Śliczne kociaki z Poznania już mają swoje domy :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 16, 2010 13:17 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Pogoda zaiste paskudna, więc wszelkie zamotanie usprawiedliwione 8)

LaraAnn

Od: Wto wrz 01, 2009 19:02

Post » Wto lis 16, 2010 21:29 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Obiecane fotki Nico:

pościelove :D
Obrazek

na wspomnianej suszarce :mrgreen:
Obrazek

niedzielne czułości z Majeczką :1luvu:
Obrazek

LaraAnn

Post » Śro lis 17, 2010 7:49 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

ale one super razem wyglądają :1luvu: są piękne.
Cieszę się, że wizyta u weterynarza poszła dobrze i Nico jest zdrowa. Z tym zamknięciem na balkonie to mogę to zrozumieć bo ona zawsze garnęła się do domu i jakoś życie na wolności nie była dla niej fajne, może się boi, że ją ktoś tam zostawi. Nie wiem natomiast czemu boi się zamknięcia w innych pomieszczeniach bo u nas przez jakiś czas była w jednym pokoju, po jakimś czasie dopiero "opanowała" całe mieszkanie.
Dziękuje za zdjęcia :)

Ania_A

Od: Śro kwi 18, 2007 10:15

Post » Wto sty 04, 2011 20:11 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Czas na jakiś updacik :wink:
Nico nam dojrzała :mrgreen: Ma za sobą nie jedną ale nawet dwie ruje... Ostatnia skończyła się w święta i od tego czasu cisza, więc mam nadzieję że uda nam się ją wysterylizować przed kolejną.
Panienka ma się dobrze. Niestraszny jej śnieg na balkonie, w którym czasem kopie nory :lol: Kochana jest niesamowicie. Czasem próbuje z nami spać, co nie jest łatwe przy tej wielkości kanapy :lol: Ale zawsze przychodzi do nas rano do łóżka na mizianki i buszuje pod kołdrą :1luvu:

podczas rujki
Obrazek

ulubione miejsce do spania 8)
Obrazek

i z Majeczką
Obrazek

A jak się miewają Solano i Lexus? Nadal szukają domów?

LaraAnn

Post » Śro sty 05, 2011 9:23 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Jakie piękne i szczęśliwe panieneczki :love:
Przesyłam uściski i trzymam kciuki za sterylkę :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro sty 05, 2011 9:30 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

:1luvu: :1luvu: :1luvu: cudne
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw sty 06, 2011 19:40 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

super, że Nico i Majka mają się dobrze :) Nico widać, że bardzo kocha swoich opiekunów :) ustawiła się panna :)
Solano też miała w święta pierwszą rują, na szczęście nie było źle. Przeszła to w miarę łagodnie i bez problemowo.
Właśnie dzisiaj mieliśmy wizytę i jutro Solanka jedzie do swojego domu :)

Lexus nadal szuka domu, ale z nim będzie dużo trudniej bo niestety nadal jest wycofany i nie pozwala się głaskać. Nie boi się nas bawi się z nami, ale nie pozwala się głaskać.

dziękuje za wieści o Nico, właśnie byliśmy ciekawi czy u Was wszystko w porządku.

pozdrowienia,
Ania

Ania_A

Post » Czw sty 06, 2011 20:34 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Ania_A pisze: Właśnie dzisiaj mieliśmy wizytę i jutro Solanka jedzie do swojego domu :)

Super wieści! Gratuluję i trzymam kciuki za szybką aklimatyzację :ok:
Szkoda że Lexus nadal taki zamknięty na ludzi. Oby znalazł dom pomimo tego. Tak długo jest już u Was :(

Również pozdrawiam ciepło :D I przesyłam kwiatka z łapki od naszej małej iskierki :wink: :lol:

PS. A co do tego kto się bardziej "ustawił" to powiedziałabym prędzej że Maja, bo ma teraz zawsze czystą szyję i głowę :ryk:
http://www.youtube.com/watch?v=FDpZsN60qfg

LaraAnn

Post » Czw sty 06, 2011 20:52 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

jakie one są kochane :1luvu: Nico miała dużo szczęścia, że trafiła na Was i Majkę, która ją zaakceptowała, a sądząc po zdjęciach i filmie to nawet polubiła :)
Co do Lexusa to jest ciężko bo teraz jestem pewna, że muszę szukać dla niego wyjątkowego domu i ludzi, którzy będą mieli dużo cierpliwości.
On na swój sposób jest kochany, jak nie zwracamy na niego uwagi to przychodzi i na swój sposób zwraca na siebie uwagę. Jestem pewna że musiało spotkać go kiedyś coś złego i dlatego się tak zachowuje i boi się głaskania.
Pomijając to, że nie możemy go pogłaskać to naprawdę widać, że się przyzwyczaił i chciałby żeby się nim zajmować tylko nie bardzo wie jak to pokazać i jak się wtedy zachować.

Ania_A

Post » Pt sty 07, 2011 17:36 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Solano pojechała do swojego nowego domu do Wałcza.
Cieszę się, że znalazła swój własny dom, ale muszę przyznać, że dzisiaj jakoś smutno mi strasznie... Długo była z nami więc się strasznie przywiązaliśmy do niej. Gdyby nie to, że w domu mam 4 swoje koty to kto wie.
Od początku wiedziałam, że kociaki będą z nami tylko jakiś czas, ale mimo wszystko będzie mi jej brakowało.
Dobrze, że trafiła na fajny domek więc jestem spokojna, że będzie tam miała dobrze. Trzymam kciuki, żeby szybko się zadomowiła.

Tym bardziej dziękuje za zdjęcia Nico, szczególnie dzisiaj potrzebowałam popatrzeć jaka jest z Wami szczęśliwa :)

Ania_A

Post » Nie sty 09, 2011 20:46 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Solano powoli poznaje nowy dom. Początkowo była przestraszona i upodobała sobie miejsce na najwyższej szafie. Teraz jest lepiej ale żeby się przyzwyczaiła potrzeba jeszcze trochę czasu.
Wstawiam zdjęcia, które otrzymałam od nowych właścicieli

Obrazek

Obrazek

Niestety Lexus cała pierwszą noc chodził i szukał siostry, mieliśmy dzięki temu darmowy pokaz jego "możliwości wokalnych". W dzień jest trochę lepiej, ale cały czas staramy się go czymś zająć żeby nie tęsknił tak bardzo. Mam nadzieje, że za kilka dni mu przejdzie.

Ania_A

Post » Nie sty 09, 2011 21:40 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Muszą mocno przeżywać to rozstanie, w końcu całe dotychczasowe życie były razem. Smutno trochę :(
Solano została jedynaczką?

LaraAnn

Post » Nie sty 09, 2011 21:56 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Tak Solano będzie jedynaczką.
Trafiła do Wałcza gdzie będzie mieszkać sama z Panią, która do tej pory zajmowała się dwójką kotek pod nieobecność ich właścicieli (mieszkają w Poznaniu) więc czasem będzie miał dwie koleżanki do towarzystwa, ale to raczej w wakacje.
Myślę, że Solano będzie szczęśliwa ponieważ będzie miała opiekunkę, która będzie mogła poświęcić jej czas i uwagę. Na początku na pewno będzie tęskniła za Lexusem, ale mam nadzieje, że to kwestia czasu.
Lexus za to teraz nie opuszcza na krok mamy i nawet jak chce korzystać z kuwety to musi z nim iść. Niestety boi się teraz nas bo to my zabraliśmy Solano :(
Chcieliśmy jechać z nim do weterynarza obciąć paznokcie niestety teraz to nie możliwe bo nie chce wejdź do transportera a nasz widok się chowa :(

Ania_A

Post » Nie sty 09, 2011 22:08 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Za jakiś czas chłopak zrozumie że nie musi się bać. Tak sobie myślę że może teraz, kiedy nie będzie miał siostry w pobliżu, szybciej przekona się do ludzi, chociażby z nudów? :wink: Trzymam za to kciuki! :ok:
Solano fajnie trafiła z tego co piszesz i mam nadzieję że będzie szczęśliwa z nową Panią:)

LaraAnn

Post » Nie sty 09, 2011 22:11 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

dziękuje za kciuki :) mam nadzieje, że będzie dobrze.

Ania_A

[poprzednia][następna]