Pń: działkowe ... - mamuśka i dojrzały kocurek szukają DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 24, 2013 18:54 Re: Pń:maluchy z działek - rudy MC czeka, kolejny bez oczek

Joy na razie bez zmian.
Właśnie wcina kolejną porcję jedzonka - trzeba mu podstawic pod nosek i nakierować główkę, zeby zaczął jeść, ale je.
O dojściu do kuwety na razie nie ma co marzyć. Niech sobie robi na podkłady na razie.
Oczka otwarte, wprawdzie szpareczki, ale jednak. Przed chwilą wreszcie znalazłam aptekę, która ma kropelki dla niego, zaraz zakroplę. Wydaje mi się, ze problemy neurologiczne są coraz bardziej widoczne ...

Jutro trochę go umyję z conva, w którym się położył, postaram się go przygotować tak, zeby mama jakoś dała radę z obsługą.
Nie wiem, czy jak wrócę ze szpitala, będzie jeszcze żył :( Kiepsko to widzę jak na razie :roll: Niedobrze, ze nie będę mogła go obserwować przez kolejne dni - nie bedę mogła ocenić, czy ratować mu życie za wszelką cenę ... Wiem, ze to okrutne, ale czasem lepiej dla kociaka pozwolić mu odejść :(

Ponure myśli, ale na razie walczymy.
I o kciuki prosimy!

Nie powiem, bardziej doświadczony dom tymczasowy by się przydał (choć na czas mojego pobytu w szpitalu) :oops:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie sie 25, 2013 7:27 Re: Pń:maluchy z działek - rudy MC czeka, kolejny bez oczek

Avian pisze:I o kciuki prosimy!

Masz całe mnóstwo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Nie sie 25, 2013 8:27 Re: Pń:maluchy z działek - rudy MC czeka, kolejny bez oczek

Joy żyje, już jest po śniadanku i antybiotyku. Oczka przemyte, nie ropieją, choć są otwarte w szparkę.
Nadal ma problemy z chodzeniem, kręci się w kółko :(
Tylną łapkę często odstawia na bok albo do przodu taką wyprostowaną, jak mu ułożę jak trzeba, zostaje w takiej pozycji.

Ma ktoś pomysł, co może powodować to chodzenie w kółko? Jakiś uraz móżdżku? Zespół przedsionkowy?
Pewnie jak wrócę ze szpitala trzeba bedzie wybrać się do kogoś, kto ma jakies pojecie o neurologii ... najchętniej pojechałabym do dr Wrzoska do Wrocławia, ale na razie będę niemobilna :? No i chyba zacznę myśleć o bazarkach na diagnostykę :oops: Bo pewnie z kilkaset złociszy pójdzie na badania neurologiczne.

Przy okazji - przypomnę, ze rudy MC Marchewa jest zdrowy i czeka na dom! To wspaniały kociak (choć rudy) i na pewno da wiele radosci nowym opiekunom. Bezstresowy, wesoły, towarzyski.
Komu kotka?
Obrazek

Avian

Post » Nie sie 25, 2013 12:45 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, neurologiczny maluch

Najedzony, zakroplony, z tabletą w brzuszku ;)
Siusiu, kupa na zewnątrz kota ;)

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Nie sie 25, 2013 13:19 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, neurologiczny maluch

Dzielny Joy :)

Kciuki trzymam nieprzerwanie :ok: :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie sie 25, 2013 14:06 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, neurologiczny maluch

Jak siusiu i kupa są, to super.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sie 25, 2013 15:05 Re: Pń:maluchy z działek - rudy MC czeka, kolejny bez oczek

Avian pisze:Nadal ma problemy z chodzeniem, kręci się w kółko :(
Tylną łapkę często odstawia na bok albo do przodu taką wyprostowaną, jak mu ułożę jak trzeba, zostaje w takiej pozycji.

Od trzech lat mam kota, który domowe spacery odbywa w kółko i jeszcze kiwa mu się głowa.
Znaleziony z zatruciem mocznikowym, z trzema zmiażdżonymi paliczkami i pogryziony. Ma przetrącony kręgosłup więc nie wskakuje tylko się wciąga. I podejrzewam, ze jest głuchy.
Mam wrażenie, że chodzi jakby zygzakiem, ale to może kręgosłup lub łapka.
Operacja i sterylizacja, czyszczenie zębów i znowu ochrona nerek i potem inna znajdka i przez to nie pamiętam czy konsultowałam z wetem jego problemy neurologiczne.
A akurat chodzę do weta który się w tym specjalizuje, no ale kot u niego nie chodzi i pilnuję, aby nie spadł ze stołu.
Albo mi powiedział, że dopóki mnie to nie niepokoi to żeby dać mu spokój.
Kocio jest przytulaśny, kuwetkowy, obsługiwalny, żadnego stresu i pomysłowy. 2 tyg. kroplówek przedoperacyjnych przespał w kuwecie, żeby daleko nie chodzić.
Dla mnie problemem jest jego zagrożenie nerkowe, bo kocio chce tylko mięsko a jeszcze lepiej rybkę. Surowe. Inaczej jest strajk głodowy i mieszkanie (w jego zasięgu) "posprzątane".
Więc zupełnie zapomniałam o zmianach neurologicznych tym bardziej, ze głowa mu się trochę mniej kiwa.
Ale w przyszłym tygodniu podjadę do weta i popytam. Zanim będziesz całkiem uruchomiona po szpitalu to może i kotek, odkarmiony, wyspany i odrobaczony będzie miał mniejsze problemy.
a wątku viewtopic.php?f=1&t=151927&start=540
mają gdzieś od miesiąca jedną koteczkę z problemami, można podpytać.

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Nie sie 25, 2013 20:10 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, neurologiczny maluch

Maluch nieźle :D
Zaczyna sie troszkę rozglądać i reagować. Jak widzi mnie z miseczką, wyłazi z budki i podchodzi do drzwiczek klatki :D
Myślę, ze to dobry znak :ok:

Oczka wyglądają może brzydko na zdjeciu, ale to przez tłusty Atecortin ;)

Przed chwilą dostał ikeowego szczura do towarzystwa do budki - Joy siedzi teraz i patrzy na pluszowego kumpla wiekszego od niego ;)
Obrazek

Avian

Post » Nie sie 25, 2013 20:18 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, neurologiczny maluch

Avian pisze:Maluch nieźle :D
Przed chwilą dostał ikeowego szczura do towarzystwa do budki - Joy siedzi teraz i patrzy na pluszowego kumpla wiekszego od niego ;)

Bidul będzie miał się do kogo przytulić :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Nie sie 25, 2013 20:20 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, neurologiczny maluch

Jej, to cudownie :D .

Będzie dobrze, zobaczysz. Jak wrócisz ze szpitala, to go nie poznasz :D .
Jak ma szczura, to już jest do kogo się przytulić i teraz ma tylko jeść, spać i wracać do zdrowia :ok: .

Wielkie ukłony dla Twojej MAMY :1luvu:

kwinta

Post » Nie sie 25, 2013 20:57 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, neurologiczny maluch

A może to jest zapalenie błędnika, jak on taki zaropiały to może też ma stan zapalny ucha?

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro sie 28, 2013 12:21 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, neurologiczny maluch

Z raportów codziennych wiem, że Joy zdrowieje i zmienia sie błyskawicznie w normalnego kociaka ! :D
Reaguje, chodzi, mruczy na kolanach i zaczyna się bawić :D
Chyba faktycznie go nie poznam po powrocie ze szpitala :kotek:

Rudy Marchewa czeka na domek - tak przypomnę przy okazji!
Obrazek

Avian

Post » Śro sie 28, 2013 12:46 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, neurologiczny maluch

O ! Cześć Iza :D

Super info :ok:
Trzymaj się malutki i rośnij zdrowo na powrót Avianka :ok: :D

Iza, trzymaj się :ok: :ok:

kwinta

Post » Śro sie 28, 2013 20:57 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, neurologiczny maluch

Trzymam kciu i za maluszka i za Twoj szybko powrot do domu. :ok: :ok:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw sie 29, 2013 14:25 Re: Pń:maluchy z działek-rudy MC czeka, czarny 6tyg. też!

Małe czarne, które parę dni temu było już prawie trzema lapami po drugiej stronie, dziś wyrywalo z ręki surową wolowinkę jak dziki lew 8O :lol:
Chciałabym sie tak szybko regenerowac jak on ....
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]