» Sob wrz 29, 2012 20:55
Re: [Słupsk/Olsztyn] kocie sieroty do adopcji.
Wiek.. ok 4 miesięcy, dokładnie nie wiadomo. Dotarła do mnie w pierwszej połowie czerwca jako maleńki okruszek.
Charakter.. uwielbia zabawę dosłownie wszystkim, czasem budzi się w niej niezła wyścigówka i biega jak opętana. Ale najbardziej ze wszystkiego uwielbia towarzystwo człowieka. Pcha się na kolana, mruczy, zasypia razem ze mną w łóżku. Nie sprawia problemów, jeśli np oglądam jej zęby czy uszy. Ostatnio zaczęła domagać się pieszczot. Rozdaje buziaki na prawo i lewo, strasznie całuśna się zrobiła. Przymila się, liże po rękach. Taka po prostu kocia sierotka potrzebująca człowieka i jego miłości. A w zamian da o wiele więcej, naprawdę.
Inne zwierzaki... W pokoju mam ptaki i szczury. Na ptaki zwracała uwagę na początku, ale teraz tylko biega za nimi jak latają luzem. Wystarczy ją słownie skarcić i już odpuszcza. Ze szczurami się bawi, nie robi im krzywdy.
Na psa pewnie by fukała i syczała (nie sprawdzałam, ale jej siostra tak robiła gdy zobaczyła psa po raz pierwszy).
Co mogę o niej jeszcze napisać... zainteresowani niech pytają. Wykarmiłam kociaka butelką, robiłam mu masaże itp, więc zależy mi na dobrym domu.
Właśnie polożyła mi się na kolanach, przewróciła na plecki i patrzy na mnie, zaczepiając mnie łapkami.