Piękny Melon-staruszek ma sie dobrze!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 30, 2011 9:35 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( Ma nowy dom u Kasi!!!

Ogloszenia niech sobie wiszą :D , a co tam :lol: , ale temat zmieniam bo sama wiem jak to jest jak sie wchodzi na wątek, a tam zupełnie inna sytuacja niz dramat przedstawiony w temacie. :wink: :wink:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lip 24, 2011 10:41 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( Melon ma dom u Kasi :)))

To już jutro jest TEN dzień :ok:

(chyba nic się nie zmieniło?)

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Nie lip 24, 2011 10:52 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( Melon ma dom u Kasi :)))

Ale jesteś czujna , Viola :D . To chyba dobrze... :wink:
Też mam nadzieję, że sie nie zmienilo, i że jutro/pojutrze Kasia się odezwie :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon lip 25, 2011 22:24 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( Melon ma dom u Kasi :)))

Witam!!!!!!

Niestety nie mam jeszcze Melonusia w domu, ponieważ Pani Oli dziś nie pasowało:( w piątek powinien już z nami zamieszkać:) wszystko jest już przygotowane, kuweta, miseczki, jedzonko, zabawki, "łóżeczko", okienka i balkonik, wszystko:) jeszcze tylko mi do szczęścia kocurka brakuje:( nasza sunia już przeczuwa, że zjawi się nowy mieszkaniec, ponieważ już wszystko wnikliwie obwąchała i widać, że jest bardzo podekscytowana przybyciem nowego lokatora:) hihi sama nawet próbowała wejść do transportera, ale niestety na łebku się skończyło, niestety nie zmieściła się hahaha:):):) ciekawa jestem jak Melon poczuje się w nowym domu:):):) pozdrawiam:):):) :kotek:

kasia.m.

Od: Pt cze 24, 2011 21:59

Post » Wto lip 26, 2011 7:51 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( Melon ma dom u Kasi :)))

Jak już się przeprowadzi, to poprosimy o barkowe relacje :)
Koniecznie z fotkami !

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto lip 26, 2011 7:59 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( Melon ma dom u Kasi :)))

Kasiu - :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I te zdjecia, tak, koniecznie :ok:

A p. Oli to pewnie smutno w sumie :?

Obrazek

morelowa

Post » Czw lip 28, 2011 19:15 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( Melon ma dom u Kasi :)))

Kasiu, wysyłam Ci na pw mój nr telefonu. Nie będę jutro przy kompie, więc please, wyślij/zadzwoń z wiadomością jak sprawy, dobrze?

Dostałam dziś bardzo miły mail od pani chętnej zaadoptować Melonka :D , no, ale on już Kasiny :D

Obrazek

morelowa

Post » Pt lip 29, 2011 20:46 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( Melon ma dom u Kasi :)))

O, żesz.. :twisted:
Coś się nam 'krzani'...
Kasia nie może się doprosić o kota........
Mam nadzieję, że to tylko tzw. obiektywne przeszkody :? Czekam na kolejną wiadomość od Kasi :(

Obrazek

morelowa

Post » Pt lip 29, 2011 21:05 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( Melon ma dom u Kasi :)))

Można zdjąć ogłoszenia :D
Melon ma Kasię, Kasia ma Melona. :1luvu:

Poprosiłam o zdjęcia i relację...

Obrazek

morelowa

Post » Pt lip 29, 2011 21:13 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( Melon ma dom u Kasi :)))

To czekamy :)
A innej miłej Pani rozumiem, że poleciłaś innego Kocurka?
Szkoda co by się fajny dom marnował :)

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pt lip 29, 2011 21:32 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( Melon ma dom u Kasi :)))

Poleciłam, poleciłam :D
Dostałam drugi miły mail, pani szkoda, że nie Melon.., ale napisała, że będzie szukać kotka , poczyta forum... Dom wygląda na świetny. Ech.. szkoda, że tych domków tak mało...

Obrazek

morelowa

Post » Sob lip 30, 2011 21:28 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( Melon ma dom u Kasi :)))

Witam :) pewnie już wiecie, Melon jest już u mnie :D na początku był trochę zagubiony, tzn. chodził po całym mieszkaniu skulony i rozglądał się, miaucząc. Tak mi go było szkoda, ale pomyślałam, że przecież od razu Krakowa nie zbudowali :) teraz Melonek już się trochę rozluźnił, chociaż jeszcze troszkę jest zestresowany. Ale i tak przychodzi do mnie na kolana i mruuuczy :) :) :) jaki on jest śliczny, nie mogę się na niego napatrzeć :) przyznam, że na początku byłam wystraszona tym, że tak ciągle miauczał, ale kamień spadł mi z serca, gdy przestał i przyszedł do mnie pomruczeć :) nawet spał ze mną przez chwilę w nocy i dzisiaj popołudniu :) a nasza Sunia jak na razie jest troszkę zazdrosna, wiecie jak to jest, przyszedł nowy członek rodziny i nagle wszyscy interesują się nie tylko nią, ale również nim. Pieskowi nie da się tego wytłumaczyć, musi się po prostu przyzwyczaić :) ale ogólnie zero jakiejkolwiek agresji czy coś :) jak na razie się tolerują :D

przepraszam was najmocniej że tak się nie odzywałam ale mam mamę w szpitalu, wiecie jak to jest....

kasia.m.

Post » Nie lip 31, 2011 7:28 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( Melon ma dom u Kasi :)))

Dzięki Kasiu :1luvu:
Jak się ogarniesz [mamie życzymy zdrowia :ok: ], i dasz radę zrobić zdjecia .... Bardzo jestem ciekawa czy Melon sie zmienił - utył/schudł... :mrgreen:

Pani, która się zainteresowała teraz Melonkiem, napisała, że już adoptuje forumową kotkę i będzie portal polecała innym chętnym na kotka.

Obrazek

morelowa

Post » Nie lip 31, 2011 11:11 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( Melon ma dom u Kasi :)))

Witam :)

Mam do was takie głupie pytanie w sumie.... bo chciałam dodać kilka zdjęć Melona, ale nie za bardzo wiem jak. hmmm...... czy ktoś byłby tak życzliwy i wytłumaczył jak to się robi? :D byłabym wdzięczna :) z góry dzięki :mrgreen: a Melonek już się oswaja, z Sunią jak narazie się mijają, czasem sunia chce się z nim bawić, ale on chyba nie rozumie, że to zabawa a nie polowanie :D Sami za to nie rozumie dlaczego on ucieka i zaczyna go gonić :D mam nadzieję że niebawem będą się w końcu razem bawiły :) jeśli nie to wiem przynajmniej, że nie zrobią sobie krzywdy bo nie są wobec siebie wrogo nastawione :) no i mam nadzieję, że mojej suni szybko przejdzie odstawianie scen zazdrości, bo wykończy mnie głaskanie na raz dwóch osobników pod tytułem Melon i Sami :D :twisted:

kasia.m.

Post » Nie lip 31, 2011 11:21 Re: Piękny, bury Melon TRACI DOM :( Melon ma dom u Kasi :)))

aha , zapomniałabym.... mam też taki mały problem.... mieliśmy kuwetę postawioną w naszym pokoju. Dziś w nocy mój mąż zaczął strasznie kichać i miał dziwnie świszczący oddech... przypomniało mi się, że jak mieszkał ze mną u moich rodziców jeszcze za czasów narzeczeństwa (za tydzień nasza 1 rocznica ślubu :D :1luvu: ) to gdy spał w pokoju, gdzie była kuweta, też miał takie objawy, z tym że był to żwirek bentonitowy czy jak mu tam leciało.... teraz mamy żwirek silikonowy, ale okazało się, że on też pyli, więc musimy Melonkowi zmienić żwirek hmmmm.... i właśnie tutaj pojawia się moja prośba.... wiecie może czy są jakieś żwirki antyalergiczne, czy może ten drewniany by się nadał? Postanowiłam, że przeniosę Melonkowi kuwetę do dużego pokoju, więc o 4.30 nad ranem robiłam mu uroczyste przeniesienie kuwety, ponieważ wiem, że nie powinno się zmieniać jej miejsca. Melon szedł za mną, i pokazałam mu nowe miejsce dla załatwiania potrzeb. Na szczęście nie było problemu, dzisiaj Melonek zagościł już w kuwetce czego efektem była... no, nie będę wam pisać dokładnie bo nie wypada :D ale jak ktoś coś wie o jakichś antyalergicznych żwirkach, to bardzo prosiłabym o info :)

kasia.m.

[poprzednia][następna]