OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś "

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 12, 2015 20:37 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Nie lubią przepustek, też dlatego, że dodatkowe papiery.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie gru 13, 2015 6:32 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

MalgWroclaw pisze:Nie lubią przepustek, też dlatego, że dodatkowe papiery.

Coś w tym jest. Ale panuje też przekonanie, że baba wypuszczona na przepustkę od razu dom i gary ogarnia. Za zaszłości i na przyszłość. Więc wraca bardziej chora niż wyszła :mrgreen:

Ranek jest i papier jest 8O w kibelku. Koniec świata.
Wyskoczyło mi tzw zimno na górnej wardze. Połowa wygląda jak od Pameli Anderson. :? Dolna jest nijaka. Pecam się specyfikami i boję czy to nie zapowiedź przeziębionka.
Już była temperaturka czyli był strzał między oczy. Mają taki świetlny pistolecik :lol: Gwiezdny szpital.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie gru 13, 2015 7:12 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Nie przeziębiaj się.
Kiedyś lekarz mi opowiedział o pani z połamaną miednicą, która się nie mogła zrosnąć. Pani, po wyjściu ze szpitala, współżyła z mężem. I bardzo była zdumiona, że nie wolno. Bolało, ale co tam. Ludzie mają nie powiem, co w tych głowach, więc nawet trudno się dziwić, że lekarze czasem wolą mieć baczenie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie gru 13, 2015 7:35 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Zgadza się. Niejedno tu widzieli i wyciągają wnioski.

Ponuro dziś za oknem bardzo. Wczoraj przeszłam się z Januszem na ostry. Zapomniał książki mi przynieść a tamtędy najkrótsza droga. Zna się już skróty i nie legalne windy :ok:
Ile ludzi było 8O Czarno wręcz. Łikend :strach:, przymrozek i do weta od ludzkich kości lecą. O wypadkach nie wspomnę. Przy mnie , a chwilę tylko bujałam się, dwie karetki podjechały . A w ciagu dnia jakaś pielęgniarka co i raz wzywana była do pomocy przy wypadkowym pacjencie.
Dzionek zaczęty.
Obrazek

ASK@

Post » Nie gru 13, 2015 8:01 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Niedzielne buziaki Asiu :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie gru 13, 2015 9:46 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Spokojnej niedzieli, Asiu :)
Z ogłoszeń Ci nie wydzwaniają? Dobre na podniesienie ciśnienia, jak ktoś ma niskie.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Nie gru 13, 2015 10:17 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Arcana pisze:Spokojnej niedzieli, Asiu :)
Z ogłoszeń Ci nie wydzwaniają? Dobre na podniesienie ciśnienia, jak ktoś ma niskie.

Dzwonią. Kobietki miały ubaw.
Szczególnie jak pani chciała do dzieci kota ale takiego by od razu dał się nosić i był gotowy w każdej chwili na macanie. Paluszków nie posiadam. Kurza się.
Są i inne. Kot na już i na teraz. A zabezpieczenia czy karma czy wizyta pa to moje wymysły.
Tradycyjnie.
Obrazek

ASK@

Post » Nie gru 13, 2015 12:06 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Przywitam się i będę podczytywać. :201461
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon gru 14, 2015 7:13 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Witaj Aniu
Zaraz pielęgniarki zaczną biegać. Już słychać gwar. Dziś dzień przyjęć. Ciekawe kogo i czy mi dokoptują.
Pranko ciała już sobie zrobiłam. Czyściusia mogę zacząć nowy dzionek.
Kręgosłup i kolano prawie mnie nie bolą. Huraa!
To zasługa nic nierobienia. Leżę, tyłek tucze bo micha pod nos postawiona, ew spacer do łazienki jednej lub drugiej i do windy by odprowadzić rodzinę. Luz.
Gdyby nie te napady paniki byłoby jak w sanatorium :mrgreen:
Ciemno za oknem. Nie lubię tej pory roku bardzo. Okna są wielkie. Ich ramy to jak ramy obrazu z drzewami w tle i zmieniającym się niebie. Lubię siedzieć czy leżeć i patrzeć w nie. Wybrałam sobie wyro pod oknem. Odwrócona plecami udaję, że to nie szpital. Nie muszę się odwracać.
Zobaczymy co dzień przyniesie.
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 14, 2015 7:30 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Dzień przyjęć? U nas codziennie się przyjmuje, co zależy od miejsca. To ciekawe.
Trzymaj się mocno.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon gru 14, 2015 7:43 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Za dzień z dobrymi wiadomościami :strach:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon gru 14, 2015 8:09 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

MalgWroclaw pisze:Dzień przyjęć? U nas codziennie się przyjmuje, co zależy od miejsca. To ciekawe.
Trzymaj się mocno.

W poniedziałki jest najwięcej.W tygodniu pojedyncze przypadki. Kontrakty się pokończyły i naprawdę o miejsce trudno. Wszyscy czekają na nową pulę. Mnie uprzedzono, że mogę dulczyć długawo na łóżko, po nowym roku może. A tu zonk 8O. Dzwonię bez przekonania, nastawiona na czekanie, i jest. Już w następnym tygodniu.
Obchód był. Świta cała. Ordynator sprężył zespół od poniedziałku. Wszyscy w skupieniu spijają słowa z ust różanych. Długopisy wiszą nad kartkami by zalecenia spisać. Cichy gwar , szum powietrza połami fartucha wzbudzony , szuranie kaciorów i tyle ich widziałam.
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 14, 2015 9:23 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Za nowy spokojny dzień i Ciebie :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon gru 14, 2015 12:19 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

kussad pisze:Za nowy spokojny dzień i Ciebie :ok: :ok: :ok:

Dzięki.
Piękny widok za oknem. Słońce. Na gołych czarnych gałązkach błyszczą krople. Jak skarby. Jakby ustroiły się drzewa w przepiękny naszyjnik. Jest pięknie.

Janusz wpadł na chwilę. W domu koty nawet nie zauważyły , że mnie nie ma. No, może miskowo tak. Jedzą wszystko co im poda wiedząc, że koniec z wybrzydzaniem. O mięsku zapomnieć muszą. Nie lubi TZ szpitali i każdy pretekst dobry by zwiać :mrgreen: Dziś to zakupy i nakarmienie dzików na spalonym. Nawet miał żarcie ze sobą celem udowodnienia. :lol:
Akurat tych puszek nie do końca lubią ale nie mając wyboru jedzą wszystko. Dziki też rozbestwione. :?
Przy Januszu jednak o nerach i okrawkach kuraka mogą zapomnieć. Więc zapomniały i pasą się tym co mają.
Potem zakupy i drzemka przed pracą.Dziś na noc.
Ja gwiazdorzę i tęsknię. Oglądałam zdjęcia kotów w komórce i poryczałam się. Większość w domkach już ale wzruszenie jest.
Bezunia upasiona teraz. I kilka tygodni temu jako zgłodzony dzieciak. Maczuś z dziecinną buzią i Maciejka ze zdziwionymi oczami. Miały się nie oswoić.Tacy mali byli i przestraszeni. A teraz przystojne koty z nich. Miziaki wielkie. Maciejka to rzep dla człowieka.
Można wymieniać i wymieniać.

Zaraz obiad. A ja jeszcze śniadanie pamiętam.
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 14, 2015 12:26 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

W szpitalu jak w przedszkolu - z jedzeniem :wink:
Mam nadzieję, że Ci przyniesiono książkę.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]