Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro sty 05, 2011 19:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Nie będę pisać bo nie mam słów.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Śro sty 05, 2011 19:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

O matko!!!!! rozpacz!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro sty 05, 2011 19:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Werneu pisze:Nie będę pisać bo nie mam słów.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tam są oczka, to spojówki takie spuchnięte 8O

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro sty 05, 2011 20:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

O matko, co się stało? przecież było chyba lepiej?

Asia K

Od: Wto lis 23, 2010 22:26

Post » Śro sty 05, 2011 20:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Asia K pisze:O matko, co się stało? przecież było chyba lepiej?

To nie Laura , to chyba nowe kocię...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro sty 05, 2011 20:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

To kolejna kicia 3 miesięczny samczyk na szczęście są gałki trzeba leczyć
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Post » Śro sty 05, 2011 21:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

JEZU weronika skąd ten kotek się wziął/ to ten znaleziony przez marcina ch? gdzie on teraz jest? boże jeszcze gorzej wygląda niż laura :( daj go szybko na WA!!!! nie mam komentarza nawet na to nieszczęście.....
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro sty 05, 2011 22:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

uwaga uwaga mam do wydania 2 budki pojedyncze super stan nowe, zrobione przez arka poker!!!!!! komu potrzebne????????????może weronika weźmie do siebie do ogrodu dla kotuchów wychodzących?

miałam oddać sąsiadce,ale ona powiedziała że ona pogoni koty spod balkonu, bo jej nie stać na ich karmienie. co za stara nie powiem co :?
do tej pory dawałam jej karmę, pomagałam w przychodni na jaskółczej odrobaczac, sterylizować, szczepić w razie potrzeb, a ona nauczyła te koty jedzenia u siebie, oswoiła a teraz mówi, ze je pogoni i nie chce budy :( po prostu dostała ostatnio ode mnie tylko 5 kg karmy i to miał byc szantaż emocjonalny, a ja naprawdę nie mam karmy żeby dać więcej tej babie :? i tak odsypałam z wora moich zwierzaków.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Śro sty 05, 2011 22:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Dzięki sabina ale moje koty mają dom a raczej dzikich by nie dopuściły bo ja chciałam zabudować pod balkonem ale by moje koty nie dały żyć obcym.
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Post » Śro sty 05, 2011 23:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

sabina skaza pisze:miałam oddać sąsiadce,ale ona powiedziała że ona pogoni koty spod balkonu, bo jej nie stać na ich karmienie.

Kurde, to jest właśnie najgorsze, jak ktoś zaczyna coś robić, przyzwyczai do czegos koty, to nie może tak sobie zmieniac zdania...
Tak jak ci ludzie z kamienicy gdzie pracuję, przez to musiałam wziąć do domu Filipkę i Kitkę a przecież mogły sobie żyć tam na podwórku, tylko sąsiad niepotrzebnie je przyzwyczaił do wchodzenia do mieszkania a potem się rozmyślił i przyszły mrozy a drzwi zamknięte :evil:
Biedne siedziały ciągle na schodach, i patrzyły w okna czy im ktoś otworzy drzwi :(

My z Dorotą naprawdę stworzyłyśmy doskonałe warunki naszym podwórkowcom, na tyłach naszego podwórka są ogródki działkowe, jedna działka jest opuszczona, jest tam altanka, w altance wstawiłyśmy kilka styropianowych domków, koty są codziennie karmione, zazwyczaj 2 razy dziennie, ale sąsiad wabił te kotki do siebie wędlinką, pozwalał się wylegiwać na kanapach, trwało to kilka miesięcy, koty się przyzwyczaiły, a on któregoś dnia stwierdził, że nie stać go na karmienie kotów, że nie mogą u niego pomieszkiwać, tylko, że one już nie chciały wrócić do altanki...

A teraz ja mam problem, bo o ile Filipa jest super kotką, kontaktową, mizistą i wogóle super i na pewno znajdzie dom to Kitka jest dzikusem, syczy, nie daje się dotknąć...i nie wiem jak znajdzie dom, jeśli nie uda mi się wyadoptowac jej razem z siostrą, może ktoś weźmie je obie.
Ale i tak wolę je miec w domu niż zamartwiac się, że znów siedzą na mrozie pod zamkniętymi drzwiami i nie rozumieją co się stało, że ich wpuszczać nie chcą.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw sty 06, 2011 0:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

dokładnie monika rozumiem cię, tej babie jak mogłam to zawsze pomagałam, ona karmiła koty prędzej jak się tu wprowadziłam a teraz chce te koty pogonić w cholerę :?
mieszka obok mnie więc chyba wiadomo gdzie te koty pójdą dalej....mój garaż jest pelen budek i karmy 8O super po prostu....

teraz trochę lepsze wieści:

ADOPCJE PKDT W 2010 R:

STYCZEŃ- 17
LUTY- 6
MARZEC- 4
KWIECIEŃ- 21
MAJ- 19
CZERWIEC- 17
LIPIEC-14
SIERPIEŃ- 20
WRZESIEŃ- 19
PAŹDZIERNIK- 12
LISTOPAD- 30
GRUDZIEŃ- 14

SUMA: 193 ADOPCJE KOTÓW DO DOMÓW STAŁYCH :)

właśnie wchodzimy w 3 rok legalnego vivowego działania PKDT
siedziałam nad umowami od 20.00- wrrrrrrrrrrrrrr............jest północ, bo miałam juz przeliczone, ale marczakowej sie przypomniało ze trzeba dosłac zaległości i wysłała tylko ja musiałam zrobic prace na nowo, kinga też dała marlenie jakies umowy ktore zostały u niej w domu. i miesiącami musiałam dokladac od koszulki do koszulki, nie wspomne juz o tym ze z 30 umów marczakowej musiałam przepisywac do naszej ewidencji PKDT, bo zapomniała że ja umowy przyjmuje tylko w 2 kopiach:
- do vivy oryginał
- do nas może byc przepisany z umowy

dziewczyny ja naprawdę nie będe jak kinga kserować umów, proszę robić umowy w 3 kopiac, nie będe tez ich przepisywac z oryginałów do naszych akt:
- do vivy
- do PKDT
- dla domu stałego

poza tym zalecenie vvy:
- spinamy spinaczem swoje faktury i na osobnej karteczce je sumujemy tak jak kiedys w skanach czyli

FV nr:.................
kwota:................
za:.....................
FV nr:................
kwota:...............
za:....................
FV nr:................
kwota:...............
za:....................

[b]suma:
.................

zwrot na konto:.........
numer konta:..................
imię i nazwisko posiadacza konta:.........................
kod i miasto:...................................[/b]

ja tez tego nie zrobiłam w tym mies- bo sądziłam ze taki opis ma iśc tylko w skanach, ale musimy to robić. przykładowo jak maria miała 4 bazarki musi je zsumowac jak na powyższym wzorze, taką kartkę sumująca faktury dołącza do spiętych faktur.

marlena napisz do vivy o:
- oryginały umów adopcyjnych
- banderole do puszek
- testy felv/fiv - kiedy będą?

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Czw sty 06, 2011 11:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

sabina skaza pisze:SUMA: 193 ADOPCJE KOTÓW DO DOMÓW STAŁYCH :)

Imponujący wynik! Prawie 200 kotów. :piwa: To jest naprawdę podbudowujące.

Co do umów adopcyjnych to ja jednak podpisuję z ludźmi oprócz kart adopcyjnych Vivy, też tą naszą PKDT-ową umowę, dlatego, że w karcie vivoskiej nie ma miejsca na wpisanie danych kontaktowych domu tymczasowego, ja wolę dać ludziom umowę z moimi danymi, adresem, tel, emailem, żeby w razie co do mnie pierwszej dzwonili z problemami. Wtedy do swojego prywatnego archiwum biorę tą pkdtową umowę, a do Sabiny przekazuję tylko 2 egz. karty adopcyjnej vivy, a DS dostaje i to i to, żeby wiedzieli co podpisali.

Rozumiem, że faktury sumujemy te, za które przelew idzie na jedno konto. Czyli sumuję jeśli miałabym w danym mies. wiecej niż jedną fakturę z których zwrot idzie na moje konto. Jeśli w danym mies. będe miała jedną fakturę - zwrot na moje konto, jedną że przelew dla weterynarza to ich nie sumuję (no bo po co?)
To sumowanie ma tylko ułatwić Vivie robienie przelewów - żeby w danym mies. robić jeden przelew do danej osoby i oszczęzić na opłatach za przelewy.

Rozumiem, że oprócz tego sumowania na kartce każdą fakturę opisujemy na odwrocie tak jak wcześniej na spotkaniu Marlena przekazała, czyli z podziałem na poszczególne subkonta oraz dodatkowo weterynaryjne, żeby potem łatwiej było robic zbiorcze bilanse: z podziałem na: leczenie, sterylizacje, kastracje.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw sty 06, 2011 11:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

:ok: Dobre podsumowanie roku.

Aisha, kiciunia po wypadku trafila do Sabiny. Wczoraj bylam z nia u Zaleskich, miala przeswietlenie i wszytsko super. Za ok 2 m-ce mozna juz wyjac blaskzi i sruby.. Kicia juz ladnie chodzi, obciaza noge, kuwetkuje. Mizia sie i barankuje.
Sabina lekko przerazila sie jej stanem :ryk: a kicia byla otumaniona ketamina i dopiero co sie wybudzala :lol:
Mam nadzieje ze bedzie grzeczna i bedzie dobrze sie tam czula i problemow nie przysporzy :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw sty 06, 2011 13:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

http://www.youtube.com/watch?v=nNxImwFJ ... r_embedded

dobry filmik, może na naszą stronę wstawimy, co Wy na to?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw sty 06, 2011 15:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

[poprzednia][następna]