolejne kociaki. Ostatnio nawet tu viewtopic.php?f=13&t=154963&p=10039617#p10039617

chętnie :) natomiast bardzo bym się ucieszyła, jakby udało się i te kotki - matki kociąt z tego wątku- wyciąć. Jeśli cena nie jest wygórowana (jak na warszawskie warunki, bo do takiego poziomu jestem przyzwyczajona) podołam pomóc i tu i tu.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie sie 18, 2013 21:12 Re: 6 tygodniowe śliczności z Roztocza

Trzy kocurki oglaszam wlasnie na prosbe dory. Dwojke z rudym na prosbe pani Krystyny spod Zamoscia. Ona tez nie ma na sterylki dla calej okolicy, kociaki sa u kogos na wsi. A kto tam sterylizuje kotki :evil:

Arcana

Post » Nie sie 18, 2013 21:14 Re: 6 tygodniowe śliczności z Roztocza

Arcana pisze:Trzy kocurki oglaszam wlasnie na prosbe dory. Dwojke z rudym na prosbe pani Krystyny spod Zamoscia. Ona tez nie ma na sterylki dla calej okolicy, kociaki sa u kogos na wsi. A kto tam sterylizuje kotki :evil:

Rozumiem. Postaram się pomóc. Kaskę mam jeszcze, gorzej z czasem...

postaram się pomóc też z bazarkami, ale dopiero we wrześniu okaże się, czy podołam czasowo czy będę musiała kogoś "wykorzystać" ;)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie sie 18, 2013 22:18 Re: 6 tygodniowe śliczności z Roztocza

Radzilam dorze, zeby zalozyla watek na Miau z prosba o pomoc w sterylkach.

Arcana

Post » Pon sie 19, 2013 16:02 Re: 6 tygodniowe śliczności z Roztocza

Bardzo dziekuje za pomoc :1luvu:
Problem jest,a ja nie ogarniam tego.jesli ktos mieszka na wsi zabitej dechami wie jaki jest problem z kotkami.
teraz mam zgloszenie ,ze na wsi mieszka 80letnia kobieta i ma duzo kotow,w tym kotek,ktore sie rozmnazaja
ostatnio znalazla wyrzucone w pudelku kocie,ktore okazalo sie rowniez kotka
kobieta ma dobre serce,skoro ma tyle kotkow,ale jest to juz starsza osoba i potrzebuje pomocy
moze uda mi sie w tym tyugodniu tam pojechac
co do tych kotkow,ktore wstawila ludka,to fakt,jesienia zabrala od tej kotki 4 maluchy,a teraz znowu
gmina? prosze.......przeciez napisac moglabym ksiazke o "pomocy" gminy
pracownik gminy klamie,taki sam jest burmistrz i tak wyszkolil pracownika
ona mowi,ze tak pomoc bedzie,wet juz wie,ze ma to czy tamto,ze dzwonila do niego,i okazuje sie,ze nie dzwonila ,a wet nie wie o zadnej pomocy ze strony gminy.
Unika mnie,ucieka przede mna,klamie i co ja mam zrobic?
moze poskazyc sie burmistrzowi? a on powie/tak jak raz mi powiedzial/ kotki ,pieski,nie macie co robic,ludzie,dzieci potrzebuja pomocy....o przepraszam nie powiedzial tego do mnie,tylko kolo mnie,bo on do takich jak ja sie nie odzywa.
A co do tej kobiety,to poradzilam jej,zeby sama poszla do gmniny po pomoc,chociaz z gory wiedzialam jak to sie skonczy.I oczywiscie byla,powiedziala,ze przygarnela bezdomna kotke,teraz ma problem,bo kotka sie rozmnaza i ona prosi o pomoc.I uslyszala,ze teraz to jej problem,bo jak przygarnela to kotka jest juz jej,a gmnina nie bedzie ster.ludziom kotek.
A co do ustawy? Gmina ma to gdzies.Od lat walcze z gmina,zdrowie juz stracilam,probowalam prosba i grozba.
Kod:
Obrazek

dora1020

Od: Nie maja 09, 2010 21:31

Post » Pon sie 19, 2013 16:04 Re: 6 tygodniowe śliczności z Roztocza

Aha,byla w tej gmnie Fundacja Emir, Stowarzyszenie Aza, Fundacja Elpis.
Nikt nie byl w stanie pomoc,nikt.
Kod:
Obrazek

dora1020

Post » Pon sie 19, 2013 16:14 Re: 6 tygodniowe śliczności z Roztocza

Dziekuje Arcana za zalozenie watku :1luvu:
Kod:
Obrazek

dora1020

Post » Pon sie 19, 2013 18:32 Re: 6 tygodniowe śliczności z Roztocza

dora1020 pisze:Bardzo dziekuje za pomoc :1luvu:
Problem jest,a ja nie ogarniam tego.jesli ktos mieszka na wsi zabitej dechami wie jaki jest problem z kotkami.
teraz mam zgloszenie ,ze na wsi mieszka 80letnia kobieta i ma duzo kotow,w tym kotek,ktore sie rozmnazaja
ostatnio znalazla wyrzucone w pudelku kocie,ktore okazalo sie rowniez kotka
kobieta ma dobre serce,skoro ma tyle kotkow,ale jest to juz starsza osoba i potrzebuje pomocy
moze uda mi sie w tym tyugodniu tam pojechac
co do tych kotkow,ktore wstawila ludka,to fakt,jesienia zabrala od tej kotki 4 maluchy,a teraz znowu
gmina? prosze.......przeciez napisac moglabym ksiazke o "pomocy" gminy
pracownik gminy klamie,taki sam jest burmistrz i tak wyszkolil pracownika
ona mowi,ze tak pomoc bedzie,wet juz wie,ze ma to czy tamto,ze dzwonila do niego,i okazuje sie,ze nie dzwonila ,a wet nie wie o zadnej pomocy ze strony gminy.
Unika mnie,ucieka przede mna,klamie i co ja mam zrobic?
moze poskazyc sie burmistrzowi? a on powie/tak jak raz mi powiedzial/ kotki ,pieski,nie macie co robic,ludzie,dzieci potrzebuja pomocy....o przepraszam nie powiedzial tego do mnie,tylko kolo mnie,bo on do takich jak ja sie nie odzywa.
A co do tej kobiety,to poradzilam jej,zeby sama poszla do gmniny po pomoc,chociaz z gory wiedzialam jak to sie skonczy.I oczywiscie byla,powiedziala,ze przygarnela bezdomna kotke,teraz ma problem,bo kotka sie rozmnaza i ona prosi o pomoc.I uslyszala,ze teraz to jej problem,bo jak przygarnela to kotka jest juz jej,a gmnina nie bedzie ster.ludziom kotek.
A co do ustawy? Gmina ma to gdzies.Od lat walcze z gmina,zdrowie juz stracilam,probowalam prosba i grozba.

Myślę, że można to eskalować wyżej w hierarchii samorządowej, jeśli oczywiście masz chęć i siłę. Pomogło z pewnym miastem na południu Polski ;)

Trzymam kciuki i pamiętaj o moich fantach na bazarki :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon sie 19, 2013 22:13 Re: 6 tygodniowe śliczności z Roztocza

dora1020 pisze:co do tych kotkow,ktore wstawila ludka,to fakt,jesienia zabrala od tej kotki 4 maluchy,a teraz znowu

To byla ta czwórka?
Obrazek

Te poszly do domow 20 kwietnia tego roku, a nie jesienią. Tez malutkie srajdki, 2 miesieczne. Czyli kotka natychmiast miala nastepne. Nawet umaszczenia takie same.

Arcana

Post » Wto sie 20, 2013 17:00 Re: 6 tygodniowe śliczności z Roztocza

Tak,to sa te kotki,moze i w kwietniu,ja juz nie pamietam dokladnie,ze duzo tego mam.
Ale to juz ostatni raz.VeganGerl pokryje koszty sterylizacji tej kotki,za co bardzo jej dziekuje :1luvu:
Dzisiaj sie dowiedzialam,ze kolejna patologia ma 5 malych kotkow :(
Kod:
Obrazek

dora1020

[następna]