Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 12, 2012 17:29 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

Wbrew pozorom one wcale nie tęsknią za wolnością. Np moja Malutka, ani wołami jej na dwór nie wyciągniesz :mrgreen: a przecież stamtąd się wzięła . Balkon wystarcza jej w zupełności. Jak chciałam ją wziąć na smyczce na trawkę, wbiła się do mnie, jak broszka i natychmiast chciała wracać do domu

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon mar 12, 2012 21:58 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

OlaLola pisze:Myślę, że basiula będzie miała bardzo fajnego kociego przyjaciela, a Berta zasługuje na wspaniały domek, w którym będzie kochana i bezpieczna :) Cieszę się, że będzie mogła wychodzić na balkon, bo będzie miała namiastkę "wolności".

Mojego Bazyla wynosiłam na balkon, a z powrotem do domu. Schizy mu zostały, ja jest na balkonie drzwi muszą być otwarte i najlepiej okno też. Biedka się boi, że go nie wpuścimy. Ciekawa jestem jak Berta zareaguje na balkon.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Wto mar 13, 2012 7:42 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

Bercik lubi spać na oknie, lubi przez nie patrzeć. Generalnie myślę, że z jednej strony tęskni za ptaszkami, motylkami, drzewkami, a z drugiej nie zamieniłabym kanapy na życie na dworzu. Jak było - 30 to Berta spała w jakieś jamce obok budynku... a to kot, który dupka ma na podusi mościć :)

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto mar 13, 2012 17:08 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

U mnie była Bunia - prosto z "wolności"
potem Dalia i Frezja, tak samo
teraz są dwie młode koteczki złapane w tym samym miejscu co Dalia
i biała wredota co 2 lata spędziła na dworze
- żadna z nich nawet nie była na balkonie, nie próbuje się wydostać z domu.
Owszem Dalia z Frezją wyglądały na balkon, ale bardzo pilnowały drzwi, żeby przypadkiem ich nie zostawić na zewnątrz :mrgreen:
Szukają sobie mięciutkich i ciepłych miejsc i odsypiają te wszystkie niewygody ;)

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw mar 15, 2012 21:22 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

He he. Berta o okno drapie, ale nie z powodu: "chcem wyjść", tylko dlatego, że jest na bakier z drapakiem... :roll: Berta drapie też o drzwi i szafę :ryk: robi to delikatnie, ale absolutnie nie dopuszcza do siebie myśli, że drapie się na drapaku. Na inne koty jak drapią to patrzy, ale nie kuma czaczy :ryk:

OlaLola

Post » Pon mar 19, 2012 21:03 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

Berta śpi, je, bawi się czyli prowadzi żywot zdrowego kotka. Jako jedyna chodzi po komputerze, nasze koty się nauczyły, że "po kompie nie wolno" :ryk: ale Berta wychodzi chyba z założenia, że zasady są po to żeby je łamać :ryk:
Do Basiuli pojedzie nie w poniedziałek w przyszłym tygodniu, ale w ten czwartek. :ok:

OlaLola

Post » Pon mar 19, 2012 21:14 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Zachorowała. Walczymy !

To zmień tytuł, że kciuki potrzebne, ale za aklimatyzację :mrgreen:

dorobella

Post » Pon mar 19, 2012 21:20 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Na dniach będzie w DS :) !!

Zmienione, miałam już wcześniej zmienić, ale zapomniałam 8) Teraz tylko duuużżo kciuków żeby wszystko było git.
Oj Dorobella ja nie wiem co by było gdyby Justyna nie powiedziała Ci o tej kotce. :roll:

OlaLola

Post » Pon mar 19, 2012 21:46 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Na dniach będzie w DS :) !!

Mnie zastanawia tylko jedno, rozumiem, że pani dokarmiająca mogła nie mieć kasy na leczenie kotki, ale mogła szukać kogoś, kto kotce pomógłby. Ta kotka podobno wcześniej tam była, niż w listopadzie :roll: Przecież ją to musiało boleć, nikt jej nie chciał pomóc :evil: Biedny kot :( tyle czasu musiał czekać na pomoc.

dorobella

Post » Śro mar 21, 2012 18:27 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Na dniach będzie w DS :) !!

No i nie wiem ile jeszcze by czekała...

Dlatego warto jest edukować ludzi żeby szukali pomocy dla zwierzaków i nie poddawali się, jeśli nie pomoże schronisko/fundacja to trzeba szukać pomocy do upadłego. Nie dać się. Berta miała szczęście w nieszczęściu, ale jutro Jest jej WIELKI DZIEŃ :)

OlaLola

Post » Śro mar 21, 2012 22:42 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Na dniach będzie w DS :) !!

Myślę, że jakby im się chciało, znaleźliby pomoc.

dorobella

Post » Czw mar 22, 2012 11:44 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka Na dniach będzie w DS :) !!

Na szczęście pomoc sama przyszła :) A Berta właśnie przed chwilą pojechała do nowego domu do Basiuli :)
Koteczka ocierała się o nowych Państwa, delikatnie ugryzła TZ Basiuli :ryk: ale ogólnie to myślę, że ładnie się zaprezentowała. Teraz jest już w drodze do domu w Warszawie. :)

OlaLola

Post » Pt mar 23, 2012 19:55 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Berta sie powoli aklimatyzuje. Chodzi już po całym mieszkaniu, chociaż najbardziej lubi miejsce za łóżkiem. Na Smołke syczy i burczy, a Smołka odpłaca sie tym samym. Zalatwia sie do wspólnej kuwetki a w swojej hmm...leżkuje :ryk: :mrgreen:

basiula

Od: Pt lut 17, 2012 22:43

Post » Pt mar 23, 2012 20:06 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

No to dobrze, cieszę się, wspaniałe wieści. Z każdym dniem będzie coraz lepiej :) Nie przypuszczałam, że będzie się załatwiała razem ze Smołeczką, u nas bardzo się pilnowała, nawet jak miała raz klatkę zamkniętą ( jej kuweta w klatce stała), to zamiałczała, żeby ją wpuścić, bo ona chce siu siu :) Mądra kicia z niej :) Muszę przyznać, że tak pusto bez Berty.... :oops:

OlaLola

Post » Pt mar 23, 2012 21:21 Re: Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Berta ma nowe zajęcie. Znalazla sobie kwiatka i z konsekwancją go ogryza nic sobie nie robiąc z mojego "nie wolno" 8)

basiula

Od: Pt lut 17, 2012 22:43

[poprzednia][następna]