2 słodkie kociaki

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 23, 2012 17:39 2 słodkie kociaki

Wczoraj mój chłopak przygarnął 2 kociaki z ogłoszenia na stronie internetowej, niestety po kilku godzinach jego brat dostał gorączki, wysypki i trafił do szpitala, okazało się że jest uczulony na kociaki. Kotki są przesłodnie, mają ok 2 miesięcy. Niestety sama posiadam psa oraz kota który nie toleruje innych zwierząt, kociaki przebywają u mojej przyjaciółki, ale ona może je przetrzymać jedynie do jutra. Kiedy próbowałam się skontaktować z Panią od ogłoszenia okazało się ze ma wyłączony telefon, wygląda na to, że chciała pozbyć się problemu. Szukałam nowego właściciela do kociaków wśród znajomych, ale niestety nie udało mi się znaleźć. Mogą mi Państwo doradzić co mam dalej zrobić?

osobistaa

Od: Pon lut 06, 2012 23:00

Post » Sob cze 23, 2012 20:45 Re: 2 słodkie kociaki

Nie znam się na alergii, ale nie wydaje mi się prawdopodobne, aby z powodu uczulenia gorączka wystąpiła, i to tak błyskawicznie... Oraz nie wydaje mi się prawdopodobne, aby lekarzom udało się zdiagnozować uczulenie na koty w ciągu jednego dnia. Słyszałem, że jak lekarz usłyszy, że w domu jest kot, to od razu wydaje "diagnozę", że to alergia na kota. Patałachy, nie lekarze. Moim zdaniem nie należy się przyznawać, że jest kot w domu :twisted: . Wtedy lekarze naprawdę wezmą się za diagnozowanie i szukanie przyczyny choroby. Przecież to ich zawód i powinność! I za to biorą pieniądze!

Na twoim miejscu przetrzymałbym w domu te bidy, skoro twój chłopak nie może. Choćby w łazience czy innym oddzielnym pomieszczeniu. A w tym czasie intensywnie szukałbym im domku: przez ogłoszenia na portalach ogloszeniowych, przez ogłoszenia "papierowe" w lecznicach weterynaryjnych itp.

Napisz, skąd jesteś i koniecznie foty kociaków!

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08