Re: Dom wychodzący dla kota / Komorów/ nieaktualne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 24, 2013 8:38 Re: Dom wychodzący dla kota / Komorów/ nieaktualne

Cześć wszystkim

Koleżanka mojej mamy poszukuje kocura / kotki po kastracji/ sterylce w odcieniach rudości w wieku powyżej 1 roku.
Oferuje: dobry dom dla potencjalnego kota, ale z opcją wychodzenia. Wiem , że w przeszłości miała już koty , czyli to doświadczony dom.
Mieszka w dzielnicy domów jednorodzinnych w domu z ogrodem , do którego kot będzie miał dostęp.
Najlepiej byłoby gdyby kot był z bliskich okolic Komorowa: Pruszków, Brwinów, Warszawa.

Dzięki z góry za pomoc
Anka
Ostatnio edytowano Pt sty 25, 2013 11:01 przez Tulula, łącznie edytowano 1 raz
http://www.afn.pl/... zajrzyj....

Tulula

Od: Pt paź 06, 2006 9:56

Post » Czw sty 24, 2013 9:05 Re: Dom wychodzący dla kota / Komorów

zaznaczę
czy tri lub szylka wchodzi w grę?
mamy rude kocurki ,ale niewiem czy mogą być wychodzące..bo mają "defekty".
Wszystko zależy od tego jak bardzo bezpieczna to okolica.

Co się stało z kotem tych Państwa?
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw sty 24, 2013 9:20 Re: Dom wychodzący dla kota / Komorów

cześć
Okolica jest bezpieczna - ale w razie dodatkowych pytań poproszę mamę o telefon do koleżanki - najlepiej będzie porozmawiać z nią bezpośrednio , wypytać, umówić się na wizytę adopcyjną. Co do poprzedniego kota - wiem tyle, ze odszedł ze starości.
Wszystkie koty z rudościami wchodzę w grę:)

Tulula

Post » Czw sty 24, 2013 9:31 Re: Dom wychodzący dla kota / Komorów

ok
Co prawda Toruń,ale myślę że się zaprezentujemy.

Obrazek
Roxana (nie jestem pewna czy się nada jako wychodzący kot -ale na wszelki wypadek ją pokażę) :wink:

Obrazek
Obrazek
Żwirka-super przytlanka, idelana jako jedyny kot w domu.

kontakt na meila

kontakt@fundacjakot.pl
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw sty 24, 2013 13:50 Re: Dom wychodzący dla kota / Komorów

Beciu, dziękuję za odzew - śliczne te Twoje koty.
Czy jeśli byłaby szansa na adopcję , byłaby możliwość dowiezienia kota np. do Warszawy?

Tulula

Post » Czw sty 24, 2013 13:57 Re: Dom wychodzący dla kota / Komorów

tak, zawsze zawozimy koty osobiście.
Jednak to wstępna propozycja.Wiadomo że obie strony muszą się jeszcze dogadać :wink: ja tylko wstawiam fotki .

kontakt tak jak podałam
:)
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw sty 24, 2013 14:16 Re: Dom wychodzący dla kota / Komorów

Komorów jest podwarszawską miejscowością, jednak gęsto zabudowaną, drogi są asfaltowe i mocno uczęszczane.
Oczywiście, każdy adres warto sprawdzić (w mapach google czy zumi od razu widać okolicę po wpisaniu nazwy ulicy i numeru domu), ale nie spodziewałabym się tam bezpiecznego miejsca dla wychodzącego kota. :?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw sty 24, 2013 14:32 Re: Dom wychodzący dla kota / Komorów

Agneska pisze:Komorów jest podwarszawską miejscowością, jednak gęsto zabudowaną, drogi są asfaltowe i mocno uczęszczane.
Oczywiście, każdy adres warto sprawdzić (w mapach google czy zumi od razu widać okolicę po wpisaniu nazwy ulicy i numeru domu), ale nie spodziewałabym się tam bezpiecznego miejsca dla wychodzącego kota. :?

Agneska -pisząc 'dogadać " nie mam na myśli -wymienic adresy i zawieźć kota :wink:
Zwykle bardzo ostrożnie podchodzimy do domów wychodzących - z naciskiem na BARDZO.
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw sty 24, 2013 14:46 Re: Dom wychodzący dla kota / Komorów

Ja również zalecam sprawdzić dom przed adopcją, nie oddałabym kota do miejsca , którego nie byłabym pewna.
slużę namiarami na Panią chętną do adopcji kota - na pewno można się z nią umówić i zobaczyć w jakich warunkach kot by mieszkał.
Agneska - zaznaczam tylko, że Komorów nie leży w sercu autostrady :) nie każdy dom wychodzący w dzielnicy domów z ogrodami oznacza niebezpieczeństwo.

Tulula

Post » Czw sty 24, 2013 21:03 Re: Dom wychodzący dla kota / Komorów

Zajrzymy - dziękuję za Milanówek :)

Tulula

Post » Pt sty 25, 2013 1:08 Re: Dom wychodzący dla kota / Komorów

Tulula - pytałaś na moim wątku (Pruszkowianki i cmentarniaczki...) o kotka do adopcji. Z moich tymczasów żaden nie nadaje się do domu wychodzącego.

Jestem też wolontariuszką w schronisku w Milanówku. W tej chwili nie mamy kota odpowiedniego do domu wychodzącego - są albo koty do doswojenia (tu się zawsze obawiamy, że taki kot mimo okresu przejściowego w nowym domu może zwiać), albo koty chore - szylkretkę i rudasa, nosicieli wirusa FIV, a one bezwzględnie nie mogą wychodzić.
Linki, które podała Szalony Kot (dzięki Martyna :)), to linki do kotów, które są w domach tymczasowych, ale nie są z naszego schronu. Dwóch pierwszych nie znam, trzecia to moja tymczasowiczka Tosia.
Czwartą koteczkę, Emmę, poznałam. Jest niesamowitym miziakiem, widziała mnie po raz pierwszy, a od razu do mnie podbiegła i mruczała :). Emma ma też jedną niespotykaną cechę - wyciąga łapkę na powitanie :). Na działce, na której pomieszkuje, ma naprawdę ciężkie życie - właściciele sąsiednich działek koniecznie chcą się pozbyć kotów. Emma, ze względu na swoją ufność jest bardzo narażona na niebezpieczeństwa, została już raz pobita... Dla niej adopcja byłaby wybawieniem.
W ogłoszeniu jest podany numer telefonu do Pani, która dokarmia Emmę na działce. Emma przebywa w Pruszkowie.

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Pt sty 25, 2013 6:56 Re: Dom wychodzący dla kota / Komorów

3 letnia wysterylizowana ruda kicia, obecnie dokarmiana na dzialkach, oswojona, biega za czlowiekiem

Obrazek

No, ale tez warunek, ze dom nie przy ulicy.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Pt sty 25, 2013 11:00 Re: Dom wychodzący dla kota / Komorów/ nieaktualne

Dziękuję wszystkim za zaangażowanie – właśnie dostałam informację, że Pani już przygarnęła kota.

Pozdrawiam,
Ania

Tulula