Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 02, 2009 17:22

A jakie mądre :) jedna noc z kuwetką i kuwetkują :) nawet specjalnie nie musiałam ich tego uczyć...

Cyryl jeszcze pudłuje...bo troche zaa wyska jest ta kuweta...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto cze 02, 2009 22:00

w końcu wceluje :wink:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto cze 02, 2009 23:41

Znowu nie złapałam kotkow z Robotniczej.Jest wśród nich piękna szylkrecia
Strasznie strachliwe są i ostrożne i nie wiem czy sie uda je złapać.Tracę już cierpliwość.Jeżdżę tam codziennie,wystaję,marznę a one w nos mi się śmieją razem z mamusią :evil:
Kotek z podwórka od Weganki w DT u Pani Gabrysi.jest oswojony czarno-biały chyba dziewczyna.Miałyśmy przeboje z karmicielką,która kazała kotka natychmiast wypuścić,bo on ma u niej najlepiej na świecie :evil: A chudy jest bardzo i chory :evil: Nie oddałyśmy :D Na pewno ma ok 4 miesiące a nie jak nas poinformowano 6 tyg :lol: Najważniejsze,że go mamy :D
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Wto cze 02, 2009 23:48

Obrazek

Jakbyś widziała taką przepiękną szylkrecię... to moja Maśka...zaginęła...

seja

Post » Śro cze 03, 2009 7:38

seja pisze:Obrazek

Jakbyś widziała taką przepiękną szylkrecię... to moja Maśka...zaginęła...

Wiem cały czas sie rozglądam :(
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Śro cze 03, 2009 8:54

Wczoraj zawiozłam Gabi do nowego DT by móc wziąść rude w potrzebie .....Gabi trafiła do Magdy i Marka którzy adoptowali ode mnie Abi czyli siostrę Gabi .....wczoraj jak koteczki razem były to musieliśmy się zastanawiać która jest która :) Abi ma u Magdy i Marka bardzo dobrze przytyła taka kluseczka się zrobiła uwielbia siedzieć im na ramieniu i chodzą tak z nią po całym mieszkaniu ....jednym słowem i kot i właściciele zadowoleni i ja też :)
Brysio jest jeszcze u mnie bo czekam aż chętny przyjedzie go obejrzeć .
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro cze 03, 2009 8:55

kinga-kinia pisze:.....wczoraj jak koteczki razem były to musieliśmy się zastanawiać która jest która .

A może Gabi zostanie na stałe z siostrą? :twisted: :twisted: :twisted:

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Śro cze 03, 2009 9:24

yammayca pisze:
kinga-kinia pisze:.....wczoraj jak koteczki razem były to musieliśmy się zastanawiać która jest która .

A może Gabi zostanie na stałe z siostrą? :twisted: :twisted: :twisted:

Też sie nad tym zastanawiałam bo to super domek ale doszłam do wniosku że chyba wolała bym żeby Magda i Marek od czasu do czasu byli naszym DT ...jak Gabi by u nich została to już nam nie bedą mogli pomagać bo by mieli 3 koty w sumie...
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Śro cze 03, 2009 21:44

Obrazek

seja

Post » Czw cze 04, 2009 9:42

seja pisze:Obrazek

ale im dobrze :D
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Czw cze 04, 2009 21:16

MAM PYTANIE- KTO PRZEJMIE ODBIERANIE TELEFONU PKDT JAK JA PÓJDĘ RODZIĆ I PO URODZENIU MAŁOLATÓW????????????????
trudna fucha.....ja codziennie wysłuchuję kilku historii karmicielek z całego trójmiasta, muszę udzielac na bieżąco informacji, przyjmowac lub odmawiać zgłoszeń. dodam, że telefon dzwoni niemalże całołodobowo, bo i o 7.00 ludzie coś chcą i o 22.00 i w niedzielę podczas obiadu rodzinnego, tudzież w święta takie jak majówka.
miałam dzis zgłoszenia:
- mama naszej forumowiczki, ludzie z przymorza mają ok 20 swoich kotów. mają w piwnicy czarnego kocurka- mają wysłać majce fotkę. proszą o pomoc w wyadoptowaniu. powiedziałam, ze obecnie mamy full w DT ALE ŻE CHĘTNIE UMIEŚCIMY NA STRONCE....no chyba, że któraś z was pragnie zabrac na DT małego czarnuszka?
- DZWONIŁA P. Z WRZESZCZA, DOKARMIA KOTY NA UL. SZOPENA!!!!!! PATROL PODAŁ JEJ DO NAS NUMER, JA ZAŚ SKIEROWAŁAM PANIA DO PATROLU PONOWNIE. NIC NIE MOŻEMY POMÓC, BO PANI, POMIMO, ŻE DOKARMIA TAM KOTY- NIE MIESZKA TAM A MIESZKAŃCY STOSUJA WOBEC NIEJ REPRESJE- JEST POPYCHANA, POSZTURCHIWANA, MISKI Z KARMĄ SĄ NISZCZONE. PANI BŁAGAŁA O POMOC, MÓWIŁA, ZE KOTY NADAL BĘDZIE KARMIC, ALE STRASZNIE BOI SIE TAMTYCH LUDZI. NAJGORSZA JEST SPRZATACZKA, KTÓRA- OBLAŁA JA NAWET KOCIM ŻAREŁKIEM :!: my chyba nic nie możemy zrobić, ponad to, że można tam pojechać i rozdać gamoniom ulotki edukacyjne? patrol ma mundury, legitymacje, uprawnienia. tak swoja droga to mieszkańcy nie powinni byc agresywni, ale mają prawo nie godzic sie na interwencje żywnościowa osoby z zweWnątrz, twierdzą, ze koty rozmnażają się, że śmierdzą..... ŻADEN KOT NIE JEST STAMTĄD WYSTERYLIZOWANY/KASTROWANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw cze 04, 2009 22:48

Ludzie są beznadziejni.zamiast złożyć sie na sterylki tych kotów to wolą poszturchiwać karmicielkę.No nie mogę :evil: :evil: :evil:
Pojade tam.Możecie dać mi namiar na tę Panią,ktora karmi koty?
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Czw cze 04, 2009 23:36

Ja od dłuższego czasu się nad czymś takim zastanawiam:

Czy moglibyśmy uderzyć do wspólnot mieszkaniowych o "sponsoring" sterylek kotów, które znajdują się w obrębie ich terenu?

My koty wyłapiemy (praca gratis :( ) a oni zapłacą za sterylki...

Co Wy na to?

Do łapanek się pisze jako pierwsza , jakby co ;)

seja

Post » Czw cze 04, 2009 23:46

seja pisze:Ja od dłuższego czasu się nad czymś takim zastanawiam:

Czy moglibyśmy uderzyć do wspólnot mieszkaniowych o "sponsoring" sterylek kotów, które znajdują się w obrębie ich terenu?

My koty wyłapiemy (praca gratis :( ) a oni zapłacą za sterylki...

Co Wy na to?

Do łapanek się pisze jako pierwsza , jakby co ;)

Super pomysł.Jak Maja znajdzie chwilkę to poprosimy ją aby wystosowała pismo do spółdzielni.Powysyłamy albo pozawozimy do najbardziej antykocich.Ja znam już jedną.Spółdzielnia Chełm :evil: Osobiście parę lat temu walczyłam o kocią budkę zrobioną przez mojego sąsiada.Okociła sie w niej kotka.Budka wylądowała na śmietniku a kotkę na moich oczach zagryzły psy.Była śliczną trikolorką :(
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pt cze 05, 2009 0:12

Bezdomne koty spędzają sen z powiek niejednej spółdzielni/wspólnocie.
Nie wszyscy mieszkańcy lubią koty...w związku z tym kochają szczury :twisted:

Są wojny z lokatorami kolekcjonującymi koty i bankowo na zebraniach wspólnot/spółdzielni te tematy są poruszane.
Spółdzielnia nie ma ludzi i zaplecza srzętowego do tego(my mamy), za to ma coś takiego jak pieniążki(z którymi u nas wiadomo).

Szczury przenoszą straszne choroby(wirus zapalenia wątroby typu E,dur plamisty,włośnica ,wścieklizna,histoplazmoza,hymenolepioza,gorączka krwotoczna z zespołem nerkowym) i dobrze jakby koty się nimi zajmowały.

seja

[poprzednia][następna]